Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
saje saje
Written at Sunday, August 29, 2010 | back to top

Nak cakap tapi tak tau nak cakap apa sebab kerja banyak sangat sekarang.

sekian terima kasih.

ohh, aku suka tulisan Segoe UI sekarang. sebab dia bulat-bulat. Kemas dan smart. contoh macam default font hotmail. sangat smart and kemas. Aku memang suka tulisan bulat-bulat kecik comel size 9/10 (untuk font Segoe UI).

2 comments
,,,
Written at Sunday, August 22, 2010 | back to top






















I’m done trying. If you want me in your life let me know. bye.

0 comments
I’m…
Written at Saturday, August 21, 2010 | back to top

11 Ramadhan

Dan serahkan segalanya pada Allah adalah yang terbaik.

“Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui.” (Al-Baqarah: 216)


Free MP3 Downloads at MP3-Codes.com
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Perhaps,
the reason I only look at you from afar, like a fool,
is for fear that you may turn your face away,
and you and I may drift further apart...

….yes because I’m happy enough if I could be with you…

0 comments
Ramadhan
Written at Tuesday, August 17, 2010 | back to top

pahala yang paling senang nak kumpul nak dapat masa bulan ramadhan adalah baca al-quran.

senang-senang je boleh dapat pahala. Berlipat ganda.

ibu ayah pun boleh dapat tempias sama pahala tu.

tapi,

Seketika  terfikir, semakin besar gadis itu semakin lalai dia dengan dunia.

kualiti ramadhan semakin berkurang mengikut bilangan usia.

dulu, masa sekolah rajin mengakhatam al-quran tika ramadhan.

masih berterusan tika di matrikulasi.

lalu apa yang ada di universiti hingga dia lokek masa untuk mengkhatam al-quran dikala ramadhan.

ramadhan tahun satu khatham. itu pun cukup-cukup dgn bantuan sya’ban.

ramadhan tahun dua separuh jalan.

dan tahun tiga? masih belum bermula.

hanya mengharap al-mulk sebagai pelindung diri kelak.

tapi, cukupkah untuk menepis dosa yang menunggu?

mampukah untuk menutup malu dihadapan pencipta?

Iya, gadis itu adalah aku.

Terlalu leka dengan dunia.

risaukan hal pelajaran.

kisahkan kejian orang.

lantas terlupa bukan itu jaminan ke syurga.

tiba-tiba teringat kata-kata ayah

ayah tak kisah kalau anak-anak ayah belajar tak pandai asalkan pandai jaga agama, hormat orang tua. Ayah tau anak-anak ayah pandai-pandai semua, tapi kalau main-mainkan agama bukan boleh tolong ayah masuk syurga.

kata-kata yang yang terucap masa aku lewat solat asar.

ingat, kalau kita lokek dengan Allah, Allah boleh lokek dengan kita, kalau Dia mahu.

Jangan sampai itu berlaku.

 

0 comments
Air yang jual dekat bazar tu tak masak ke?
Written at Sunday, August 15, 2010 | back to top

Tak tau kenapa duduk kat sini kalau malam lepas pukul 12  sampai ke subuh sampai ke waktu-waktu macam ni mesti hidung tersumbat, sakit tekak nak telan air liur pun susah, and batuk.

Air yang jual dekat bazar tu tak masak ke?

Biasanya symptom macam ni appear bila aku teguk air paip or tak berapa nak masak.

haih. seksa. tak boleh tidur.

tambah malam sejuk makin memudaratkan keadaan. tak tahan la hari-hari macam ni.

1 comments
Anak angkat.
Written at Saturday, August 14, 2010 | back to top

The girl: Encik, lab report nak hantar kat mana?

The pakcik lab assistant: tengokla senarai nama dekat situ. Oh, itu untuk anak emas, kamu anak angkat.

Luckily the girl is not me. Kalau aku only these two may happen:

a) termenangis kat situ jugak.

b) menjawab “habis tu anak angkat nak hantar kat mana?”

sigh. okaylah pakcik, semoga satu hari nanti these anak angkat yang akan save your life. who knows? Allah maha adil.

2 comments
life sekarang.
Written at Friday, August 13, 2010 | back to top

Assalamualaikum.

Seminggu duduk dekat usm, jadi student pharmacy usm yang stay dekat usm, aku rasa macam dah sebulan. sekali bila friday comes, ey? baru seminggu ke? lebih kurang macam tu lah perasaannya. Fenat! Bukan penat apa, penat catch up dengan apa yang dia orang dah belajar. yelah dekat kolej kalau tak faham lecturer kan ulang banyak kali bagi paham, sekarang kat usm, laju jela lecture kalau boleh dalam satu jam semua nak bagi habis. Tapi aku suka jugak kalau macam tu. sylibus abis cepat. then, aku blajar sendiri.

Hostel best, saujana selesa la. tengok lah harga pun berapa kan. Then, school agak jauh dengan hostel tapi tak kisah lah. orang lain duduk dah bertahun okay je, so aku pun should be okay jelah. Suka jugak sebenarnya. keluar sikit peluh. kalau tak dulu makanan pun sampai depan pintu rumah. haha. Scenery pun cantik berlatak bukit. cuma tade la rasa sejuk though duduk paling tinggi atas bukit tingkat 8. haha.

Luckily, kami third year takde masalah dengan university subject contoh macam schedule clash ke, bcoz dulu daftar subject dekat kolej so tak kisahla, students tak ramai jadual always could be change supaya fit dengan students. Tapi kalau dah kat sini, mana boleh. kalau schedule pharmacy school clash dengan school lain or mana-mana centre lain tempat amek uni subjek, of course kena give up satu. So, of course akan drop uni subject. rugi la kalau drop coz nak daftar subject lain dah lewatkan.

Hari ni ada viva lab untuk cardiovascular system, agak sedih sebenarnya. Tunggu punya berjam-jam dari pukul 11am sampai 2.15pm baru dapat masuk untuk viva. group aku group first ict. Then, penat je tunggu lama-lama kena repeat balik viva. Okay to make it even worse semua ex-ict kena repeat viva. Arghhh! Even those Chinese girls, the clever, smart chic pun kena. macam unfair. Kenapa budak Chinese usm kata they all if jawab salah Dr explain balik dekat dia orang and Dr yang lagi banyak cakap compare dengan dia orang. Kenapa tiba turn kami everything jadi terbalik. Sedih je. Tapi tak apala. Looking everything from a bright side, dapat ulangkaji semula kan subjek tahun satu, tahun dua dulu- dulu.

Ada jugak sorang Dr ni macam tak suka je kat kami. Suka duk perli-perli dalam lecture. Nasib baik minggu depan tinggal satu je lecture dia. haha. Dengan ada sorang lagi Dr ni, tapi tak ajar budak third year kut. Eh, tapi tak tau la kalau spectrometric punya part untuk pharmacy analysis dia yang ajar. Oh ngeri giler. Dia yang paling mengerikan sekali kut. Teringat masa zaman-zaman belajar medicinal chemistry dulu. /dia pun tak suka jugak kut dengan kami. Memang tak suka kut. hmm, lagi Dr2 or Prof2 lain-lain okay je. baik and welcome kita orang. Haha. lagi pun nak berkira sangat esok-esok kami bawak nama dia orang jugak. kami bawak nama pharmacy school usm jugak.

apa pun, Allah bagi banyak dah ni. apa yang dah ada sekarang ni dah cukup baik and cukup bersyukur dah dengan semua yang ada ni. oh semoga aku terus tabah dekat sini untuk lagi dua tahun saje. Amin.

oh ya, salam ramadhan semua. Semoga ramadhan ini yang terbaik berbanding yang lepas-lepas.

0 comments
MISERABLE
Written at Tuesday, August 10, 2010 | back to top

Hi. What can I say right now is, I have learnt something today. No wonder, Pharmacists produced from USM are the best in term of quality. And they deserved it. (I’m talking about local University) Yeah, I have seen the evidences today. They are smart and professional and work as a professional though they are still in third year. Yup, undergrad students. Hopefully I can catch up with them, and become like them, as much as I can. Sure, I’ll learn a lot of things from now and on. I’ve wasted two years of my life for knowing nothing. and this another two years are the time for me to pay for what I’ve done before.

The word that fits me right now is :

MISERABLE

By the way, 3/4 of the class are Chinese. I like to see how they work. Their hard-working attitude. You know what I mean, right? I’m pretty sure about that.

2 comments
Expect the unexpected
Written at Sunday, August 8, 2010 | back to top

Hai. Ini entry terakhir balik pulau bahagian dua. Ahaha. Bahagian satu tak ada tiba-tiba datang bahagian dua. biasalah. Life is unexpected. So, always expect the unexpected. Benda-benda macam nie telah diexpect akan berlaku. kah kah kah. Tapi kali nie seryes ini entry terakhir balik pulau. Kalau yang ini tak jadi entry terakhir memang aku nak merajuk balik johor terus takmau datang penang lagi samapai bebila. huh! tak larat hoi kerja nak mengpack unpack pack unpack haku banyak lagi kerja lain yang jauh lebih hebat dan menarik yang boleh aku buat. miahaha.

So, last wednesday aku attended lectures kat school and okay lah kan. it’s nice there. It seems like banyak yang tertinggal lagi-lagi pharmaceutical merketing. Oh ya, kat sana, macam rush giler masa mmg terhad tak macam kat college kalau tak faham boleh buat muka kesian, blur, then lecturers baik hati explain balik 18 kali pun tak apa bagi sampai kami faham. Tapi kat sana tak ada la kut. Pasal penerimaan? Normal la dalan 100 orang paling kurang mesti ada satu mulut berbunyi kut. ahahaha. kat mana-mana pun sama kut. If dunia terbalik, diaorang dalam kasut aku, aku dalam kasut diaorang, mungkin benda yang sama berlaku agaknya. So, yang baik, baik. yang okay, okay. Yang kisah, kisah. Yang tak ambil kisah, tak kisah. Yang tak suka, tak suka. hidup memang tak boleh nak puaskan hati semua orang. But overall still okay. alah kalau orang bising-bising, I’m telling you, aku masuk ict bukan sebab tak ada pilihan, banyak je pilihan lain yang aku dapat yang mungkin jauh lagi baik but who knows? haha. tapi aku yang pilih jalan nie, and jalan nie yang paling tak ada guarantee, paling adventure and paling tak jelas sekali masa depan kau. Yang kau perlu ada cuma your belief and faith yang Allah akan tolong orang yang sabar, yakin dan mensandarkan segala harapan kepada-Nya.

*************************

Edisi lagu:

Suka sangat lagu ni. Shwweeettt and cute! miahahaha. <------ ketawa setan versi gatal. Sangat sesuai untuk perempuan yang suka membebel kat partner mereka macam aku. Teehee. Dan dan terus macam aku padahal encik partner pun tak ada. kahkahkah. Baiklah yang suka membebel tu yang macam aku, yang membebel dekat encik partner tue orang lain. haha. hey aku pendiam tau tak. Tak banyak cakap tapi kau sekali membebel memang penat kut nak dengar. kah kah kah. adik-adik aku lah kut mangsa keadaan. Biasalah orang kalau membebel tu tanda sayang. Tanda kisah. Kalau tak sayang, buat tak tau je ye tak? Contohnya macam nie:

Miss A: Hey awak nie stop la smoking tu. Saya sayang lungs saya tapi saya lagi sayang awak. blablabla,, awak nampak baik, sweet, nampak educated, nampak bijak, so, bila awak kepit rokok kat jari, that cigar tu nampak macam out of place tahu tidak? And bila awak hembus asap rokok lagi la nampak macam budak-budak baik, budak-budak sekolah yang baru nak belajar jadi nakal tak sesuai tahu? Awak hebat tapi lagi hebat kalau bley quit smoking. Sebab saya tau nak quit smoking memang susah kaN?

Itu kalau Miss A cakap dekat encik partner dia. Miss A okay bukan Miss Nina. giler sportingkan ayat Miss A. Tengok ar sape yang tolong mereka ayat. miahahaha.

contoh 2:

Miss A nampak encik pendatang tanpa izin merokok dikawasan awam.

Miss A: Ape ni smoking kat sini. tak reti baca signboard ke? Rasa macam nak hempuk dengan beg nie laju-laju selaju halaju cahaya je. (kata miss A dalam hati lagu blah dari situ sambil menjeling tajam si orang yang merokok disitu)

Haha. Nampak tak? nampak tak? perempuan marah, membebel sebab sayang. Itu namanya marah-marah sayang. Ahahaha. Tapi kalau membebel over sangat tue aku yang perempuan pun tak bley tahan. muakakaka.

Cerita panjang-panjang sebenarnya aku nak cakap aku sekarang addict dengan lagu nie. Tajuk dia- Nagging. oh, kedua-dua penyanyi nie nampak serasi berdua. Melody lagu nie best. Lyric pun best. ahahaha.

Stop being out so late
Try not to drink so often
You don't listen to me like a 10 year old child

I can only laugh
Who are you calling a child?
Really, I can only laugh

You don't know how it feels for me to say these things
You don't know that I only want to say nice things to you
Should I stop? Let's stop
From one to ten, they're all words for you
But since you don't listen to me, it's only nagging to you

Let's stop, let's stop
There's not even enough time to just love

A story told by the heart, not the mind
Stories that I can't help but tell you even if you hate them
Let's stop, let's stop
I only hear your nagging

Are you eating at the right time
Are you staying away from girls
I want to be beside you all day
That's how I feel

If I could keep you in my pocket
I'd be really happy
Our story where we can only be two
A story that would make someone laugh if they heard
Should I stop? Let's stop
From one to ten, they're all words for you
But since you don't listen to me, it's only nagging to you

Let's stop, let's stop
There's not even enough time to just love

A story told by the heart, not the mind
Stories that I can't help but tell you even if you hate them

Let's stop, let's stop
I only hear your nagging
Even if you glare and try to scare me
Your face is just too cute to me
Are you going to keep this up? (You) I can't hold back anymore
I really might get angry
A story that wouldn't be told if we were to give up love
The sound of my heart that thinks only of you

Even if you're angry, even if you shout
Your nagging is just so sweet to me

A story that can only be told if we love
But since you don't listen to me, it's only nagging to you
Let's stop, let's stop
But trust my feelings

male female both

0 comments
jatuh lagi di kenang inikan pulak tempat jatuh cinta
Written at Monday, August 2, 2010 | back to top


AWAS! ENTRY INI BERUSUR MELANKOLIK

This is gonna be my last entry that I wrote in Balik Pulau.

Tempat jatuh lagi di kenang inikan pulak tempat jatuh cinta.


hmm,yup, jatuh cinta.
tempat dimana aku mula belajar jatuh cinta pada bidang farmasi.
I never dreamt to be a pharmacist.

tempat dimana aku belajar jatuh cinta pada nature.
kat sini kampung. damai. tenang. hampir serupa ceruk pelusuk sekolah aku dulu. tak macam bandar jb. sesak. bising. asap.

juga temat dimana aku belajar.
belajar adapt diri dengan kekurangan.
belajar survive tanpa ada bekalan.
belajar erti hidup, erti susah.
Aku tak pernah rasa susah dalam belajar.
sekolah rendah, aku cemerlang, kesayangan cikgu.
sekolah menengah, boarding school, semua lengkap, makan disuap, sebab tu aku boleh cemerlang,
matriculation, academic, facilities, tak ada apa yang perlu aku risau.
bila tiba kat ICT, aku mula rasa susah, sempit, belajar rasa gagal tu macam mana, belajar hidup kat tempat serba kurang, but thanks to that aku mula kuat.

Dulu aku benci tempat ni. Jauh dari bandar. aku selalu fikir, tolong la tempat ni, tesco pun tak boleh nak ada ke? Aku pernah rasa menyesal kenapa aku tolak UKM dulu. Biochemistry okay apa? Aku sendiri pun tak tau kenapa aku choose ICT, though aku tak pernah ada rasa nak jd pharmacist. And ramai yang tak setuju dengan keputusan aku. Tapi aku pergi jugak. Tak pernah sekali pun aku puji tempat ni. Sikit pun tak pernah. Apa yang aku nampak, semua buruk tempat ni. Tak ada yang indah pun.

Tapi kenapa sekarang, bila kena transfer usm, built a new life there, aku mula rasa sedih. aku mula mengeluarkan hujah yang biar buruk tempat ni, tapi tempat ni tetap yang terbaik. Aku benci perpindahan. dari kecik lagi. Aku tak suka proses untuk adapt kat dunia baru. And now, baru aku realize, all the values of this place, how I sayang this place. Yeah. keselesaan. Betullah orang kata, bila kita mula hilang sesuatu, baru kita mula rasa untuk menghargai. Tapi, aku harus transfer ke usm. For good. For my future. I know, usm far better than here.


So, hari terakhir kat balik pulau, gi la pusing-pusing Balik Pulau. hari ni makan kat peladang. kali pertama dan terakhir untuk aku. haha. aku carik jus tembikai takde, apple juice pun okay! haha. =)

sebab aku kidal, senang nak snap pic, mengoffer diri mensnap pic. sbb tu aku takde dlm gambar.kikiki.

Bilik kuliah B. Aku suka BK ni. sedey woo. ToT


posing-posing kali terakhir kat bukit blakang Bandar Air Putih.



So long, goodbye balik pulau.



Yeah, It's me, the one who choose this path to walk on. How hard it is, how much tears will be shed, I just need to continue this journey. No matter how many time I give up, how many time I fall, I need to rise again, and find my strength to be strong again. And I believe, it will always be like this, every now and then.

****************************
Hari ni lagu kat radio duk pusing yang sedih-sedih ja.
...dan lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku...
Alamak. Belum kemas pape. Sila kemas! Dush! 0_0

0 comments
overwhelmedwithjoyxDD
Written at | back to top

I'm totally happy when your name appears on my notification. =D


And I'm going all exited if the conversation goes on and on. LOL


Yeah you!
You made my day.
Nothing else.
Not even the good news.
ROTF.
I'm insane.
Totally insane! xD
=.='
0 comments
because,,,
Written at Sunday, August 1, 2010 | back to top

Part 1

:(

down

***************

Part 2

A Torn Bond

Riko: I knew that it was all lie. Why did you lie?

Naoki: I didn't mean to lie. I just thought...If I told the truth, Riko'd worry about it.

Riko: Natsuki-san...is more important to you than me?

Naoki: Eh?

Riko: Why? You were betrayed by her, weren't you? Then why do you keep caring for that kind of person?

Naoki: What's that?

Riko: Isn't the girl who betrayed you terrible? Because Naoki is too gentle, you're made fool of...

Naoki: Why are you saying these bad things?

Riko: Because it's all true, isn't it?

Naoki: Riko....you don't know anything about what's between me and Natsuki, right?! I'm sorry. But I don't want you saying such those things.

Riko: I see. Um... Then we're together...just to lick each other's wounds? Because when you're with me, you don't have any inferiority complex, and you can enjoy yourself?

Naoki: What's with you?

Riko:
I always...
...have my eyes on Naoki alone.
Even in the rainy night,
or in the sunny morning.
When I'm at home, or at my hometown.
And when I'm playing violin,
I think about Naoki at any time!
So why...
...why don't you...
...look at me?

I like these parts of the drama.
membelognya sempena NEWS' album [LIVE] + Yamapi's single [one in a million]


0 comments
Random:: Edisi lagu
Written at | back to top

Lagu ni pernah jadi kegilaan aku dulu-dulu. Masa tengah glamour. Biasala. Remaja. Orang suka dia pun nak suka. Kikiki,, Tatau kenapa these days tiba-tiba ter addict semula dengan lagu ni. Okay, juga mungkin pengaruh orang…?? =.=’’

Only One-Yellow Card

Broken this fragile thing now
And I can't, I can't pick up the pieces
And I've thrown my words all around
But I can't, I can't give you a reason
I feel so broken up (so broken up)
And I give up (I give up)
I just want to tell you so you know
Here I go, scream my lungs out and try to get to you
You are my only one
I let go, but there's just no one that gets me like you
You are my only, my only one
Made my mistakes, let you down
And I can't, I can't hold on for too long
Ran my whole life in the ground
And I can't, I can't get up when you're gone
And something's breaking up (breaking up)
I feel like giving up (like giving up)
I won't walk out until you know
Here I go, scream my lungs out and try to get to you
You are my only one
I let go, but there's just no one that gets me like you
You are my only my only one
Here I go so dishonestly
Leave a note for you my only one
And I know you can see right through me
So let me go and you will find someone
Here I go, scream my lungs out and try to get to you
You are my only one
I let go, but there's just no one, no one like you
You are my only, my only one
My only one
My only one
My only one
You are my only, my only one

********************************

Super duper happy coz NEWS keluar album baru : [LIVE] setelah lama kurang aktiviti.

Tajuk album NEWS sentiasa besh:: [Touch],[Pasific],[Color]

Ada concert jugak september ni. kikiki.

Let’s party! yeay!

banyak la kau punya party. Homework RRB yang nak discuss esok da siap belum? dushh3x!!

aiyarkk! *down-pengsan*


0 comments
Diam itu lebih baik
Written at | back to top

 

Lately ada banyak benda aku nak cakap. Tapi, aku Malay, bila jadi Malay banyak hati kena jaga. So, aku pilih untuk diam. Walaupun sebenarnya jaga hati ni penat sebab biasanya yang banyak menjaga, yang banyak memberi, yang akan banyak kecewa. It always been like that. Sampai aku dah tak ada hati nak rasa. Sampai semua rasa jadi neutral. dan masa tu memang aku dah tak peduli. Yang terlintas cuma, pergi mampus lah kau.

Okay jangan misinterpret entry ni. Sungguh I’ve a lot of problems sekarang. A LOT OF. Sat agi ada pulak yang baca sibuk-sibuk nak perasan aku tuju kat dia. Gedik-gedik nak terasa.  Padahal tak de kena-mengena langsung-langsung. terpikirkan kau pun tidak. Aku takde masa nak pikir. Orang macam tu memang saje nak mengundang bengang aku. Saje nak menjemput aku sebut pergi mampus la kau dekat kau.

**********************************************************************

okay apesal note amaran lagi panjang dari isi sebenar? lantak ar,, lately apa aku tulis sume nak emosi. aku pulak yang risau baca. HEADACHE!

0 comments