Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Everytime we touch
Esok ada date,,xD
Award from Kak Nuha^^
Another randomness ^^
Randomness again^^
......
KFC
Saturday Night!
perancangan harijadi terhebat saya xD
Benda ni dikira macam tag jugak ke?

Click!

> comments
laporan dating. eheh
Written at Wednesday, July 7, 2010 | back to top

Hello hello hai. Ceh bunyi ala-ala mesra sangatkan. Padahal tak ada la mesra mana pun. Okay mari aku cerita pasal aku punya date semalam. Ohh ohh. Rasanya almost 3 years kut tak jumpa dengan Cik Afiqah ni. Dan semalam macam woww! how I miss you sampai rasa tak mau lepas peluk kau Appy. Padahal masing-masing duduk dekat kan. I mean rumah parents kami la. Bukan tempat kami belajar. Dia kota masai and aku seri alam. See, naik kereta 1o minit sampai. kalau highway Pasir Gudang tak jam la kan. So semalam kami lepak dekat Jusco Tebrau. Naik bus tahu. Yela mana ada kereta free yang aku boleh drive ke hulu ke hilir. Then, Aku jugak la kut yang spoiled kan keadaan semalam. HAHA! me again! Okay aku tunggu bus lambat tak sampai-sampai. Adalah kut dalam half an hour Appy menunggu aku kat bus stand masai tu .

Ohh kalau date dengan encik life partner memang failed la jawapannya. Mesti kat situ jugak terpaksa dance sorry-sorry super junior nak pujuk punya pasal. keh keh. ohh sebab tu lah agaknya aku masih tak berpartner lagi sampai sekarang. eheh. So, sila take note ya encik partner-to-be kalau kamu nak ajak saya keluar harus la kamu berkereta sebab saya tak ada kereta. eh eh, bukan bukan, saya bukan materialistik. Saya tak kesah je kalau encik tak ada kereta, tapi please bear with me kalau saya lewat. Maksud saya yelah, public transport ni kan bukan ayah saya punya. So, time saya perlu time tu la susah nak dapat kan. haha. tunggulah bila ayah saya jadi pengarah JPJ, saya suruh ayah saya mintak bus datang jemput kita, bhahaha, macam snow express,, keh keh. Meluat. Semoga bila dah berpartner nanti, encik partner-to-be akan stumble kat entry ni then memahami ketulusan hati aku. keh keh. lagi meluat. blabbing memanjang. Belum jadi nenek lagi neh! -_-''


Okay back to the point. Kami pun naik bus pergi jusco. Ohh sebelum tu, dari rumah aku nak ke masai, masa atas bus ada lah sorang guy ni dia bangun betulkan seluar dia then macam tak brapa nak stable dia terpijak kaki aku. ohh ohh. Sangat sakit tahu! dia pakai tak tau la apa nama kasut tu, tapak tebal ala-ala but ke kasut kawad kaki ke yang hentak tu bunyi memang best terbaik gile. aku tak kisah kau terpijak kan, but please, mana kau punya sorry? susah eh nak say sorry? kaki aku melecet kau tahu! aku amek wudhuk sangat pedih tahu. bukan kau tak perasan. Sengaja buat-buat tak tahu. siap tengok kaki aku lagi. rasa macam nak sekeh je kau tahu tak. Kau memang tak reti manners eh? Sakit paham? kalau kau say sorry at least kaki aku je yang melecet sakit. Hati aku tak sakit. dah dah. kang nanti bising panjang-panjang buat aku geram je lagi. hehh.

Back to the point lagi sekali, haha. seronok gila jumpa appy. Atas bus sepanjang-panjang chatting pasal life semua lah. Yelah kau tahu kan kalau orang yang dah 3 tahun tak jumpa akan cakap pasal apa. Kau dah ada boyfriend belum? Universiti kau macam mana? kau ada jumpa budak-budak ni tak? siapa je schoolmate kita kat sana? Bila kau grad? besh tak life skarang? ohh bila lagi kita akan jumpa? hey reunion hari tu kau pergi ke? And macam-macam lagi lah kan. Gossip? Haruslah ada kan? keh keh. Ni bukan gossip tak elok wohh, ini gossip nak tau perkembangan terkini kawan-kawan lama. ceh ceh :p And gossip terhangat hari tu adalah, pasal anak kawan ayah aku tunang merangkap schoolmate aku lah. Ala, schoolmate dah kawin beranak dua pun aku ada, siap buat medic lagi you! Tapi gossip tunang ni buat aku terkejut sikit sebab this guy anak kawan ayah aku. Err, kenapa aku tak tau? keh keh. Patut la hari tu adik aku kata, adik that guy kata kat adik aku, 'cakap dengan kakak awak abang saya dah nak kawin.' then, adik aku macam, okey kenapa perlu cakap dengan kakak aku? haha. aku dengar cuma gelak jela. alah, normal la tu. Dia kan schoolmate aku, so kalau nak kawin haruslah jemput aku kan. eheh! Oww budak lelaki ni stock masjid, budak baik, alim, so bertuah la that girl dapat dia. Okaylah. Semoga korang berdua bahagia. aku pun tak tau majlis korang nanti aku nak datang dengan member-member ke dengan parents aku. Err, aku datang dengan dua-dua lah. Boleh makan nasi minyak dua kali. Ceh! buruk perangai.

Okay next, selain bergossip, kami tengok toys story 3. Seronok gile cerita ni, memang terbaiklah! Penat aku gelak. Sebab tu aku tak berapa nak suka masuk wayang sebab aku ni selalu bagi respon spontan, kalau tengok cerita hantu lagi lah. suara aku saje karang. Buat malu je hehh. Ending dia agak touching dan aku suka. tertitik la beberapa titik air mata masa part ending tuh. haha. See, aku berhati lembutkan orangnya? tengok cartoon pun boleh nangis lagi. eheh. Then, selebihnya kami berjalan pusing satu jusco tu. Nak kata window shopping pun tak jugak coz tak masuk mana-mana kedai pun except masuk food court and as usual, order sizzling. Lain-lain jalan je pusing-pusing ikut kaki, bersembang, yang sepatutnya scene tu boleh buat kat McD depan tesco seri alam tu je. Nak jugak pilih jusco tu. Then last part masuk book store. Dapat la aku grab Waiting for you-Susane Colasanti satu. sebenarnya cari Memoir of Teenage Amnesiac-Zevin Gabrielle. Book store kat Queensbay yang besar tu aku cari pun tak jumpa. Kalau nak beli online aku tak ada paypal account.

Sayangnya satu je. Kami tak bawak camera. so tak boleh la nak gambar-gambar kan. cell phone? ohh, kalau yang itu tak payah la. aku punya cell phone zaman lama yang budak sekolah pun tak mau pakai. mana aku ada duit nak berblackberry beriphone segala ni,, So, the ending part was atas bus on the way nak balik. sedihkan tak dapat photo shoot sekeping pun buat kenangan. ceh ceh. Lepas ni bila lagi dapat jumpa tak tau la. Bila dah tiba kat playground belakang umah phone bunyi, tengok-tengok ibu call. Patutlah ibu call, dah past seven rupanya. risau anak dara dia berjalan tak sampai umah lagi. dia tak tau kalau kat penang berwindow shopping (aku tak berduit nak bershopping.) mahgrib aku memang kat queensbay. eheh.

and malam semalam memang aku pengsan. Tertidur depan lappy, cuma terjaga sebab ayah switched off lampu. Kalau tak harus sampai pagi aku tido. Dan kesannya hari ni, betis aku sangat sakit, dah lama tak guna mengukur shopping complex,, haha,,wohoo! sangat panjang membebel. See, kalau aku dah start blabbing, memang tak reti berhenti. Okaylah. off pergi tengok Netherlands dengan Uruguay. Tapi belum mandi, so, second half jelah aku tengok. Bukan fav aku kan, so bley suka hati. bhahaha,, Germany! Try your best tomorrow! xD

0 comments