Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

laporan dating. eheh
Everytime we touch
Esok ada date,,xD
Award from Kak Nuha^^
Another randomness ^^
Randomness again^^
......
KFC
Saturday Night!
perancangan harijadi terhebat saya xD

Click!

> comments
Mr. Soulmate :: Part 1
Written at Wednesday, July 7, 2010 | back to top


hello hello. eceh ceh tajuk main part-part pulak. haha. Tiba-tiba terfikir nak tulis pasal ni. Tak kisah lah lagi pun aku kan almost 20 tahun,, budak form 2 pun pandai bergirlfriend-boyfriend, budak darjah 6 pun pandai sebut I love you, you love me, tak kan aku budak university tak boleh buat entry pasal ni. Okay okay enough the intro part.

Semua girls mesti pernah ada list apa yang soulmate to be dia should ada kan? okay lah tak semua tp kebanyakannya ada kan? Ada orang suka guys yang pandai strum guitar. Hari-hari kalau boleh I nak you strumming guitar for me. Ada orang nak guys yang macam ayah dia. yang ada ciri-ciri ayah dia. itu biasanya kalau family bahagia lah. Kalau girls yang datang dari family berantakan macam neraka, ayah kaki pukul, nak pulak kan dia lelaki yang macam ayah dia. Then, ada yang suka lelaki peramah, penyayang, stock masjid, non-smoker, hensem dan segala-galanya lah. In short ramai yang nak lelaki perfect yang macam reservoir of good points.

Aku? haha, aku tak pernah ada kut list macam mana my Mr.Soulmate should be. Sungguh aku tak main-main. Kalau orang tanya mesti aku terdiam sekejap, lepas tu, with a big grin, aku kata macam Yamapi or Tegoshi kut. Lepas tu gelak-gelak. Of course aku main-main. Kan awal-awal dah kata entah, jawapan main-main lah kut yang kau dapat. Or mungkin aku pernah tercakap ke time borak-borak, he should be macam ni and should be macam tu. Lepas tu aku lupa balik apa aku cakap. nampak sangat aku main belasah je sebut tadi. haha. Lepas tu pengaruh cerita je lebih. Nampak Edward Cullen, Encik soulmate to be haruslah seorang vampire - gila apa kau Nurul? Baca Harry Potter, Omg! aku nak kawin dengan witch so hidup aku senang!-banyaklah kau. Nampak Tegoshi, Yamapi, Encik soulmate to be mestilah lelaki jepun yang pandai menyanyi-yang ini pun tak masuk akal. sekarang tengah world cup craze, so my encik bakal soulmate mesti kena nampak hebat atas padang-bluekkk! merepek! Haha. I'm totally insane. kan dah kata aku memang tak boleh dibuat pakai kalau nak story pasal benda-benda ni. imaginasi aku mesti menyimpang dari yang seharusnya punya. Tak pernah nak realistic. heh.

Okay, kalau bercakap pasal the real guy, lets see one by one. #1. guy yang pandai strum guitar-ini bakat so tak ada kena mengena pun dengan love ke apa ke. tak kan la bila tengok semua guys yg strum guitar semuanya kau nak jatuh cinta kan? #2. yang macam ayah-ayah aku baik, tapi kalau aku nak yang macam ayah baik aku suruh ibu je carik, confirm dapat yang macam ayah, bhahaha. #3. peramah-kalau peramah sangat habis semua perempuan tak kenal pun nak tegur macam mana pulak? #4-penyayang-semua orang pun ada sifat sayang lagi-lagi bila melibatkan orang-orang yang penting dalam hidup dia kan. #5-menjaga agama- of course la semua nak lelaki yang boleh jadi imam, maksud aku tak adalah yang tak reti-reti nak solat walaupun isteri dia dah tolong bentangkan sejadah depan mata. Yang ini bukan ciri lelaki idaman sepatutnya, yang ini adalah ciri lelaki islam, so aku nak kawin dengan lelaki islam secara automatiknya lelaki islam haruslah tau menjaga agama, macam tu lah jugak perempuan islam. #6. non-smoker-Haha. aku memang pernah cakap aku kurang berminat smoker, tapi aku err, pernah je fall for lelaki yang smoke, and still lagi minat kut..? eheh. #7. Hensem- owww yang ini confirm kalau aku ada list tak akan termasuk dalam list aku. Lelaki hensem ni ramai sangat peminat, so nanti hidup aku yang susah. (okay sila jangan libatkan encik-encik Jpop Kpop tersebut. kita bercakap pasal reality okay. xD haha.)Tapi masalah dia, mata aku dengan orang lain tak sama. Orang yang aku kata tak hensem, orang lain sibuk kata hensem. Yang aku kata hensem orang lain sibuk kutuk kata macam-macam. And seterusnya the list goes on and on. Ini antara character yang pernah aku dengar dari pelbagai mulut girls keliling aku. aku petik je mana yang aku ingat.
AND OF COURSE INI BUKAN LIST AKU. HAHA.

kan aku kata aku tak pernah ada. so, how's it? hahha! aku rasa la kan, aku malas la nak buat list-list ni semua. sebabnya bila kita jatuh cinta, or jumpa mr.soulmate kita, biasanya that guy tak akan menepati pun ciri-ciri tu. Contohnya macam aku la. okay la. aku rasa yang ni je kut aku pernah sebut dengan serius dulu-dulu tak main-main; aku tak mau smoker. zettai dame! ahh tapi lately aku pernah gak tersuka smoker. Hey aku jenis yang hardly fall in love tahu. Sepanjang almost 20 tahun hidup ini kali kedua aku tersuka orang. So, list-list tu semua memang tak boleh pakai bila kau dah jumpa orang yang kau suka. Ohh ya. aku je minat that guy, dia tak minat pun aku kut. haha. kira standard artis jepun korea la eh? hebat engkau!

Conclusion part, aku rasa la benda yang selalu ada dalam fikiran aku, seharusnya Mr.soulmate to be aku compatible dengan aku. take note ya yang compatible tu merangkumi banyak benda okay. haha. Then, not really a good guy in term of perfection. Yelah kalau perfect sangat celah mana aku nak cakap 'never mind, stay strong, i'll always be by your side' ceh ceh. bila masa aku boleh cakap 'keep trying' ala-ala macam buzzer beat, riko cakap kat naoki. Tengok!? pengaruh drama lagi. haha. xD And yang last yang boleh buat aku jadi diri aku sendiri depan encik soulmate berkenaan. Yelah, kata soulmate nak hidup sama-sama sampai mati, mestila kena jadi diri sendiri, kan kan? haha. Okaylah. kalau yang list kecik-kecik yang orang lain selalu ada tapi aku tak ada tu, nanti bila aku dah ada aku buat entry part two, three, four pulak. kalau ada la. haha. tak pun bila aku dah ada encik soulmate nanti aku tulis character dia dalam ni. kah kah kah. ala-ala buku biography. hohoho. So, itu la fungsinya entry berpart-part nih. hahaha. xD so, korang ada list tak? boleh share dengan aku. mana tau, kalau best aku boleh copy. Haha, ala-ala copy homework gitu. xDD

Okaylah. aku rasa macam nak tido dulu sementara nak tunggu match Germany-Spain. tolonglah Encik klose, encik Ozil lakukan sesuatu. Dah la encik mueller tak ada malam ni. Pulak tu si sotong peramal tu sibuk meramal spain menang malam ni. Ceh ceh. Aku nak german jugak! Go Germany go!


0 comments