Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Marry me!
privacy
randomly random
The biggest enemy,
congrats!
Thanks.
when you saw something that you never wish to see
Well, yeah; just
Inspiring
I need a cup of coffee

Click!

> comments
Gamelan | Sweet Potato Couple
Written at Tuesday, October 26, 2010 | back to top

Baru lepas daftar ko-k untuk semester depan. Gamelan. ha ha ha. Aku pun tak tau kenapa tapi dah semua orang pergi kaunter kalau berjantina perempuan mintak borang untuk kebudayaan padahal boleh je kalau mintak sukan. Err tapi aku malas lah nak sukan-sukan ni. Lepas tu ikut jela member lain ada isi seni memasak, wayang kulit, dengan Gamelan. Seni memasak? Kalau masak biasa tu lain cerita la, tak ada masalah, tapi kalau memasak berseni, tiba-tiba ukir tembikai nanti hancur aku kerjakan. haihs!

lepas tu, wayang kulit, ermm entahlah. okay aje kut. tapi, kalau tak ada minat ke matlamat ke walaupun nak belajar secara main-main pun tak best jugak. Gamelan? Lagi apa benda la ni. Kalau gamelan aku teringat cerita puntianak Harum tu aje. Last-last pilih gamelan. sebab, err pengaruh orang ramai. pergi kelas ramai-ramai best kan.

Okay, tiba-tiba Yah tanya, jadi tak nak ambil Bahasa Jepun. Lalu, baru lah aku perasan, kalau ambil ko-k ada free satu kredit. tapi kalau ambil bahasa asing full 20. Sekarang ni, Ko-k atau Bahasa jepun?

hmm, kalau ambil ko-k semester depan, 19 kredit jela. Kalau ambil Bahasa asing 20 kredit. Kalau ambil bahasa asing, masa final year tinggal satu je paper option, boleh ambil ko-k. Tapi final exam semester depan ada 9 paper,. *pengsan* Kalau ambil ko-k semester depan, ringan sikit sebab dia orang kata exam ko-k tak susah or maybe tak ada kut final exam. Tapi, Nanti final year ada lagi dua credit untuk option paper masih tak settle. Either ambil Ko-k untuk dua-dua semester or Bahasa asing untuk satu semester then complete uni paper. Tapi, kalau ambil bahasa asing dah final year macam busy dengan clerkship sebab jadual mungkin akan bertindih. tapi kalau straight ambil 3 ko-k sampai final sem pun masih dengan ko-k. leceh. Entah la. Tengok lah nanti semester depan. macam mana. Depends pada jadual jugak.

****************************

By the way, akhirnya tertengok jugak We Got Married (YongSeo couple). Best best. haha. Yong Hwa agak romantic kut. Seo Hyun sangant innocent and jujur. And selalu nak menang tanpa disedari. err macam childish plus keras kepala sikit kut tapi dengan gaya innocent, pemalu. Pasangan ni memang best la. Agak-agak ada potensi ke dia orang jadi couple betul-betul bila WGM ni habis? Tapi serious, suka la Seo Hyun. Dulu suka suara dia je. Vokal dia memang best cuma personality tak berapa menyerlah. Tapi tapi, sekarang 100% suka Seo Hyun. Sebab dia innocent and nampak cute bila macam tu. Tiffany mungkin hot, tapi cute girl better. Macam Soo young dan pipi tembam beliau. haha.

Sweet potato couple ni mungkin macam agak bosan sikit mula-mula sebab Seo Hyun ni macam stock budak skema, innocent, shy, okay macam aku. hahaha. maksud aku real life dia luar waktu dia jadi artis err macam skema la. Suka baca buku. Buku pasal self-improvement siap bawa dalam beg, tulis diary, naik kereta duduk seat belakang pakai seat belt, suka Ban Ki-Moon..Err? haha. Macam tak percaya tapi memang itu the real her kut. Tak ada expression. Calm yet blur. Yong Hwa buat lawak, teasing her selalu je dia lambat faham. or bagi reaksi yang tak ada reaksi. lepas tu suasana jadi awkward. Tapi lama-lama the way dia orang interact makin improve and they just cute and sweet!

Suka Yong Hwa yang err selalu show his jealousy err in a romantic way. haha.

“Watch what Jungshin’s saying and tell me everything that he tells you.”

“Don’t smile unnecessarily to other people..”

YongSeo2_thumb5 jeongdongjin_thumb6

salah satu yang aku suka masa SH tanya YH macam mana nak improve marriage dia orang lepas tu dia orang buat keputusan kena selalu bincang and tanya couple kalau ada yang tak puas hati dengan the other pihak. Masa ni masing-masing macam nak sorok rasa tak puas hati, tapi last-last dua-dua pun cakap jugak.

SH: You always following me, all my decision, do you have anything that you not agree with me?

YH: No..You?

SH: No…

After awhile (After teasing and all)

SH: I don’t said that I don’t like it…but.. I’m a little bit regret, the fact that you’re going to Thailand for concert, I learn it from third party (Ji Woon 2 AM).

[Suka reaksi cemburu YH bila SH mention nama Ji Woon again. They do rapat ey? Masa episode first pun SH expect mungkin Ji Woon yanh akan jadi husband dia tapi in contrast Ji Woon jadi mc program. Haha. Mungkin sebab dia orang sebaya. And suka jugak masa mc lain dalam studio tease Ji Woon kata dia suka masuk campur rumah tangga orang. Haha.]

YH: I’m okay with everything…but I just don’t agree with our home decoration. But but, It’s really okay!

YongSeo_couple_05092010220801_thumb3 ep1241_thumb7

Err, bila tengok YongSeo couple ni, tiba-tiba rasa bercinta lepas kawin ni lagi best la. haha. Better. Wah, suruh ayah jela cari untuk saya. Then, kawin dulu baru belajar kenal-kenal. Lambat bosan kan macam tu? haha. (Tiba-tiba)

*Okay. Cari Notes Antiplatelet*

2 comments