Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

random.
Pengsan
padan muka part 2
padan muka
twitter twitter twitter
study dekat sini best lah.
sila abaikan part 2
sila abaikan part 1.
나 어쩌지?
Gamelan | Sweet Potato Couple

Click!

> comments
Acute Ryeonal Syndrome
Written at Friday, November 12, 2010 | back to top

assalamualaikum.

Hari ni dua paper pagi petang dah lepas. Pharmacy practice memang macam pharmacy practice la. soalan prescription punya evaluation bla bla ala ala case study sampai 3 aku jawab. then, pharmaceutical marketing, objective susah. Hmm, pharmacy practice buat aku terfikir jadi pharmacist memang kena jadi seorang yang lebih teliti sebab kena monitor drug therapy regimen, identify any drug related problem. semua kita kena teliti dari patient behaviour, sampai other staff punya action untuk identify source of problem. Perlu jadi seorang yang sangat particular and sensitive. maksud aku sensitive pada perubahan keadaan patient dan persekitaran.

Hmm, malam ni sungguh bersukaria depan laptop padahal tak buat apa pun lagi tadi sibuk dengar lagu aje lepas tu sibuk sembang dekat twitter tengok tengok dah pukul 11 lebih. hamboi engkau nurul macam dah habis sungguh sungguh padahal ada lagi 2 paper next week berderet paper berat berat pulak tu. Oh ya aku suka lagu baru Ryeowook, Smile Again. Ost melodrama: Home Sweet Home. Dah kalau namanya melodrama mestilah cerita yang bermain dengan penuh perasaan macam musicnya. So, sangat obvious di sini lagu Smile again adalah lagu yang penuh perasaan. Har Har Har. Okay aku memang suka lagu macam tu. And plus plus aku start suka suara Ryeo Wook sejak dia duet dengan Beige lagu falling in love with my friend. Suara dia best lah tapi kenapa dari dulu aku tak perasan. Anyway kan aku da kata aku ni suka dengar suara, so dari tak hensem pun aku blasah jadi hensem kalau suara dia sedap je telinga aku nak dengar. Selama ni member aku sibuk promote kehengseman super junior aku dengar lah tapi tak tertarik sebab dengar orang nyanyi ramai ramai susah nak detect suara siapa sedap suara siapa biasa biasa aje. Kalau TVXQ tu aku suka suara Junsu, yang sekarang dah jadi JYJ, SS501 aku suka suara Hyun Joong dengan Young Saeng (okay kenapa aku cakap pasal group yang dah pecah pecah ni. oh sebab aku tau group group korea ni dah lama, jadi artis baru aku jarang tau sangat macam BEAST ke SHINee ke kecuali CNBlue; oh ini pun sebab classmate aku ajar. Yang aku blajar sendiri cuma group group lama je macam yeah itulah TVXQ and SS501) tapi super junior kan ramai lepas tu aku macam tak tau nak detect ni suara siapa ni suara siapa, eh berapa kali nak cakap ni. okay, lepas tu dengar lagu dia orang aku cuma fikir oh lagu ni sedap lagu ni tak masuk dengan aku tanpa ada rasa exited nak ambil tau siapa yang nyanyinya. Oh di sebabkan lagu lagu dia orang sangat intoxicated pada kawan aku (oh termasuklah group membernya lagi lagi sung min tapi aku cuma jadi pendengar setia ceritanya) Tapi tiba tiba aku semakin suka dengan suara Ryeowook kah kah kah membuatkan kawan aku telah memulangkan paku buah keras (sebab aku selalu sibuk kan yamapi and tegoshi selama ni) kah kah kah. Eh apesal entry kali ni jadi entry confession pulak. Oh luahan cinta terhadap Ryeowook ke apa? oh oppa sarang hae. pulak dah. haha. Sorang lagi aku suka suara dalam Super Junior adalah suara Yesung sebab suara dia tinggi. tapi aku rasa aku lebih suka suara Ryeowook sebab suara dia macam rendah dan macam lain sikit. Oh serius aku pun heran apesal entry ni jadi tempat meluah pandangan dan rasa pulak. ini lah padahnya menaip entry tanpa tujuan. Semua yang keluar pun random je. Sebenarnya dalam kepala aku dari awal cuma ada perkataan

“omo omo omo kenapa Ryeowook punya suara so awesome like aefrwgtr okay just call it ACUTE RYEONAL SYNDROME, sempena aku nak exam Renal, Blood and Kidney system and Therapy this coming tuesday. And kenapa aku baru sedar beberapa bulan kebelakangan ini.”

Okaylah Anyeong.

Your tears are out like the rain that doesn’t stop
It absorbed into my heart and pierced again
The damaged heart; I will keep smile in it
The only one person for me
Remember the bruised pain
If you call me back and hold my hand
That’s enough for me

-Smile Again-

0 comments