Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

jatuh lagi di kenang inikan pulak tempat jatuh cin...
overwhelmedwithjoyxDD
because,,,
Random:: Edisi lagu
Diam itu lebih baik
T__T asflgqwkj
memenatkan,,,
All I ever wanted
Cerita Nasi Campur::baru nak masuk 2 minggu ke?
kebaikan give up?

Click!

> comments
Expect the unexpected
Written at Sunday, August 8, 2010 | back to top

Hai. Ini entry terakhir balik pulau bahagian dua. Ahaha. Bahagian satu tak ada tiba-tiba datang bahagian dua. biasalah. Life is unexpected. So, always expect the unexpected. Benda-benda macam nie telah diexpect akan berlaku. kah kah kah. Tapi kali nie seryes ini entry terakhir balik pulau. Kalau yang ini tak jadi entry terakhir memang aku nak merajuk balik johor terus takmau datang penang lagi samapai bebila. huh! tak larat hoi kerja nak mengpack unpack pack unpack haku banyak lagi kerja lain yang jauh lebih hebat dan menarik yang boleh aku buat. miahaha.

So, last wednesday aku attended lectures kat school and okay lah kan. it’s nice there. It seems like banyak yang tertinggal lagi-lagi pharmaceutical merketing. Oh ya, kat sana, macam rush giler masa mmg terhad tak macam kat college kalau tak faham boleh buat muka kesian, blur, then lecturers baik hati explain balik 18 kali pun tak apa bagi sampai kami faham. Tapi kat sana tak ada la kut. Pasal penerimaan? Normal la dalan 100 orang paling kurang mesti ada satu mulut berbunyi kut. ahahaha. kat mana-mana pun sama kut. If dunia terbalik, diaorang dalam kasut aku, aku dalam kasut diaorang, mungkin benda yang sama berlaku agaknya. So, yang baik, baik. yang okay, okay. Yang kisah, kisah. Yang tak ambil kisah, tak kisah. Yang tak suka, tak suka. hidup memang tak boleh nak puaskan hati semua orang. But overall still okay. alah kalau orang bising-bising, I’m telling you, aku masuk ict bukan sebab tak ada pilihan, banyak je pilihan lain yang aku dapat yang mungkin jauh lagi baik but who knows? haha. tapi aku yang pilih jalan nie, and jalan nie yang paling tak ada guarantee, paling adventure and paling tak jelas sekali masa depan kau. Yang kau perlu ada cuma your belief and faith yang Allah akan tolong orang yang sabar, yakin dan mensandarkan segala harapan kepada-Nya.

*************************

Edisi lagu:

Suka sangat lagu ni. Shwweeettt and cute! miahahaha. <------ ketawa setan versi gatal. Sangat sesuai untuk perempuan yang suka membebel kat partner mereka macam aku. Teehee. Dan dan terus macam aku padahal encik partner pun tak ada. kahkahkah. Baiklah yang suka membebel tu yang macam aku, yang membebel dekat encik partner tue orang lain. haha. hey aku pendiam tau tak. Tak banyak cakap tapi kau sekali membebel memang penat kut nak dengar. kah kah kah. adik-adik aku lah kut mangsa keadaan. Biasalah orang kalau membebel tu tanda sayang. Tanda kisah. Kalau tak sayang, buat tak tau je ye tak? Contohnya macam nie:

Miss A: Hey awak nie stop la smoking tu. Saya sayang lungs saya tapi saya lagi sayang awak. blablabla,, awak nampak baik, sweet, nampak educated, nampak bijak, so, bila awak kepit rokok kat jari, that cigar tu nampak macam out of place tahu tidak? And bila awak hembus asap rokok lagi la nampak macam budak-budak baik, budak-budak sekolah yang baru nak belajar jadi nakal tak sesuai tahu? Awak hebat tapi lagi hebat kalau bley quit smoking. Sebab saya tau nak quit smoking memang susah kaN?

Itu kalau Miss A cakap dekat encik partner dia. Miss A okay bukan Miss Nina. giler sportingkan ayat Miss A. Tengok ar sape yang tolong mereka ayat. miahahaha.

contoh 2:

Miss A nampak encik pendatang tanpa izin merokok dikawasan awam.

Miss A: Ape ni smoking kat sini. tak reti baca signboard ke? Rasa macam nak hempuk dengan beg nie laju-laju selaju halaju cahaya je. (kata miss A dalam hati lagu blah dari situ sambil menjeling tajam si orang yang merokok disitu)

Haha. Nampak tak? nampak tak? perempuan marah, membebel sebab sayang. Itu namanya marah-marah sayang. Ahahaha. Tapi kalau membebel over sangat tue aku yang perempuan pun tak bley tahan. muakakaka.

Cerita panjang-panjang sebenarnya aku nak cakap aku sekarang addict dengan lagu nie. Tajuk dia- Nagging. oh, kedua-dua penyanyi nie nampak serasi berdua. Melody lagu nie best. Lyric pun best. ahahaha.

Stop being out so late
Try not to drink so often
You don't listen to me like a 10 year old child

I can only laugh
Who are you calling a child?
Really, I can only laugh

You don't know how it feels for me to say these things
You don't know that I only want to say nice things to you
Should I stop? Let's stop
From one to ten, they're all words for you
But since you don't listen to me, it's only nagging to you

Let's stop, let's stop
There's not even enough time to just love

A story told by the heart, not the mind
Stories that I can't help but tell you even if you hate them
Let's stop, let's stop
I only hear your nagging

Are you eating at the right time
Are you staying away from girls
I want to be beside you all day
That's how I feel

If I could keep you in my pocket
I'd be really happy
Our story where we can only be two
A story that would make someone laugh if they heard
Should I stop? Let's stop
From one to ten, they're all words for you
But since you don't listen to me, it's only nagging to you

Let's stop, let's stop
There's not even enough time to just love

A story told by the heart, not the mind
Stories that I can't help but tell you even if you hate them

Let's stop, let's stop
I only hear your nagging
Even if you glare and try to scare me
Your face is just too cute to me
Are you going to keep this up? (You) I can't hold back anymore
I really might get angry
A story that wouldn't be told if we were to give up love
The sound of my heart that thinks only of you

Even if you're angry, even if you shout
Your nagging is just so sweet to me

A story that can only be told if we love
But since you don't listen to me, it's only nagging to you
Let's stop, let's stop
But trust my feelings

male female both

0 comments