Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
jalan-jalan yang tak berapa nak menjadi
Written at Monday, November 29, 2010 | back to top

Anyeong~haseyo~!

Salam.

Wah hari ni first time sepanjang cuti tak menghadap lappy waktu siang. Whole day keluar dengan family pergi Pontian. Semalam ayah tiba-tiba balik kerja ajak pergi kukup. Masa ibu cakap, aku macam “huh? ayah?” sambil berkerut pelik. ibu balas “pelik je kan ayah ajak pergi jalan.” sebab kebelakangan ni ayah selalu busy kat tempat kerja. memang jarang la keluar jalan-jalan satu family sebab selalunya weekend pun ayah kerja. Tak tau kenapa banyak-banyak tempat mesti Kukup. Kononnya nak tengok laut. Padahal kalau pergi Tanjung balau ke, Batu Layar ke, laut jugak. Tiba-tiba bila sampai so-called kukup, omg macam tak ada apa-apa macam tempat tinggalan sejarah yang dah tinggal sejarah. Penduduk tu adalah. tapi, entahlah. Nak explain pun tak tau. Ayah kata, “eh dulu ayah pergi ada banyak kedai-kedai orang jual jam, boleh pancing, boleh naik bot.” Dan aku, “hmm, mungkin masa ayah pergi tu 25 tahun dulu, lima tahun sebelum kita lahir.” haha. Lawak je. sudahnya, sebenarnya hari ni bukan lah pergi makan restoran tepi laut atau berkelah atau apa seperti yang dihajati, tapi cuma bersiar-siar di dalam kereta sambil menikmati pemandangan jalan raya dari pagi sampai ke petang. Kalau dalam cerita Korea dia orang panggil pergi drive. Kahkah. Makan pun kat restoran mamak yang tak sedap langsung. Serious aku si kuat makan yang makan apa saja pun tak sampai separuh aku makan nasi goreng cina dia, orang lain memang disarankan tak payah makan lah.

IMAG0589 IMAG0587

playful kiss

Ohh bila pulak encik yang ini nak bawak aku pergi drive dating. haha

*******

Eh, semalam dengan hari ni twitter aku flooded dengan #JYJinSeoul. Hmm, a little bit touched by mjjeje’s tweets pun iya jugak. his long apologies tweet made me smile. such a nice guy. oh, forgot. he is mjjeje after all. A caring guy who can make people smile. At least he ask fans to wear a proper cloths for winter, worried if they catch cold.

ohh suka tengok Junsu punya flash mob. Bergaya seperti cikgu check homework students. The most anticipated performance at least for me. haha. Junsu-yah, you are soooo exited since the day you guys assigned this homework to fans. haha. Lovely Junsu. Ahh~ of course Jae is lovely too. who can resist him. at least that what a fan would say. but what the… with his outfit? omg its not cool okay. –____-"

Eh dalama sangat aku fikir satu benda ni. Dance motion untuk lagu empty ni yang part tangan ke kiri kanan tu time “Why can’t you let it go let it go” aku rasa aku pernah nampak benda ni. Hands motion tu sama dengan hands motion orang menari dalam game night club city ke apa benda namanya tak ingat. Alah game dalam facebook. Ke aku yang salah ingat. Kalau sama choreographer dia ni memang kaki facebook ke?kekeke. tapi aku suka sangat lagu ni dengan dancenya skali. can’t take my eyes off Jae. LOL

p.s to cik stylish: suka la outfit dia orang all black macam ni. kemeja, slack dengan tie. dengan accessories sikit-sikit. cukup. tak payah pakai pelik pelik macam outfit jae dalam flash mob kat atas. outfit tu okay sebenarnya, cuma no more superman’s cape look alike okay. kalau dia memang costume macam JE boys punya concert costume lain cerita. tapi, ini macam kain sehelai pin kat kemaja. what the? –___-

Okaylah. aku rasa aku nak tido awal hari ni. Walau pun sekadar duduk dalam kereta, penat jugak woh. Nak tengok satu episode Sungkunkwan Scandal then tido. Ahh~ Yoochun’s acting skills has improved excessively eh. I mean if we compare it from the days they all played in Vacation, Dating on Earth etc etc Yoochun shows surprisingly good acting skills in SKKS. chukkha he~

Labels:

2 comments
Empty
Written at Sunday, November 28, 2010 | back to top

giving your heart to an artist as a fan is easier than giving your heart to someone as a lover. yup, being a fan is tiring, time-wasting, sometimes money but being a lover you need to understand the fact that love comes with pain.

whoops. I’m not in love. not even loving someone. just some random talk, yeah from what I’ve seen around me. :)

 

why can’t you let it go, let it go

girl, because your heart is empty

Ahh~! Chajatta! (found you!)

My heart never empty for you. :)

2 comments
People do change eh,
Written at Wednesday, November 24, 2010 | back to top

 

Salam.

I’m not in a good mood now. but I’m not emo all. Hmm, tak tau la. Mungkin lebih kepada tak ada mood. tak ada perasaan. not in hyper state. down pun bukan. hmm, cuma perasaan yang macam ni –mahu berguling atas katil sambil dengar mp4 sepanjang hari tanpa buat apa. huh. Mungkin perasaan ni datang bila dah 3 atau 4 kali aku punya download (file yang sama) failed. dan hari ni failed lagi sebab adik aku yang 6 tahun pergi tutup plug internet TT. Lama-lama aku dah tak ada mood nak download, semua rasa exited,hyper dah hilang. Dah jadi neutral. huh. Aku nak tengok Sungkyungkwan Skandal. Dah lama unni planning nak tengok cerita ini, siap fikir tak apa stress exam lepas exam boleh tengok Sungkyungkwan Skandal dengan Mary, kamu tahu wahai adik?

jaejoong

hmm, sekarang tengah randomly belek benda yang ada dalam laptop ni terjumpa gambar ni sekeping. ah, dah masuk dalam folder lama-lama dulu. Dan teringat, ahh~ bukan ke gambar ni yang aku guna as profile pic dekat YM masa mula-mula guna YM lebih kurang 2 tahun lepas. Kim Jae Joong. Iye dulu masa sekolah, aku tau friendster je. Masuk universiti baru kenal YM dengan facebook segala. Hmm, dulu masa matrik sebelum pandai download-download guna internet, laptop pun tak ada, rumah pun belum ada internet, aku selalu dengar lagu korea ambil dari kawan aku letak dalam mp4 (dah rosak pun mp4 ni). Tapi biasanya yang dia ada stock ost cerita la. Aku tak pernah kesah siapa yang nyanyi asalkan lagunya sedap. Well, itu kut macam mana aku belajar dengar lagu korea. Then masa mula-mula nak belajar download-download ni aku randomly cari lagu korea, ada la lagu DBSK sebijik dua tersangkut. Lagu Will You be My Girlfriend? dengan My Little Princess. Dua lagu ni memang tarik perhatian kut, sebab lagu ballad. Well, aku memang peminat lagu slow agaknya. (hmm, kalau upbeat song aku cepat bosan)

Mula-mula tak pernah terfikir nak kenal ini suara siapa, dan inu suara siapa (sebab group kan.) Lepas tu masa cari lagu lain dbsk, baru kenal muka penyanyinya. Masa tu aku macam -ahh~! dia adalah yang nyanyi Timeless- bila nampak Junsu (timeless tu kawan matrik aku yang bagi. Pakai email kut. masa tu aku masih dengar lagu ost je, tak kenal group kpop) Hmm, lepas tu nampak gambar kat atas ni. expressi muka dia macam misteri. dan dan terus pergi buat profile picture YM. haha. Masa tu aku fikir, “peminat dia ramai, hmm, siapa la aku. suara dia ke yang sedap dalam group ni?” Aku rasa aku pernah cakap dengan housemates aku lelaki ni hensem tapi tak ada sorang pun layan. (Kalau aku cakap dengan dia orang suara group ni best mesti dia orang lagi tak layan jadi aku cakap benda yang boleh dinampak dengan mata.) Ada tu, siap google depan aku kata tak hensem. uwahhh~kah kah. kesian kan? akulah yang kesian. Terasa macam tak ada taste langsung. Haha, Masa tu belum ada budak rumah aku dilanda kpop. Pastu lama-lama aku dah lupa lelaki ni. Dan aku masih tak kenal suara dia. Yang aku tau suara group ni best dekat telinga aku. Dan aku pasti suara Junsu antara yang best antara dia orang. suara orang lain, aku tak kenal. Aku pun tak pernah tengok video-video dia orang. Masa ni tak pandai tengok MV/variety show kat Youtube. Pandai tengok cerita je. Naive kan aku? Kahkah.

Then, of course aku adalah fast learner, lagi-lagi benda-benda yang kurang berfaedah ni lagi la laju. Mula la aku belajar pasal group lain. dari kpop melarat ke jpop ke jrock, dari satu group ke satu group ke satu group, sampailah stick dekat Arashi, lepas tu bertukar ke NEWS. Masa ni aku dah cerdik sikit. Tak adala berfikiran , “dia orang ramai fan, aku ni siapa je nak minat-minat dia orang” macam mula-mula aku kenal lelaki kat atas tu. Masa ni aku dah pandai cari kawan-kawan online yang satu league. Dan masa ni aku sangat-sangat suka bahasa jepun  (sampai sekarang) sampai semua group korea pun aku carik sama ada dia orang pernah record lagu bahasa jepun tak. (sebab tu suka SS501). Then, tertengok live performance lagu Loving You lelaki di atas bersama group membernya. Masa ni baru aku tau; ohh selama ni suara yang aku suka dengar tu suara lelaki di atas. Baru aku tau rupanya dia adalah lead vocalist. Sangat suka Loving you ni. Well, lagu ballad berbahasa jepun. (ballad dan bahasa jepun. dua-dua pun aku suka.) Penuh emosi. hmm, sukalah tengok penyanyi nyanyi penuh perasaan sampai berpeluh-peluh. Disebabkan dah tau suara siapa yang best tu, aku mula la rajin ikut cerita dia. Haha. Tapi mungkin sebab ada NEWS dan tak ada member yang nak borak pasal lelaki ni, so kurang la sikit tahap aktifnya. Tapi sekarang sangat seronok sebab boleh menyibuk-nyibuk kat twitter dia. Tapi, sedih kan dia orang disband. Dulu aku selalu fikir kalau kpop group yang paling berpengaruh adalah dbsk. tak pernah expect boleh jadi macam ni.

Oh, panjangkan cerita macam mana aku boleh suka dengan benda-benda ni sampai aku dah tak berapa nak kenal artis Malaysia. Haha. Well, sebenarnya aku cuma terfikir, masuk Universiti ni macam-macam aku blajar-secara self-learning. Dua tahun tu nampak macam sekejap, tapi sebenarnya lama kan? Aku wonder setahun dari sekarang macam mana pulak aku agaknya. Banyak lagi yang aku belajar, tapi aku malas la nak cerita pasal Pharmacy dalam blog ni. dan aku malas nak cerita banyak personal life aku A-Z kat sini. Satu je kut yang tak pernah berubah- aku suka lagu ballad. entah. aku tak suka bunyi yang bising sangat kut. sebab tulah aku suka berguling atas katil sambil dengar mp4. Nahh, itukan jauh dari kebisingan dan orang ramai. haha. lagu upbeat/rock/catchy aku dengar jugak tapi sekejap jela sukanya. Tak akan kekal dalam playlist aku. haha.

*************

Petang tadi main kancil ayah setelah beberapa kali di suruh. Well, ini cuti panjang pertama sebagai seorang pemegang lesen. Bawak auto senang ek. huhu. tapi aku malas. bosan ah drive ni. Kata adik aku, “macam ni nak bawak estima? suruh bawak kancil pun malas.ayah tak akan bagi”

Oh ya, adik aku yang bawah aku tengah SPM. Do Your Best. Well, nak bagi nasihat banyak-banyak aku pun bukan budak rajin sangat. tidur sikit punya awal, balik prep dah tumbang, stay up memang jarang, kalau aku ada kat bilik prep asrama,stay up tu maknanya aku tak siap homework. Kat prep petang tdur. Prep malam borak. nota malas buat. nota kaki, nota kecik lagi la. aku cuma suka baca buku je. ohh baru sedar aku tak pernah put any hard work masa nak spm. Hmm, patutlah tak pandai nak belajar secara hard bila masuk uni. Cuma satu je, sila belajar secara konsisten. biarlah sikit pun. Fokus dalam kelas. Ini pesanan untuk adik form 4 aku.

2 comments
Marry Stayed Out All Night episode 4
Written at Saturday, November 20, 2010 | back to top

Holla~!

Untitled1 Untitled2

KMK: Hey, are you writing novel or something?

Sambungan dari episode 3, lepas Mae-Ri jumpa dua dua husband dia, Jung-In dengan moo-kyul, Mae-Ri cepat cepat tarik moo-kyul suruh dia balik sebab takut rahsia pecah. Lepas tu siap suruh Moo-kyul tolak offer jung in untuk terlibat dalam drama. Macam macam andaian Mae-Ri bagi, semuanya macam fantasi drama. Merepek. Mae-Ri cuba cari alasan supaya Jung-In tak akan jumpa Moo-kyul lagi, tapi Jung-In tetap nak jugak moo-kyul terlibat untuk music dalam drama syarikat dia.

Untitled3 Untitled4

Dalam masa yang sama ayah Mae-Ri sibuk mengintip Mae-Ri dengan Moo-kyul. Dia orang perasan kena intip lepas tu main kejar kejar. Pakcik ni memang pelik. Makin menyampah pulak aku. Tak sedar diri semua sebab dia, anak dia jadi susah macam ni.

Untitled5 Untitled7

Oho! Love is in the air. haha. Jang Geun Suk ( Moo-Kyul) memang tak pernah fail kalau nyanyi. Suka wohh dengar dia nyanyi kat sini. haha. Berapa kali aku rewind dengar dia nyanyi. oh serius kalau dia bawak lagu ballad memang best. err tapi aku still tak berapa suka OST cerita ni (My bus) yang dia nyanyi.

Untitled9 Untitled8

Mae-ri kata Moo-Kyul nampak handsome masa nyanyi. Aigoo, JGS memang handsome maa. Why ah aku baru perasan dia handsome dalam drama ni? Dalam You’re beautiful aku tak berapa suka sangat. Mungkin sebab eyeliner dia buat muka dia nampak garang dalam You’re Beautiful.

Untitled28 Untitled29

Dalam masa yang sama, Syarikat produksi Jung-In tak dapat slot dalam season sekarang, maknanya kena tangguh la dia punya drama. Then ramai pelakon nak tarik diri termasuk pelakon lelaki utama, Lee-Ahn (? err ini tak silap namanya) Tapi, Seo-Jin still tetap dengan drama ni, tak akan tarik diri sebab dia percaya drama ni bagus.

Untitled11 Untitled12

Jung-In dah cukup banyak dengan masalah syarikat, lepas tu bapak dia nak kasi tambah masalah lagi dengan suruh Jung-In pasti kan yang lepas 100 hari Mae-Ri akan pilih dia kalau tidak bapak dia tarik balik investment. Ottokae?

Untitled27 Untitled30

Dah sebab bapak dia beriya sangat nak Mae-Ri jadi menantu dia, Jung-In pun angkut la Mae-Ri balik pergi jumpa bapak dia siap bermalam kat sana. Masa bapak Jung-In jumpa Mae-Ri mula la reminiscence zaman zaman lampau zaman cinta dia dengan omma Mae-ri. Oh ya, ayah si Mae-Ri ni pun kelakar. Tak reti baca keadaan. Langsung tak sedar yang bapak Jung-In ni betul betul gilakan mendiang isteri dia, itu yang pasalnya sibuk nak kawinkan anak dia dengan anak mendiang.

Untitled31 Untitled33

Anyway, everything goes smooth sebab Mae-Ri dengan senang dapat selesakan diri dengan bapak Jung-In. Dalam masa yang sama ayah Mae-Ri pergi jumpa Moo-kyul. Siap intip lagi pergerakan Moo-Kyul. cayalah appa! memang kalau dari dulu appa sangat berdedikasi macam ni kan hidup kau orang tak susah sampai kena jual anak nak hidup? hahaha.

Untitled34 Untitled35

KMK: Do you know out of loyal, hope and love, which one is the most important one? It’s loyalty.

Soo-Young: who told you that?

KMK: The girl you saw at my palce the day I was moving.

SY: Ahh…the girl that was as cute as a puppy! She must be loyal then?

KMK: Well, she is different from other girls.

SY: Really? Well, it seems you’ve meet your loyal girl then.

Then, hubungan Moo-kyul dengan omma dia pun sama serupa je dengan Mae-ri bersama ayahanda beliau. Dua dua anak yang kena jaga parent. Omma moo-kyul baru putus cinta, lepas tu janji macam macam konon konon tak mau tinggalkan Moo-kyul lagi lepas tu tak sempat nak balik rumah lagi dah tinggalkan Moo-kyul sorang sorang lagi pergi ikut boyfriend dia. Tak memasal orang tu makan baskin ro binsorang sorang. Dah la memang tak suka sejuk.

Untitled37 Untitled26

WMR: Family need loyalty to live on. You know I’ll always be on your side, right? So, lets stay loyal till the end. Jagi-ya! sarang-he!

Then ,masa Moo-Kyul sedih sedih makan ais krim sorang sorang, Mae-Ri call berlakon lagi. Serius kalau part Mae-Ri cakap dengna Moo-Kyul depan Jung-In atau Ayah dia, memang aku rasa nak gelak ,rimas pun ada lama lama. Dah la menjerit chagi-ya chagi-ya, lepas tu overacting pulak tu. Pening kepala Moo-kyul nak layan. Dan kalau aku jadi Jung-In memang nak gelak pun ada. Aku rasa memang obvious gila yang dia orang cuma berlakon. Either jung-in memang tak sedar sebab dia ni lambat pick up sikit atau saje buat buat tak perasan sebab malas nak layan.

Untitled25 Untitled24

Dan malam tu adalah malam birthday Seo-Jin. Obviously seo-Jin masih sukakan moo-kyul then dia pergi jumpa band mates Moo-Kyul since salah sorang tu birthday dia sama dengan Seo-Jin.

Untitled23 Untitled22

JI: Boku ga iru, boku ga kimi wo mamotte ageru eien ni.

Sementara dekat Mae-Ri pulak, dia terjumpa gambar lama lebih kurang 20 tahun dulu. Gambar dia dengan Jung In masa kecik. Itu la punca scar kat dahi dia yang Moo-Kyul suka sangat, siap kata cantik macam Harry potter. Tapi macam mana pun, Jung-In tak ingat langsung pasal benda tu. Dia kata dia tak mau ingat apa yang berlaku sebelum umur dia lapan tahun. Hmm, mungkin ada something yang berlaku dekat dia masa kecik dulu yang mungkin akan ditunjuk dalam episode episode seterusnya.

Untitled20 Untitled19

Dan masa ni Moo-kyul dah balik rumah belek belek buku terjumpa kertas yang Mae-Ri selitkan kat buku dia masa episode tiga time suruh dia hafal cerita ni, pasal macam mana dia orang boleh bercinta. Again, Mae-Ri adalah drama fan, literature student. Of course jalan ceritanya goes dramatic berbunga bunga yang bila baca, omg! sangat cheesy okay! haha. Lepas tu Moo-kyul keluar pergi jumpa bandmates dia dan kebetulan Seo-Jin masih ada dekat situ.

Untitled14 Untitled18

Seo-jin ajak Moo-Kyul baik semula. tapi moo-Kyul tolak sebab bila dia dah lepaskan perempuan tu, dia tak akan balik semula kat perempuan tu. Seo-Jin pun keluar. Bandmates dia tak setuju and suruh dia orang berbaik semula. Then, dia tanya, bukan ke dia orang jugak yang suruh dia kawin dengan Mae-Ri. Oho! Dekat sini actually dia dah mula tunjuk yang dia a bit concern dekat mae-Ri. Then, Bila nak balik tengok-tengok Seo-Jin kena kacau dengan orang mabuk ke orang jahat ke entah.

Untitled21 Untitled16

While, Mae-Ri pulak terseliuh tak pasal pasal Jung-In kena piggyback dia. Hmm, Remind me about episode lepas masa Moo-kyul tanya selain dia siapa lagi yang pernah Piggyback Mae-Ri, then Mae-Ri jawab cuma ayah dia sorang aja. Tapi sebenarnya Jung-In dah pernah piggy back dia masa dia umur 4 tahun.

Untitled17Untitled15

And, yeah lepas moo-Kyul selamatkan Seo-Jin, Seo-Jin terus peluk Moo-kyul and in the same time, Mae-Ri nak call Moo-Kyul tapi Jung-In rampas phone and kata yang Moo-Kyul adalah rival dia sekarang. Dan dia akan cuba the very best of him untuk buat Mae-Ri pilih dia lepas 100 hari.

Untitled13

Hmm, episode dah berkembang, obedient guy dah mula bukak langkah bila bapak dia ugut untuk tarik investment. Dan our beautiful rocker pun dah mula concern dengan Mae-Ri. It’s going to be fun! Kalau tak asik tengok Mae-Ri aje beriya berlakon. Tapi macam tak ada orang layan. Keh keh. But still here, I’m prefer beautiful rocker walaupun dia ada possibility untuk kecewakan Mae-Ri sebab dia ada Seo-Jin. Kenapa bukan Jung-In? Dia baik. dan sangat baik. But still i don’t like him. The only reason why I don’t like that obedient smart guy adalah sebab dia buat semua untuk bisnes. Yes, dia akan cuba pastikan Mae-Ri akan pilih dia jugak kerana bisnes. Ohh well, sungguh bosan orang macam ni. Mungkin bila watak dia berkembang dan stop cakap pasal bisnes like 24 hours, aku mula suka dia jugak kut. Yeah, sebab he is good actually. Too good to do exist.

Labels:

0 comments
Marry Stayed Out All night episode 3
Written at Friday, November 19, 2010 | back to top

안녕하세요!

MUNG MUNG~! YAWW~!

Penat aku gelak sorang sorang tengok drama ni. Internet pun tak tutup lagi. Awal awal tadi ibu dah tanya bila nak tutup internet ni. keh keh sekejap eh.

Drama progress dengan macam macam masalah timbul lepas ayah Mae-Ri pandai pandai pi sign marriage license antara Mae-Ri dengan Jung-in. Bila ayah Mae-Ri tak percaya Moo Kyul betul betul kawin dengan Mae-Ri, Mae-ri pun mula cerita macam mana dia orang jumpa dari awal, tapi dengan gaya yang lagi dramatis. Memang drama fan sungguh la semua benda buat pun pengaruh drama lebih. haha.

Untitled1

KMK: You look like the cat in Shreek.

Mula-mula mintak ambil gambar kawin, lepas tu mintak pinjam nama, sekarang mintak ikut jadual kawin pulak? Aigoo, pening kepala.

Untitled2 

WMR: Sorry Dad,

KMK: Hey, I’m not your dad,

WMR: I know, but you no what dad… I really… truly wanted to ran away. But since we’ve already paid back our debts, lets be happily together once the 100 days are up. I’ll go back to school again, and I’ll graduate and then I’ll find a good job. I’ll make you happy.

So, bila ikut jadual kawin 9 am – 5 pm, Mae-Ri kena pergi ikut Jang-In, polite jerk guy pilihan ayah dia kerja. Rimas tengok ayah Mae-ri asik ambil kesempatan je dekat anak dia. Typical drama korea. Ayah kalau tak senonoh mesti penuh hutang lepas tu anak yang kena tanggung akibat. Jung-In ni tak banyak cakap, yelah brilliant guy, a smart bussiness man kan? ohh tapi dia punya gaya macam menyampahkan jugak kadang-kadang. Dia baik tapi…yap, he is a polite jerk. Setuju dengan Mae-Ri. But still dia ada ciri ciri yang boleh buat girls go “awww~! you are my type.” He looks cool meh dengan his own style. Anyway, Jung-In memang type yang treat semua benda macam business even kawin sekalipun. Sebab tu dia setuju dari awal untuk kawin dengan Mae-Ri, supaya ayah dia akan invest duit dalam bisnes drama dia. Dan ayah dia pun? Masih cintakan omma nya si Mae-Ri lepas tu tak pasal pasal anak-anak jadi mangsa kena kawin pulak? Eloklah. Sorang sebab cinta lama, sorang sebab duit hutang. Dua-dua pertaruh anak. Contoh ayah yang corrupt.

 

Untitled3Untitled4 Untitled5

Then, dekat tempat kerja Mae-Ri jadi assistant dekat set penggambaran. Dapatlah dia jumpa Seo-Jin, pelakon yang dia minat. Well, Seo Jin ni macam artis bermasalah sikit. Tapi setakat ni aku tak adalah tak suka dengan dia. Dia mungkin cuma artis yang picky, hot-tempered, dan memang semua orang ada masalah kalau kerja dengan dia, tapi ada quality. Nampak lain sikit dari typical artis yang asyik cakap besar, bermuka-muka depan baik belakang hampeh lagi kosong. And sooo yeah, got sikit salah faham antara dia dengan Mae-Ri, pecah cermin artis ni kerjakan. but at the end of this episode, looks like Mae- Ri berjaya settle kan masalah ni. Well, Masalah apa je tak pernah timpa kat dia, so no wonder she can fixed it. Tapi kesian ini kali kedua cell phone dia jahanam sebab orang orang entertainment punya kerja. Padahal dia tak buat salah apa-apa.  Memang setiap kali kalau dia pegang cell phone dia dekat dengan orang orang yang macam tu dia akan dapat bad luck kut. And yap, Seo-Jin adalah ex-girlfriend Moo Kyul, that’s why masa malam accident tu Seo-Jin ada kat bar tempat Moo-Kyul buat concert.

Untitled6 Untitled7

WMR text: Kang Moo kyul, Thanks for yesterday and sorry. You must be tired because of me, so make sure you go home and rest. You would not drinking again after saying you wouldn’t because of your work, are you? Don’t act cooky because you’re young, think of your body. If you want to keep doing music forever, you need to think of your health now.

Sebab salah faham tadi, Seo-Jin tinggalkan set penggambaran, blah pergi tengok concert Moo-Kyul. Jung-In pun kejar. Lelaki ni pun  type yang kalau dia nak dia akan dapatkan jugak macam mana cara sekalipun. Jadi, confirm lah dia akan kejarkan? Then, consequencenya dari nak kejar Seo-Jin, dia tertarik dengan concert Moo Kyul as Indie band. Ohh ya, Ahjumma yang itu aku sangat benci plus menyampah. Makcik batu api. Dia antara orang penting jugak kut dalam syarikat Jung-in tak pun dalam industri hiburan. Sebab mak cik ni la Mae-Ri punya cell phone dua kali berderai. Makcik ni jugak batu api, suka hasut sana sini sampai Seo-Jin salah faham. Lepas tu pandang rendah orang sana sini tak ada nilai. Eh, kau kenapa makcik? Tak boleh tengok hidup orang lain senang eh?

Untitled8 Untitled9

Then, macam biasa Moo-Kyul mabuk sebab concert dia spoiled malam tu. And yes, semua orang tau Jung-In tak akan biarkan je Moo-Kyul pergi macam tu bila Moo-kyul tolak offer dia. Maka tak memasal Jung-in terpaksa bawa balik Moo-Kyul tidur dekat rumah dia pada akhirnya. (Semua orang pun tau Moo-kyul macam kucing tepi jalan bila mabuk even Mae-ri pun panggil dia yaww! bunyi kucing) Dan pagi tu bila Mae-Ri datang rumah Jung-In ikut jadual, dia mula seronok sebab konon konon andaian dia Jung-In ni gay betul so dia boleh lepas dari kontrak 100 hari tu. Sekali bila dia jengok, tengok tengok ‘hubby’ dia ada dalam tu err dengan so called husband dia jugak. Oh My! ini adalah titik pertemuan isteri dan err suami suami. Yaww~! Jagi-ya! buat apa dua orang tu~? kah kah.

Oh dia punya OST yang superstar-KARA best lah.

Labels:

2 comments
Wae Wae…? ottokajo,? T____T
Written at Sunday, November 14, 2010 | back to top

Arghhh! Aku tak tau apasal entah dah tak ada mood nak study rasa NAK BALIK MEMBUAK BUAK. Oh my pasal apa ada lagi dua paper dan pasal apa aku sangat malas tak ada mood langsung langsung ni TT *die* wae nurul wae,,? ottoke, ottokajo,?  Que dois-je faire? Dousuru?

Marilah aku dah lama tak mengspam gambar gambar koleksi oppa oppa I’ll be I’ll be down down down. haha la ni semua benda aku nak sambung jadi lagu.

Ye oppa, I’m listening.

macam ada iras iras encik mjjeje pulak.

(via fuckyeahkoreanguys)

eh eh, tiba tiba terkeluar boyfriend yang lain pulak. haha

3 comments