Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Award-Beautiful Blogger
Forever
Code Blue 2: The End
RM50 terakhir season ini
WHY?
Lazy
Mendokusai!
Entry rojak.
Smile Maker
NewS

Click!

> comments
Sakura Girl~
Written at Saturday, April 3, 2010 | back to top

mood: sleepy
Current music: Ai Nante-Tegoshi Yuya

Doumo.
Nurul desu.

Baru lepas kuiz endocrine. Baru lepas baca blog Ilham. Mereka ber"girls day out". Wah macam seronok. Aku? Lepak kat rumah, tidur pun seronok. Yeah. Tidur itu nikmat. Menikmati apa yang manusia harus nikmati, seronok bukan? haha. ohh ilham ada bagi award. Sankiu sankiu. :)

image
Aku nak pass award ni dekat Zetty liyana, Amira Ayon, Piqa Sair, Rafizan dan siapa siapa lagi yang nak sila la ambil saja. Terima kasih.

Baru lepas mengkaji lagu-lagu dalam single Sakura Girl-News (Release: 31/03/2010)

Limited edition's cover Regular edition's cover

1) Sakura girl

first time dengar lagu ni sound like Arashi. Bila dengar dua tiga kali, yeah, it's News after all. Music dia catchy. Dengar sekali je dah boleh ikut dan senang nak ingat. Aku tak pernah tengok lirik romaji sebenar lagu ni, tapi aku boleh nyanyi lagu ni tanpa music. ini agak hebat sebab aku bukan native speaker, second language juga bukan. Disebalik lagu yang rancak dan catchy, message lagu ni sebenarnya agak heavy and sedih. Kisah lelaki yang ditinggalkan gadisnya yang padanya bagaikan bunga sakura. Lagu spring yang sweet. penuh dengan sakura. Pv lagu ni pun simple, sedih, tapi pada aku still sweet sebab image sakura berguguran lebih menarik perhatian.

antara line yang aku suka:
Sakura no youna kimi deshita (you were like cherry blossom)

matte, matte boku no sakura (wait, wait my sakura)

Iye, sakura ada di sini. haha.

2) Anata ga Tonari ni Iru Dake De (As long as you're by my side)

Lagu ni lagu slow, with soothing melody, touching and sweet. Aku suka Ryo's part "Anata ga, anata ga~" Dengan maksud yang mendalam dan menyentuh perasaan, lagu ni boleh dinyanyikan pada hari ulang tahun perkahwinan yang ke 20. Ke 30 lagi romantik. haha. Lagu ni mungkin jatuh dalam category love song, tapi bila tengok betul betul message lagu ni, pada aku lagu ni universal. Untuk friendship, untuk family atau untuk siapa saja yang penting dalam hidup yang sentiasa ada di sisi.yang kita nak protect. Yang cukup untuk buat kita kuat. Somehow, lagu ni macam ditujukan sesama member NEWS. Yeah. Member-Ai.

Futari issho ni waraeru dake de Rashi kana kiseki da ne
(it seems that just staying together laughing is miracle)

3) Freedom (Regular edition)

Lagu paling rancak dalam single ni. macam lagu disco pun ada. Kalau nyanyi dalam concert mesti best tengok. Dalam ni dapat dengar suara Tegoshi yang selalu mendominasi lagu ballad cuba bawa lagu rancak ala disco dengan agak lama.

4) Love melodies (Limited edition)

Musicnya ringan dan agak rancak.Lagu ni suit dengan News.Aku suka Massu's line "Yula yula yula ma itteru~" Dengar bunyi tanpa faham maksud lagu ni macam bawa message genkigenki^^. Yeah lagu yang happy gembira ria. Somehow buat aku teringat cartoon My melody dekat TV 2. Yang ada rabbit pink nama My melody datang dari Mari Land dengan ada rabbit jahat nama kuromi yang asik sibuk nak sebar kuasa hitam.Aku suka cartoon ni.

5) Sakura girl Acapella

Acapella version agak slow compare dengan versi asal. But it's really cool. Sangat suka.



Ohh. News ada lagi lagu baru (Be funky) yang bakal keluar as spring's drama-Troubleman punya theme song. Shige is the lead role in this drama. Tajuk macam lagu funky ala-ala Koi no ABO. Looking foward to it. Yeay!

Semalam sembang sembang dengan Ruzana dengan Pai, ada benda yang berjaya hit my mood level ke tahap yang agak tinggi.

lagi dua minggu nak exam. Yosh!
Kyou mo ichinichi ganbarimasu!(saya akan bekerja keras hari ni!)

jaa, going to sleep. :)

My Melody.




0 comments