Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

overwhelmedwithjoyxDD
because,,,
Random:: Edisi lagu
Diam itu lebih baik
T__T asflgqwkj
memenatkan,,,
All I ever wanted
Cerita Nasi Campur::baru nak masuk 2 minggu ke?
kebaikan give up?
-____-''

Click!

> comments
jatuh lagi di kenang inikan pulak tempat jatuh cinta
Written at Monday, August 2, 2010 | back to top


AWAS! ENTRY INI BERUSUR MELANKOLIK

This is gonna be my last entry that I wrote in Balik Pulau.

Tempat jatuh lagi di kenang inikan pulak tempat jatuh cinta.


hmm,yup, jatuh cinta.
tempat dimana aku mula belajar jatuh cinta pada bidang farmasi.
I never dreamt to be a pharmacist.

tempat dimana aku belajar jatuh cinta pada nature.
kat sini kampung. damai. tenang. hampir serupa ceruk pelusuk sekolah aku dulu. tak macam bandar jb. sesak. bising. asap.

juga temat dimana aku belajar.
belajar adapt diri dengan kekurangan.
belajar survive tanpa ada bekalan.
belajar erti hidup, erti susah.
Aku tak pernah rasa susah dalam belajar.
sekolah rendah, aku cemerlang, kesayangan cikgu.
sekolah menengah, boarding school, semua lengkap, makan disuap, sebab tu aku boleh cemerlang,
matriculation, academic, facilities, tak ada apa yang perlu aku risau.
bila tiba kat ICT, aku mula rasa susah, sempit, belajar rasa gagal tu macam mana, belajar hidup kat tempat serba kurang, but thanks to that aku mula kuat.

Dulu aku benci tempat ni. Jauh dari bandar. aku selalu fikir, tolong la tempat ni, tesco pun tak boleh nak ada ke? Aku pernah rasa menyesal kenapa aku tolak UKM dulu. Biochemistry okay apa? Aku sendiri pun tak tau kenapa aku choose ICT, though aku tak pernah ada rasa nak jd pharmacist. And ramai yang tak setuju dengan keputusan aku. Tapi aku pergi jugak. Tak pernah sekali pun aku puji tempat ni. Sikit pun tak pernah. Apa yang aku nampak, semua buruk tempat ni. Tak ada yang indah pun.

Tapi kenapa sekarang, bila kena transfer usm, built a new life there, aku mula rasa sedih. aku mula mengeluarkan hujah yang biar buruk tempat ni, tapi tempat ni tetap yang terbaik. Aku benci perpindahan. dari kecik lagi. Aku tak suka proses untuk adapt kat dunia baru. And now, baru aku realize, all the values of this place, how I sayang this place. Yeah. keselesaan. Betullah orang kata, bila kita mula hilang sesuatu, baru kita mula rasa untuk menghargai. Tapi, aku harus transfer ke usm. For good. For my future. I know, usm far better than here.


So, hari terakhir kat balik pulau, gi la pusing-pusing Balik Pulau. hari ni makan kat peladang. kali pertama dan terakhir untuk aku. haha. aku carik jus tembikai takde, apple juice pun okay! haha. =)

sebab aku kidal, senang nak snap pic, mengoffer diri mensnap pic. sbb tu aku takde dlm gambar.kikiki.

Bilik kuliah B. Aku suka BK ni. sedey woo. ToT


posing-posing kali terakhir kat bukit blakang Bandar Air Putih.



So long, goodbye balik pulau.



Yeah, It's me, the one who choose this path to walk on. How hard it is, how much tears will be shed, I just need to continue this journey. No matter how many time I give up, how many time I fall, I need to rise again, and find my strength to be strong again. And I believe, it will always be like this, every now and then.

****************************
Hari ni lagu kat radio duk pusing yang sedih-sedih ja.
...dan lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku...
Alamak. Belum kemas pape. Sila kemas! Dush! 0_0

0 comments