Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
T__T asflgqwkj
Written at Friday, July 30, 2010 | back to top

Go to hell. You and your words.











sorry aku tadak mood bangun-bangun tdo duk mamun-mamun lagi terus kena dengaq benda sakit hati.
3 comments
memenatkan,,,
Written at Monday, July 26, 2010 | back to top

It's funny ey?
bila hidup kau macam main hide and seek.
seryes lawak.
mari ketawa geguling sekarang.
(=.=')
**********************************************
tapi kenapa lepas ketawa aku termenung panjang?
mengeluh.
angkat bahu.
senyum.
tawar.

siapa yang ...
semoga bukan aku yang ...

***********************************************

hei lecturers sekarang semakin skema buat aku takut. +___+

2 comments
All I ever wanted
Written at Sunday, July 25, 2010 | back to top

Gambar seperti mencelarukan tiada kena mengena.
letak gambar tak kena tajuk memang habit aku. haha.

I have decide to give up on that. (_ _)
On what?
Entah.
Aku pun tak tau.
Okay abaikan jela.
Aku memang suka mengarut.
Budak 19 tahun nak beralih ke 20 memang selalu menghadapi krisis identiti macam ni.
mungkin.

*********************

Belajar pasal jantung sangat seronok.
Aku suka.
Sungguh ini ayat ikhlas.
Tapi, aku malas nak ulangkaji.
Penyakit sejak azali. (_ _")

Human system complicated.
Aku tak suka.
Tak simple macam Amoeba.
Tak pun macam Encik Spongebob protista.
Aku cuma suka system Jantung.
Pun aku tak tau kenapa.
Tapi macam tu la dari sekolah.


err, macam seronok pulak bila alignment ayat buat ke kanan.
0 comments
Cerita Nasi Campur::baru nak masuk 2 minggu ke?
Written at Wednesday, July 21, 2010 | back to top


Cerita 1: Edisi David Villa lebih sesuai berlakon telenovella.

Biarlah dah 2 minggu world cup habis pun. Aku nak komen jugak kat sini. Mulanya aku malas nak tengok sebab tak ada team aku and aku rasa tak ada geng kut nak tengok. takut aku nak tengok sengsorang. Kang saje aku dok gelisah resah tunggu goal ternampak bayang orang ke, terdengar bunyi yang pelik-pelik ke, tak mau la aku. Sekali je, Shidah pun sibuk nak tengok, so memang best la ada kawan nak tengok kan. Pai pun join sama. Though dy macam tak minat je. Memang sangat enjoy la malam tu memekak. Haha! aku rasa kesian kat budak bilik bawah dok dengar suara aku je jerit-jerit. keh keh. Aku sokong Spain sebab Spain kalahkan Germany-team aku. Kira dia lagi kuat la kut. Haha. orang sume dok sibuk Villa, Villa, tapi David Villa tak menyerlah pun malam tu. Haha. biaq pi la kau. aku tak berminat pun dengan kau Villa and rasanya kalau kau jadi pelakon lagi cemerlang kut. maksud aku kau kan ada rupa pelakon telenovella. keh keh. Paling aku suka Yellow card bersepah-sepah. Memang best la kau referee. rasa macam nak buat kau jadi bola. ha ha ha. Esok pagi bangun nak pergi register rasa blur je.


Cerita 2: Edisi Minggu awal memang minggu bersenang lenang mungkin.

Dah dua minggu dah aku balik semula Balik Pulau ni. Minggu first masih tak ada kelas sampai petang. Awal-awal ni memang semua kelas macam tak tetap. Esok karang bila lab dah start, semua lecturer nak kejar sylibus mula la semua nak berebut buat kelas students pulak berebut nak ponteng. Haha. Student yang macam aku la. Tapi sem ni aku nak graduate dari ponteng memonteng nih. Haha. dah naik third year kena lebih serious. haha. Selama ni aku tak serious ke? Aku cakap nak jadi LEBIH serious. Maknanya aku serious la sebelum ni. haha. Bunyi je dah macam penipu. ;p Minggu ni lecture semua okay. Biasala baru part introduction. takde la aku sampai nak terkeruk-keruk kepala nak kasi faham apa yang lecturer aku mengajar kat depan. Ohh, ya bilik kuliah pun dah baru. Sejuk! Mendayu-dayu je rasa. Macam terbuai-buai. Memang selesa la kan. tapi kalau selesa sangat-sangat karang saje buat aku nak tido je karang. Selama ni tak selesa pun tido. Overall aku suka lah kut semester ni. New class, New spirit. Ceh tiap sem cakap macam ni. haha!


Cerita 3: Edisi Aku nak mak bidan okay tak mau amoi-amoi spa yang lemah gemalai.

Sabtu dengan Ahad lepas, family day IPSA, camping kat bukit larut. Memang sangat penat giler tapi sangat besh giler kut. Haha. Tengok betapa penat dan best siap dengan sangat dan giler. tapi kenapa ada kut kat part besh tu? haha. maknanya ada yang tak best la. contohnya seperti kesan kesakitan yang aku alami sekarang. Mujur hari ni dah okay. hahaha. Pagi-pagi bangun awal bertolak sebelum subuh, sampai Bukit Larut terus nak kena hiking pegi Tea Garden. Ini aktiviti yang memang buat pinggang aku nak tercabut tiga hari. 9 km tau. SEMBILAN! Sama jauh rumah aku kat Seri Alam tu dengan tempat kerja ayah aku kat Pasir Gudang. Kalau highway pasir gudang tu jalan tegak lurus. Ini bukit tahu. BUKIT. tinggi and bengkang bengkok.

Dah lah bahagia gile jalan sambil dengar mp3 berkongsi earphone dengan Cik Na. Memang romantik habis. ROMANTIK APA BENDANYA. Mendengar music dengan harapan dapat mengurangkan sedikit rasa penat pinggang nak tanggal tu. Kira macam terapi. Sekali sampai kat Tea Garden, ini memang buat aku rasa nak belasah semua orang, tak pun nangis guling-guling ke, mana Tea nya? MANA? apa motif pegi Tea Garden tapi penuh lalang saje je. Ceh! Pulak lepas tu nak turun memang seksa ibu jari kaki aku. Tiba-tiba jumpa Pak cik Pharmacognocy banyak pulak cakap dy tak reti baca mood orang muda macam aku yang rasa penat rasa lapar tahap nak makan daging orang. Memang sungguh mencabar keimananan. Apesal mencabar iman? sebab mulut sedaya upaya senyum dan mencuba menjaga hati orang tua (bajet pak cik tu nak ambil kau jadi menantu apa?) and hati sedaya upaya sabar supaya tak memaki pakcik tu dalam hati. Pak cik ni baik sebenarnya. Ilmu banyak tak lokek nak kongsi. Tapi, terkena wrong time at the wrong place pulak. Memang moody jela aku. Dengan Short-cut yang dia bawak tu memang cukup buat kaki aku menggeletar macam patung kayu tercabut skru. Bukan menggeletar takut. Tapi menggeletar penat tak cukup glucose. Dah memang jadi orang last sekali la sampai. Punya lama hiking dari pagi before pukul 8 kut. Turun kaki bukit azan zohor masuk. Kalau masuk bertanding, tak payah turun terus. Buat malu penyokong je. bhahaha. Tapi, sangat suka sebab dapat minum air sungai yang sedap. Fresh! Ini je pengalaman menyeronokkan hiking. haha.

Lepas turun, memang aku terus sambar Nasi Lemak sekotak. Hahaha. Puas aku kenyang! Lepas makan balik tapak khemah, lagi skali benda buat aku rasa terus lapar nak telan semua orang-Khemah tak cukup. So, group aku tak dapat khemah. Dah penat-penat aku nak cari port tido, tiba-tiba khemah tak ada. Memang down. But, thank God group aku tak dapat khemah awal. Bila dapat khemah hujan lebat, pasang khemah time hujan, terus port khemah bawah astaka ada bumbung. Jadi khemah kami terselamat dari masalah khemah bocor. Sangat-sangat bersyukur! Lepas tu, alang-alang dah basah sebab hujan terus pergi mandi swimming pool. Yang bestnya air swimming pool ni air sungai. Memang sejuk dan sangat puas. Main dalam hujan lagi. Memang sangat seronok ah. Lama gile tak main hujan kan. Nasib baik petir menyambar, kalau tak sampai mahgrib tak naik-naik dari kolam. haha. Malam tu terus aku nak demam.

Lepas BBQ, activiti pun macam hari raya pak-pak sedara sama mak-mak sedara dok bersembang kedai kopi tak ada motif, jadi aku pun memblahkan diri terus pegi tido. Esok pagi memang macam orang lepas bersalin sakit urat, muscles segala tak boleh jalan. Bhahaha. Bila masa entah boleh tau orang bersalin sakit camne. Ohh yang penting masing-masing macam nenek tua berwajah awet muda, jalan senget macam ketam. haha. Paginya aktiviti sukaneka. Ada ke game masukkan pen dalam botol guna punggung .Macam apa je. Lucah macam Shin Chan. tapi memang lawak. Aku memang kena main semua game sebab group tak cukup orang. tapi semua aku main tipu. haha. Lepas tu ada game pijak belon. Game ni kut yang memang paling best sekali. tapi aku tak main la. haha. Lepas tu, kemas-kemas, balik. Overall, camping best! thanks kepada yang menganjur dan brsusah payah. =D

bersama ahli khemah malang sang khemah bocor. ;p

Tugu peringatan perang kata apis. Cantik je batu-batu ni dorang susun.


Tapak khemah bersama ahli khemah. Khemah je tak terinter frame. haha

Tea garden:: partner beromantic share earphones. Aktiviti macam ni disarankan untuk pasangan yang hampir bercerai. Yelah, kalau buat macam ni pulak tu layan lagu-lagu romantic korea/jepun tak pun lagu-lagu cinta english yang evergreen macam lagu zorro tu kan tak pun Cascada-truly madly deeply ke, everytime we touch ke or lagu-lagu rossa, Melly Goeslow terus tak jadi bercerai sebab teringat zaman-zaman ngurat mengurat makan kenyang lapar balik bila gf/bf ajak teman makan pulak, lepas tu mandi tak basah sebab duk berangan dalam bilik air tala shower kena kat dinding. Okay bukan pengalaman aku.
INI HANYA IMAGINASI. HAHA.

Tea garden yang macam lalang garden ntah apa-apa

Kaki bukit larut


Cerita 4: Edisi Lecturer kacak beraccent mat salih.

Haha. Gedik jugak nak cerita yang ini. ni first time aku belajar dengan lecturer ni kat sini. Hensem wohh. tak tau la orang mana. tapi belah-belah arab kut. Lecturer aku yang Malaysian dua orang je. Lain semua foreigner. Aku ingat kalau cakap keluar la bunyi arab, skali yang dengar bunyi mat salih. Terus konfius dia ni orang mana. tak kisah la yang penting setakat ni dia punya explanation aku faham. haha.


Cerita 5: Edisi If you're meant to be then you'll be.

Okay. Aku kureng berminat nak sentuh bab-bab cinta dalam blog ni. Macam kelakar je rasa kalau aku cakap pasal cinta-cinta. tapi aku nak jugak cakap ayat ni dalam entry blog.

If you're meant to be with someone then you'll be.

Semalam aku tengok wedding pics lecturer, Madam Hafsah. Rupanya encik hubby dia dah propose dia 1o years ago then dia tolak. Biasala, nak mantapkan career semua tu dulu. Then, after 10 years that encik hubby propose dia semula. See, 10 years terpisah, sorang kat Baghdad, sorang merantau negara orang. Kalau dah jodoh tu, lari mana pun jumpa jugakkan. Ini jugak yang dinamakan ikan di laut asam di darat, dua-dua masuk dalam perut aku. haha. Eh. tak tak. Aku tak telan asam keping. Tukar la. Sotong kat laut, ayam kat darat, dua-dua masuk dalam kuah tomyam kedai adam, terus jadi rezeki perut aku. hahaha.


Cerita 6: Edisi kena kau sekali.

Tadi time lecture Cardiovascular system, lecturer aku soal la buat aktiviti menyelak mengkaji lipatan sejarah otak aku dengan semua orang ingat lagi tak apa benda belajar zaman-zaman high school matrik dulu. Dia tanya Pulmonary circulation bawak oxygenated blood ke, deoxygenated blood ke? main angkat-angkat tangan sape jawab A sape jawab B sape jawab C etc etc. Pastu barisan aku tak angkat tangan. Cam biasa la. Kalau aku memang tak pernah nak angkat tangan sebelah mana-mana jawapan tak kira la tau ke, tak tau ke, macam tu la jugak responnya, senyap. tengok note. tengok jari. tengok white board. tengok slide. ada la jugak member aku yang lebih kurang je macam ni. sekali lecturer tu tanya,,

"middle line, neither oxygenated blood nor de-oxygenated blood, does heart pumps water?"

Okay. aku memang gelak. Lecturer ni perasan eh sape angkat sape tak angkat. haha. Tapi dia memang details pun kalau pasal benda-benda macam ni. dan dia mentor aku. kah kah kah. dan dia jugak yang marah aku pasal kuiz Endocrine system aku yang part pharmacology rendah masa sem lepas. lepas tu aku balik terus menangis. lawak betul perempuan tak cukup usia ni kena marah sikit terus nangis. haha.


Cukuplah tu. Okay la. lain kali aku cerita lagi.
babai!
7 comments
kebaikan give up?
Written at Saturday, July 10, 2010 | back to top

MENUNGGU NI MEMANG PENAT EK?

lagi-lagi benda yang tak sure

ohh lagi satu

things ni, bila kita tunggu tak nak datang eh?

tapi bila kita tak tunggu tak harap tak ingat tak fikir

tiba-tiba je muncul

time kita dah malas or give up or tak hirau nak tunggu

lepas tu?

Apa-ape je lah

ha ha ha

okay sila jgn pikir yang pelik-pelik

err, bukan aku. korang

sila jangan terlintas yang tidak-tidak

=.=''

lesson for today

::kebaikan give up::

TAK BUANG MASA




err, tapi time tak tunggu apa-apa

suddenly dapat benda macam jatuh dari langit

err, macam best kan?

makes me all exited! and nak peluk cium semua orang

hohoho

ohh ya, dear my fangirl friends, if anyone of you stumble on this post, don't worry, I'm still waiting for news. =D

1 comments
-____-''
Written at Friday, July 9, 2010 | back to top

Esok balik Penang.
Start semester baru.
Gonna be 3rd year student.
whooaah! ngeri!
Another challenging semester.
And probably harder than previous sem.
No! Definitely harder. duhh,, -_-''
Sesungguhnya,
AKU MALAS!
told you, studying is not my thing.



0 comments
edisi world cup::Kalahnya Germany maka kembali normallah hidup aku.
Written at Thursday, July 8, 2010 | back to top

Dengan kalahnya Germany malam tadi maka tamat la episode-episode hidup aku sebagai seorang penonton world cup.
Aku tak adalah tengok semua match.
Aku tengok yang mana aku suka je.
And yang playernya hampir semua aku kenal pun cuma Germany dengan England.
Tapi kali ni aku tak sokong England. Haha.
Penyokong sejati Germany nih.
disebabkan semua team yang aku sokong dah kalah,
maka babai lah world cup.
Bagus jugak Germany kalah,
tak adalah aku perlu bersusah payah nak pikir kat mana harus aku tengok final kat kolej nanti. HAHA.
Dan baru terperasan yang match Uruguay-Germany nanti aku atas bus,
maka match malam tadi sungguh-sungguh match terakhir aku tengok.
Lain kali lah yek Germany.
Tak pelah Encik Mueller, Encik Ozil dan Encik-encik yang lain.
engkau orang muda lagi,
masuk 2016 pulak ye? Baik tak aku dari 2006 aku sokong team korang.
tapi masa tu korang kecik lagi, err tua setahun je dari aku kan Mueller?
Klose, Lahm walaupun korang dah tua, semoga korang main lagi nanti.
kalau tak main boleh tolong tengok. haha.
Siapa suruh main kurang best malam tadi.
Asik Spain je bawak bola.
Memang dia orang deserve la nak menang.
Sampai tertido aku kat minit ke 55.
dah aku bosan asik nampak spain je try shoot. korang tak pun.
Bangun-bangun tengok spain dah goal,
pulak tu tinggal dua tiga minit je lagi.
Memang tau lah korang kalah dengan penuh kecewa sambung tido balik.

kau boleh bagi goal jumpa dengan Uruguay nanti ye Mueller.

Final nanti tengoklah kalau aku rajin nak tengok online.
Lagipun, Spain dengan Netherlands bukan team aku.
Kurang suka perasaan menonton bola tanpa menyokong mana-mana team.
Buat aku blur tak tau nak jerit kat mana.
HAHA.
Eh, aku tengok bola sopan tau tak da jerit-jerit.
Tapi aku rasa spain kut menang.
Dia orang main macam best.
Haha, main predict-predict ni,



Teringat aku kat octopus ni.
memang terer ah kau sotong.
Nasib baik kau tak kena masak sambal.



0 comments
Mr. Soulmate :: Part 1
Written at Wednesday, July 7, 2010 | back to top


hello hello. eceh ceh tajuk main part-part pulak. haha. Tiba-tiba terfikir nak tulis pasal ni. Tak kisah lah lagi pun aku kan almost 20 tahun,, budak form 2 pun pandai bergirlfriend-boyfriend, budak darjah 6 pun pandai sebut I love you, you love me, tak kan aku budak university tak boleh buat entry pasal ni. Okay okay enough the intro part.

Semua girls mesti pernah ada list apa yang soulmate to be dia should ada kan? okay lah tak semua tp kebanyakannya ada kan? Ada orang suka guys yang pandai strum guitar. Hari-hari kalau boleh I nak you strumming guitar for me. Ada orang nak guys yang macam ayah dia. yang ada ciri-ciri ayah dia. itu biasanya kalau family bahagia lah. Kalau girls yang datang dari family berantakan macam neraka, ayah kaki pukul, nak pulak kan dia lelaki yang macam ayah dia. Then, ada yang suka lelaki peramah, penyayang, stock masjid, non-smoker, hensem dan segala-galanya lah. In short ramai yang nak lelaki perfect yang macam reservoir of good points.

Aku? haha, aku tak pernah ada kut list macam mana my Mr.Soulmate should be. Sungguh aku tak main-main. Kalau orang tanya mesti aku terdiam sekejap, lepas tu, with a big grin, aku kata macam Yamapi or Tegoshi kut. Lepas tu gelak-gelak. Of course aku main-main. Kan awal-awal dah kata entah, jawapan main-main lah kut yang kau dapat. Or mungkin aku pernah tercakap ke time borak-borak, he should be macam ni and should be macam tu. Lepas tu aku lupa balik apa aku cakap. nampak sangat aku main belasah je sebut tadi. haha. Lepas tu pengaruh cerita je lebih. Nampak Edward Cullen, Encik soulmate to be haruslah seorang vampire - gila apa kau Nurul? Baca Harry Potter, Omg! aku nak kawin dengan witch so hidup aku senang!-banyaklah kau. Nampak Tegoshi, Yamapi, Encik soulmate to be mestilah lelaki jepun yang pandai menyanyi-yang ini pun tak masuk akal. sekarang tengah world cup craze, so my encik bakal soulmate mesti kena nampak hebat atas padang-bluekkk! merepek! Haha. I'm totally insane. kan dah kata aku memang tak boleh dibuat pakai kalau nak story pasal benda-benda ni. imaginasi aku mesti menyimpang dari yang seharusnya punya. Tak pernah nak realistic. heh.

Okay, kalau bercakap pasal the real guy, lets see one by one. #1. guy yang pandai strum guitar-ini bakat so tak ada kena mengena pun dengan love ke apa ke. tak kan la bila tengok semua guys yg strum guitar semuanya kau nak jatuh cinta kan? #2. yang macam ayah-ayah aku baik, tapi kalau aku nak yang macam ayah baik aku suruh ibu je carik, confirm dapat yang macam ayah, bhahaha. #3. peramah-kalau peramah sangat habis semua perempuan tak kenal pun nak tegur macam mana pulak? #4-penyayang-semua orang pun ada sifat sayang lagi-lagi bila melibatkan orang-orang yang penting dalam hidup dia kan. #5-menjaga agama- of course la semua nak lelaki yang boleh jadi imam, maksud aku tak adalah yang tak reti-reti nak solat walaupun isteri dia dah tolong bentangkan sejadah depan mata. Yang ini bukan ciri lelaki idaman sepatutnya, yang ini adalah ciri lelaki islam, so aku nak kawin dengan lelaki islam secara automatiknya lelaki islam haruslah tau menjaga agama, macam tu lah jugak perempuan islam. #6. non-smoker-Haha. aku memang pernah cakap aku kurang berminat smoker, tapi aku err, pernah je fall for lelaki yang smoke, and still lagi minat kut..? eheh. #7. Hensem- owww yang ini confirm kalau aku ada list tak akan termasuk dalam list aku. Lelaki hensem ni ramai sangat peminat, so nanti hidup aku yang susah. (okay sila jangan libatkan encik-encik Jpop Kpop tersebut. kita bercakap pasal reality okay. xD haha.)Tapi masalah dia, mata aku dengan orang lain tak sama. Orang yang aku kata tak hensem, orang lain sibuk kata hensem. Yang aku kata hensem orang lain sibuk kutuk kata macam-macam. And seterusnya the list goes on and on. Ini antara character yang pernah aku dengar dari pelbagai mulut girls keliling aku. aku petik je mana yang aku ingat.
AND OF COURSE INI BUKAN LIST AKU. HAHA.

kan aku kata aku tak pernah ada. so, how's it? hahha! aku rasa la kan, aku malas la nak buat list-list ni semua. sebabnya bila kita jatuh cinta, or jumpa mr.soulmate kita, biasanya that guy tak akan menepati pun ciri-ciri tu. Contohnya macam aku la. okay la. aku rasa yang ni je kut aku pernah sebut dengan serius dulu-dulu tak main-main; aku tak mau smoker. zettai dame! ahh tapi lately aku pernah gak tersuka smoker. Hey aku jenis yang hardly fall in love tahu. Sepanjang almost 20 tahun hidup ini kali kedua aku tersuka orang. So, list-list tu semua memang tak boleh pakai bila kau dah jumpa orang yang kau suka. Ohh ya. aku je minat that guy, dia tak minat pun aku kut. haha. kira standard artis jepun korea la eh? hebat engkau!

Conclusion part, aku rasa la benda yang selalu ada dalam fikiran aku, seharusnya Mr.soulmate to be aku compatible dengan aku. take note ya yang compatible tu merangkumi banyak benda okay. haha. Then, not really a good guy in term of perfection. Yelah kalau perfect sangat celah mana aku nak cakap 'never mind, stay strong, i'll always be by your side' ceh ceh. bila masa aku boleh cakap 'keep trying' ala-ala macam buzzer beat, riko cakap kat naoki. Tengok!? pengaruh drama lagi. haha. xD And yang last yang boleh buat aku jadi diri aku sendiri depan encik soulmate berkenaan. Yelah, kata soulmate nak hidup sama-sama sampai mati, mestila kena jadi diri sendiri, kan kan? haha. Okaylah. kalau yang list kecik-kecik yang orang lain selalu ada tapi aku tak ada tu, nanti bila aku dah ada aku buat entry part two, three, four pulak. kalau ada la. haha. tak pun bila aku dah ada encik soulmate nanti aku tulis character dia dalam ni. kah kah kah. ala-ala buku biography. hohoho. So, itu la fungsinya entry berpart-part nih. hahaha. xD so, korang ada list tak? boleh share dengan aku. mana tau, kalau best aku boleh copy. Haha, ala-ala copy homework gitu. xDD

Okaylah. aku rasa macam nak tido dulu sementara nak tunggu match Germany-Spain. tolonglah Encik klose, encik Ozil lakukan sesuatu. Dah la encik mueller tak ada malam ni. Pulak tu si sotong peramal tu sibuk meramal spain menang malam ni. Ceh ceh. Aku nak german jugak! Go Germany go!


0 comments
laporan dating. eheh
Written at | back to top

Hello hello hai. Ceh bunyi ala-ala mesra sangatkan. Padahal tak ada la mesra mana pun. Okay mari aku cerita pasal aku punya date semalam. Ohh ohh. Rasanya almost 3 years kut tak jumpa dengan Cik Afiqah ni. Dan semalam macam woww! how I miss you sampai rasa tak mau lepas peluk kau Appy. Padahal masing-masing duduk dekat kan. I mean rumah parents kami la. Bukan tempat kami belajar. Dia kota masai and aku seri alam. See, naik kereta 1o minit sampai. kalau highway Pasir Gudang tak jam la kan. So semalam kami lepak dekat Jusco Tebrau. Naik bus tahu. Yela mana ada kereta free yang aku boleh drive ke hulu ke hilir. Then, Aku jugak la kut yang spoiled kan keadaan semalam. HAHA! me again! Okay aku tunggu bus lambat tak sampai-sampai. Adalah kut dalam half an hour Appy menunggu aku kat bus stand masai tu .

Ohh kalau date dengan encik life partner memang failed la jawapannya. Mesti kat situ jugak terpaksa dance sorry-sorry super junior nak pujuk punya pasal. keh keh. ohh sebab tu lah agaknya aku masih tak berpartner lagi sampai sekarang. eheh. So, sila take note ya encik partner-to-be kalau kamu nak ajak saya keluar harus la kamu berkereta sebab saya tak ada kereta. eh eh, bukan bukan, saya bukan materialistik. Saya tak kesah je kalau encik tak ada kereta, tapi please bear with me kalau saya lewat. Maksud saya yelah, public transport ni kan bukan ayah saya punya. So, time saya perlu time tu la susah nak dapat kan. haha. tunggulah bila ayah saya jadi pengarah JPJ, saya suruh ayah saya mintak bus datang jemput kita, bhahaha, macam snow express,, keh keh. Meluat. Semoga bila dah berpartner nanti, encik partner-to-be akan stumble kat entry ni then memahami ketulusan hati aku. keh keh. lagi meluat. blabbing memanjang. Belum jadi nenek lagi neh! -_-''


Okay back to the point. Kami pun naik bus pergi jusco. Ohh sebelum tu, dari rumah aku nak ke masai, masa atas bus ada lah sorang guy ni dia bangun betulkan seluar dia then macam tak brapa nak stable dia terpijak kaki aku. ohh ohh. Sangat sakit tahu! dia pakai tak tau la apa nama kasut tu, tapak tebal ala-ala but ke kasut kawad kaki ke yang hentak tu bunyi memang best terbaik gile. aku tak kisah kau terpijak kan, but please, mana kau punya sorry? susah eh nak say sorry? kaki aku melecet kau tahu! aku amek wudhuk sangat pedih tahu. bukan kau tak perasan. Sengaja buat-buat tak tahu. siap tengok kaki aku lagi. rasa macam nak sekeh je kau tahu tak. Kau memang tak reti manners eh? Sakit paham? kalau kau say sorry at least kaki aku je yang melecet sakit. Hati aku tak sakit. dah dah. kang nanti bising panjang-panjang buat aku geram je lagi. hehh.

Back to the point lagi sekali, haha. seronok gila jumpa appy. Atas bus sepanjang-panjang chatting pasal life semua lah. Yelah kau tahu kan kalau orang yang dah 3 tahun tak jumpa akan cakap pasal apa. Kau dah ada boyfriend belum? Universiti kau macam mana? kau ada jumpa budak-budak ni tak? siapa je schoolmate kita kat sana? Bila kau grad? besh tak life skarang? ohh bila lagi kita akan jumpa? hey reunion hari tu kau pergi ke? And macam-macam lagi lah kan. Gossip? Haruslah ada kan? keh keh. Ni bukan gossip tak elok wohh, ini gossip nak tau perkembangan terkini kawan-kawan lama. ceh ceh :p And gossip terhangat hari tu adalah, pasal anak kawan ayah aku tunang merangkap schoolmate aku lah. Ala, schoolmate dah kawin beranak dua pun aku ada, siap buat medic lagi you! Tapi gossip tunang ni buat aku terkejut sikit sebab this guy anak kawan ayah aku. Err, kenapa aku tak tau? keh keh. Patut la hari tu adik aku kata, adik that guy kata kat adik aku, 'cakap dengan kakak awak abang saya dah nak kawin.' then, adik aku macam, okey kenapa perlu cakap dengan kakak aku? haha. aku dengar cuma gelak jela. alah, normal la tu. Dia kan schoolmate aku, so kalau nak kawin haruslah jemput aku kan. eheh! Oww budak lelaki ni stock masjid, budak baik, alim, so bertuah la that girl dapat dia. Okaylah. Semoga korang berdua bahagia. aku pun tak tau majlis korang nanti aku nak datang dengan member-member ke dengan parents aku. Err, aku datang dengan dua-dua lah. Boleh makan nasi minyak dua kali. Ceh! buruk perangai.

Okay next, selain bergossip, kami tengok toys story 3. Seronok gile cerita ni, memang terbaiklah! Penat aku gelak. Sebab tu aku tak berapa nak suka masuk wayang sebab aku ni selalu bagi respon spontan, kalau tengok cerita hantu lagi lah. suara aku saje karang. Buat malu je hehh. Ending dia agak touching dan aku suka. tertitik la beberapa titik air mata masa part ending tuh. haha. See, aku berhati lembutkan orangnya? tengok cartoon pun boleh nangis lagi. eheh. Then, selebihnya kami berjalan pusing satu jusco tu. Nak kata window shopping pun tak jugak coz tak masuk mana-mana kedai pun except masuk food court and as usual, order sizzling. Lain-lain jalan je pusing-pusing ikut kaki, bersembang, yang sepatutnya scene tu boleh buat kat McD depan tesco seri alam tu je. Nak jugak pilih jusco tu. Then last part masuk book store. Dapat la aku grab Waiting for you-Susane Colasanti satu. sebenarnya cari Memoir of Teenage Amnesiac-Zevin Gabrielle. Book store kat Queensbay yang besar tu aku cari pun tak jumpa. Kalau nak beli online aku tak ada paypal account.

Sayangnya satu je. Kami tak bawak camera. so tak boleh la nak gambar-gambar kan. cell phone? ohh, kalau yang itu tak payah la. aku punya cell phone zaman lama yang budak sekolah pun tak mau pakai. mana aku ada duit nak berblackberry beriphone segala ni,, So, the ending part was atas bus on the way nak balik. sedihkan tak dapat photo shoot sekeping pun buat kenangan. ceh ceh. Lepas ni bila lagi dapat jumpa tak tau la. Bila dah tiba kat playground belakang umah phone bunyi, tengok-tengok ibu call. Patutlah ibu call, dah past seven rupanya. risau anak dara dia berjalan tak sampai umah lagi. dia tak tau kalau kat penang berwindow shopping (aku tak berduit nak bershopping.) mahgrib aku memang kat queensbay. eheh.

and malam semalam memang aku pengsan. Tertidur depan lappy, cuma terjaga sebab ayah switched off lampu. Kalau tak harus sampai pagi aku tido. Dan kesannya hari ni, betis aku sangat sakit, dah lama tak guna mengukur shopping complex,, haha,,wohoo! sangat panjang membebel. See, kalau aku dah start blabbing, memang tak reti berhenti. Okaylah. off pergi tengok Netherlands dengan Uruguay. Tapi belum mandi, so, second half jelah aku tengok. Bukan fav aku kan, so bley suka hati. bhahaha,, Germany! Try your best tomorrow! xD

0 comments
Everytime we touch
Written at Sunday, July 4, 2010 | back to top


Dalama sebenarnya tak dengar lagu ni. Hari tu ada orang kat facebook status dia buat saya teringat lagu ni. Ni lagu pujaan saya, err, bukan sebab lirik ke apa ke, sebab dia upbeat song dan saya suka dengar time lecture. Ohh saya memang selalu dengar mp3 time lecture. Ponteng minda! bhahaha,, So lagu ni selalu jadi pilihan. Kan macam lagu disco, so kuranglah ngantuk. Eleh! ALASAN! Kalau nak tidur, memang tidur. Lepas tu kena soal mula lah jual senyum yang tak berapa nak laku tuh,,, hahah.

Ohh, should tidur sekarang,, hey! tadi kata nak shower! okay should take shower and tido sekarang sebelum esok pun bgn lewat lg,, pergi sekarang!

p/s: Hahaha, amek sekali 4 entries sehari. Tak apa. Dalama sgt tak hapdate kan,,? ;p

2 comments
Esok ada date,,xD
Written at | back to top


Bila semua orang dah balik hostel semula mula la saya rasa sunyi sangat pulak. Semalam beriya rasa annoyed and nak cakap hey budak-budak semua, sila balik hostel semula. bhahaha,, memang kakak versi bawang putih. Yelah, semalam ibu tak ada and rumah was like bersepah dengan teddy bear kat depan tv, laundry tak berlipat lagi, yang dekat ampai belum kutip, masak pun belum siap lagi, then boleh pulak makcik dua orang tu nak bertekak pasal hal dekat hostel sambung bawak balik rumah. Mula-mula saya rasa macam kelakar sebab da lama kan tak gurau-gurau manja main gaduh-gaduh sejak masing-masing dah besar ni. Then, lama-lama rasa macam wey korang ni bising la ibu tak ada duduk diam2 tak boleh ke? Tapi tak pasal-pasal dua-dua jerit kat saya balik DIAMLAH! Woohoo! dengan saya pulak jadi mangsa. Ceh ceh. Tadi budak berdua tu bukan main baik bergelak-gelak facebooking, lepak-lepak-ing, lepas tu tiba-tiba gaduh tak pasal- pasal saya pulak yang kena. hampehh! Then bila ibu balik muka masing-masing masam, saya pulak kena siasat apasal masing-masing muka macam tu. Ntah apa-apa aje. Kata ibu amboi, bawak yang kecik tinggal yang besar, yang besar pulak nak berperang. Saya gelak jela. Rebut boyfriend la tuh jawab saya malas. bhahaha,,

Tiba-tiba teringat masak kecik-kecik dulu memang hari-hari bergaduh kami semua. Ada je benda nak rebut. Lepas tu baik semula. Memang kelakar lah. Sekarang ni saya tengok adik-adik saya yang tadika and yang kecik-kecik lagi tu je la main belasah-belasah rebut itu ini. Lepas tu saya la pulak jadi mangsa. Jadi tukang pujuk. Suruh siapa yang kalah tu diam. Lepas tu bila dah pujuk yang kalah, yang menang tak puas hati terus nak revenge, saya pulak kena tibai. Sabar jelah. Dah macam cikgu kindergarten dah gayanya. Tapi seronok sebenarnya. Saya suka sebab meriah. bhahaha. xD

Okaylah need to take shower and sleep early since esok saya ada date dgn Appy dekat Jusco Tebrau. Actually the date should be today. (haha. geli je guna date. okaylah pertemuan. :p) Okay semula. The pertemuan should be today actually but I'm the one who messed up everything because I woke up late this morning. Semua world cup punya pasal! Ceh ceh! Salah kan world cup pulak! Lepas subuh terus landing balik atas katil bangun-bangun whoaa! 10.30! And Appy dah message saya sejam yang lalu tanya jadi tak nak keluar, kalau tak dia nak keluar dengan her mum. Saya pun, tak apalah Appy, esok jelah. Kau keluar dengan mak kau la hari ni eh,,? huhu ^^. Teruk betul! sila jangan tiru perangai huduh kakak ye adik-adik. -_-''


Gambar tak ada motif. haha,,


0 comments
Award from Kak Nuha^^
Written at | back to top


Online best friend award
Dari kak Nuha-senpai saya yang nak pakai jubah and ambik skroll ijazah August ni. congrat!
thanks untuk ini. ;)

Write 5 interesting facts about the person who gave you this award
1. Dia pemalu.
2. Dia pandai masak makaroni bakar. sedap dan saya suka. :D
3. Dia bakal jadi pharmacist bila bila masa dari sekarang.
4. Saya rasa dia suka snap pic yang macam sawah padi ke apa-apa lah yang bertemakan nature. dan saya suka itu juga.
5. Dan dia nampak pendiam dan memang pendiam saya rasa. :D

Jot down 5 interesting facts about yourself or your hobbies

haha. tak ada yang menarik tentang saya,,
1. Saya selalu pekak kat tempat awam sebab saya tak boleh berpisah dengan black mp3 saya. Dia murah tapi dia berjasa dan saya sayang. haha.
2. Earphones saya pasti akan rosak sekurang-kurangnya 3 bulan sekali. beli la yang paling mahal-berkualiti- branded pasti rosak jugak. haihh -_-
3. Saya pendengar setia NEWS. no objection!
4. Tak suka crowd. tempat ramai buat saya rimas!
5. Saya lefty jadi selalu tersasul makan tangan kiri dan mendapat jelingan orang ramai tentang itu. haihh -_-

Pick your 10 most deserving recipients and describe them

1. kak Nuha
saya pas semula kat akak. akak deserve it. :)

2. Ilham
classmate saya.

3.Orie
Juga classmate saya merangkap rakan ponteng.

4.Pai
room mate saya.

5. Mira ayon
school mate saya. blog dia lebih berinformasi dari saya.

6. Zetty liyana.
classmate masa sekolah. Cikgu biology.

7. Rafizan.
Classmate masa form5. sedang bersuka ria dengna salji.

8. Alif Iskandar.
Junior sekolah. Terer cakap jepun.

9. My followers.
terima kasih membaca kisah saya.

10. Kamu- yang baca entry nih. ;D



6 comments
Another randomness ^^
Written at | back to top

Hi, my name is: Nurul ;D
Never in my life have I been: err, in relationship? haha. this might sound desperate but believe me I'm not! I love the way I am and being single is err, best?! haha.
The one person who can drive me nuts is: people who can't respect others.
High school: was fun.
When I’m nervous: I shake my legs and bite my lips. ahah.
The last song I listened to was: everytime we touch-Cascada
If I were to get married right now my best man/maid of honour: should be Fatma or my sis.
My hair is: tied up messily right now.
When I was 5: I had a cat named Chow.
Last Christmas: lazing at home. I don't celebrate Christmas.
I should be: sleeping right now because I'm super duper sleepy though its 4 pm not am.
The happiest recent event was: football match between Germany and Argentina last night.
If I were a character on ‘Friends’ I’d be: I don't watch this series.
By this time next year: I'm gonna be final year university student.
My current gripe is: my sis left our room messily and I'm the one who need to clean up this room. grrr!
I have a hard time understanding: people. pharmacy subjects. Human systems.
There’s this girl I know that: she is ex-girl of the guy that err, I like maybe. ;p
If I won an award, the first person I would tell would be: my sis.
Take my advice: don't be like me, have a lot of bad habits. ;p
The thing I want to buy: camera, Novel: Memoir of Teenage Amnesiac.
If you visited the place I was born: you'll see a lot of doctors there. Its just a normal hospital.
I plan to visit: Japan
If you spent the night at my house: we will end up chatting until morning. ;p
I’d stop my wedding if: my parents or my partner's parents don't bless our wedding.
The world could do without: war.
I’d rather lick the belly of a cockroach than: ahh! I won't do that. Never!
Most recent thing I’ve bought myself: A black, simple, cheap mp3. My mp5 was broke.
Most recent thing someone else bought me: my mum bought a ticket bus for me.
My middle name is: none.
In the morning I: take shower.
The animals I would like to see flying besides birds are: elephant! haha.
Last night I was: sleeping on the couch at living room in front of the tv.
There’s this guy I know who: has stolen my heart,,?
If I was an animal I’d be: panda? lol, panda is cute. :P
A better name for me would be: my given name is good enough for me. Or maybe I want a Japanese name and it should be Hikari since Hikari and Nurul have the same meaning.
Tomorrow I am: planning to go out with my friend, Appy at Jusco Tebrau.
Tonight I am: planning to sleep early.
My birthday is: 7th oct.


0 comments