Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

MISERABLE
Expect the unexpected
jatuh lagi di kenang inikan pulak tempat jatuh cin...
overwhelmedwithjoyxDD
because,,,
Random:: Edisi lagu
Diam itu lebih baik
T__T asflgqwkj
memenatkan,,,
All I ever wanted

Click!

> comments
life sekarang.
Written at Friday, August 13, 2010 | back to top

Assalamualaikum.

Seminggu duduk dekat usm, jadi student pharmacy usm yang stay dekat usm, aku rasa macam dah sebulan. sekali bila friday comes, ey? baru seminggu ke? lebih kurang macam tu lah perasaannya. Fenat! Bukan penat apa, penat catch up dengan apa yang dia orang dah belajar. yelah dekat kolej kalau tak faham lecturer kan ulang banyak kali bagi paham, sekarang kat usm, laju jela lecture kalau boleh dalam satu jam semua nak bagi habis. Tapi aku suka jugak kalau macam tu. sylibus abis cepat. then, aku blajar sendiri.

Hostel best, saujana selesa la. tengok lah harga pun berapa kan. Then, school agak jauh dengan hostel tapi tak kisah lah. orang lain duduk dah bertahun okay je, so aku pun should be okay jelah. Suka jugak sebenarnya. keluar sikit peluh. kalau tak dulu makanan pun sampai depan pintu rumah. haha. Scenery pun cantik berlatak bukit. cuma tade la rasa sejuk though duduk paling tinggi atas bukit tingkat 8. haha.

Luckily, kami third year takde masalah dengan university subject contoh macam schedule clash ke, bcoz dulu daftar subject dekat kolej so tak kisahla, students tak ramai jadual always could be change supaya fit dengan students. Tapi kalau dah kat sini, mana boleh. kalau schedule pharmacy school clash dengan school lain or mana-mana centre lain tempat amek uni subjek, of course kena give up satu. So, of course akan drop uni subject. rugi la kalau drop coz nak daftar subject lain dah lewatkan.

Hari ni ada viva lab untuk cardiovascular system, agak sedih sebenarnya. Tunggu punya berjam-jam dari pukul 11am sampai 2.15pm baru dapat masuk untuk viva. group aku group first ict. Then, penat je tunggu lama-lama kena repeat balik viva. Okay to make it even worse semua ex-ict kena repeat viva. Arghhh! Even those Chinese girls, the clever, smart chic pun kena. macam unfair. Kenapa budak Chinese usm kata they all if jawab salah Dr explain balik dekat dia orang and Dr yang lagi banyak cakap compare dengan dia orang. Kenapa tiba turn kami everything jadi terbalik. Sedih je. Tapi tak apala. Looking everything from a bright side, dapat ulangkaji semula kan subjek tahun satu, tahun dua dulu- dulu.

Ada jugak sorang Dr ni macam tak suka je kat kami. Suka duk perli-perli dalam lecture. Nasib baik minggu depan tinggal satu je lecture dia. haha. Dengan ada sorang lagi Dr ni, tapi tak ajar budak third year kut. Eh, tapi tak tau la kalau spectrometric punya part untuk pharmacy analysis dia yang ajar. Oh ngeri giler. Dia yang paling mengerikan sekali kut. Teringat masa zaman-zaman belajar medicinal chemistry dulu. /dia pun tak suka jugak kut dengan kami. Memang tak suka kut. hmm, lagi Dr2 or Prof2 lain-lain okay je. baik and welcome kita orang. Haha. lagi pun nak berkira sangat esok-esok kami bawak nama dia orang jugak. kami bawak nama pharmacy school usm jugak.

apa pun, Allah bagi banyak dah ni. apa yang dah ada sekarang ni dah cukup baik and cukup bersyukur dah dengan semua yang ada ni. oh semoga aku terus tabah dekat sini untuk lagi dua tahun saje. Amin.

oh ya, salam ramadhan semua. Semoga ramadhan ini yang terbaik berbanding yang lepas-lepas.

0 comments