Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Monday is a gloomy day =(
...
Oh oh ohh heaven!
sementara tunggu turn mari menjawab tag
Kenapa aku berdebar debar ni?
Entry 5 minit
sangat yang sangat
Nak Balik!
Sakura Girl~
Award-Beautiful Blogger

Click!

> comments
Sunao ni Narenakute~Hard to say I love you
Written at Tuesday, April 27, 2010 | back to top

Mood: Happy.Hello! Myspace Comments
Now playing: New world-L'Arc en Ciel

Perasaan hari ni sangat bahagia. Tiba tiba terasa macam ada masalah psychology. Semalam gloomy hari ni happy. Biasala emosi memang selalu tak stabil kalau exam. Tinggal paper pharmacognocy hari khamis nanti. Yeay! Jadi hari ni aku dah berseronok menonton Sunao ni Narenakute (Hard to say I love you). Biasalah dah hujung hujung ni lagi la malaskan. Jadi bersuka ria sekejap. :)

Ohh. Sila jangan salah faham aku tengok drama Sunao ni Narenakute bukan sebab Encik Kim Jae Joong yang berlakon okay. :) Sila jangan salah faham. Aku bukan die hard fan mahupun fangirl beliau atau apa saja yang berkaitan. Aku bukan okay. Karang nanti ada yang kata alah tengok sebab sibuk nak tengok jaejoong lah tu. Bukan. Bukan. tidak sama sekali. Aku bukan peminat TVXQ. Tapi aku dengar je lagu dia orang yang mana sedap. Yeah. Aku dengar tak semestinya aku minat penyanyinya okay. Aku suka lagunya. Sila betulkan persepsi anda ya. :)

Aku suka cerita ni sebab tema cerita ni unik. Friendship melalui Twitter. Plot dia menarik dan sedikit complicated. Buat aku curious nak tau apa yang akan berlaku seterusnya. Setakat ni baru dua episod on air. Cerita start dengan Nakaji berlari lari pergi apartment tengok ada darah mengalir depan pintu sambil jadi narrator cakap pasal true love. Then cerita terus flashback pada pertemuan Nakaji dengan 4 twitter friends dia, Haru, Doktor, Linda dan Peach. Setiap watak ada masalah tersendiri yang complex. Basically, masalah dia orang berputar pada masalah kerjaya, tak ada kawan and being alone. Peach mulanya kawan sekolah Haru yang tak ambil port pun dalam twitter. Then mula join twitter sebab nak mulakan hidup baru.

Antara dialog yang aku suka:

Nakaji: Ah! I think I can see you when you bring them back.

Haru: That's bad!! Don't try to make girls think you like her. This is why I don't trust popular guys.

Haru: Ah...I can't I can't. I can't throw up in front of such a pretty face. Nakaji. Call Nakaji..!
************
Nakaji: She can't throw up in front of Doctor? And it's okay in front of me? Am I a sink? A toilet?

Haru: Nakaji you big stupid idiot! I hate you! Return back my "keep trying". Return back my cheer "keep trying"!!!

Antara pelakon drama ni,

1) Ueno Juri (Haru)
Juri ni antara pelakon yang serba boleh pada pandangan aku. Sebelum ni pernah tengok dia bawa watak tomboy, protector Ruka dalam last Friend dengan watak childish, naive, lazy pianist dalam Nodame Cantabile. Kira memang pelakon yang baiklah bila boleh bawak macam macam watak yang berbeza. Dalam drama ni Haru, part-time teacher yang clumsy, lembut tapi tegas, baik, selalu kena marah dengan senior teachers. Doktor suka Haru tapi Haru suka Nakaji. Hubungan Haru dengan Nakaji seems complicated. Soon, Haru mungkin akan ada masalah dengan anak murid dia. Lagi, mak Haru macam ada hubungan lampau dengan lelaki yang aku rasa ayah Nakaji.

2) Eita (Nakaji)
Sebelum ni tengok Eita dalam cerita yang sama dengan dengan Juri, Last Friend and Nodame Cantabile. Walaupun dalam tiga tiga cerita ni watak dia tak sama, tapi aku rasa macam tengok orang yang sama. Dia mungkin macam Yamapi. Pegang watak apa apa pun tetap nampak macam Yamapi. Sebab muka and gaya dia orang buat macam mana pun tetap macam tu jugak. Nakaji, photographer kerja untuk majalah 18sx, so bakat artistic dia memang tak pernah dihargai and dia ada hubungan dengan isteri orang.

3) Kim Jae Joong (Doktor)
Aku tak pernah tengok Hero pujaan ramai ni berlakon. Jadi tak tau nak comment apa. Tapi dalam ni aku rasa dia macam kekok je berlakon. Tak apa boleh cuba lagi. ganbatte kudasai. ^^ Dalam ni dia pegang watak korean guy yang kerja dekat Jepun dekat syarikat jual barang barang perubatan as Jurujual and selalu kena buli kat tempat kerja. Dia ada adik perempuan and trying to protect her. Dia suka Haru tapi Haru suka Nakaji.

4)Tamayama Tetsuji (Linda)
Pernah tengok dia berlakon dalam Boss jadi detective. Dalam drama ni, Linda kerja dekat magazine publishing company. selalu kena gangguan sexual dengan boss dia. Perempuan buat sexual harassment dekat lelaki. Rasa geli je tengok. lepas tu dia ada masalah dengan parents dia.

5) Seki Megumi (Peach)
Tak kenal and tak pernah tengok dia berlakon. Peach, kawan sekolah Haru, kena tinggal dengan boyfriend and dia banyak kali attempt suicide. Mula mula dia tak berapa suka twitting, sebab berkawan dengan orang yang tak dikenali dia rasa pelik, then, dia mula berkawan dengan kawan kawan Twitter Haru and cuba untuk mula hidup baru.

Antara screen caps:


qualiti tak berapa tapi aku nak letak jugak








Sekian, Nurul deshita.
jaa, mata ashita. Bye Myspace Comments
0 comments