Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Sakura Girl~
Award-Beautiful Blogger
Forever
Code Blue 2: The End
RM50 terakhir season ini
WHY?
Lazy
Mendokusai!
Entry rojak.
Smile Maker

Click!

> comments
Nak Balik!
Written at Sunday, April 4, 2010 | back to top

Mood: Shock.
current music: Boku rashiku-Tegomassu.

Ohaiyo minna-san.
Nurul desu.

Sebenarnya pagi pagi ni aku sangat rajin nak bercerita kat blog ni ada sebab. Aku masih lagi dalam mood shock sebab mimpi.

Semalam aku tidur dalam pukul 4 pagi. Then, pusing pusing tak boleh tidur capai MP dengan headphone dengar la dengan harapan boleh tertidur. Pelikkan? Yeah. Aku memang sangat sensitif dengan bunyi kalau tidur. Selalu tak boleh tidur kalau bunyi orang bercakap ke, bunyi jam tangan rosak aku yang tik tik tik memekak. Tapi kalau sunyi sangat pun susah nak pejam mata. Aku boleh tidur dengan bunyi yang aku dah adapt. contoh macam kalau dengar lagu, orang lain konon konon tak nak bagi ngantuk masa study, tapi aku boleh je tidur atas buku dengan earphone kat telinga. Lagi, bunyi alarm aku macam dah tak ada apa apa kesan akhirnya malas nak pakai alarm bangun sendiri je.

Then, aku mimpi aku dengan adik adik aku, ada una, my little girl izzah pun ada, Yaya, Nabila aku tak sure ada ke tak fighting over something. Yeah. Benda tu macam lagu rasanya. Yang penting aku buat dia orang marah. Then, aku rasa bersalah and minta maaf nangis nangis. kat situ ada orang ramai sangat. macam tunggu something. Then ada suara MC bercakap pasal bahasa, essay, puisi, and benda benda yang macam tu. Then MC tu cakap macam ni:

"Pemenang adalah..."

Tiba-tiba aku dengar lagu Boku Rashiku-Tegomassu berkumandang ( berkumandang ke word yang sesuai?) Then semua orang pandang aku. Adik adik aku semua senyum happy macam- kita menang kita menang! Aku yang masih nangis macam -ehhh? kita menang?

Then yang jelas kat telinga aku cuma suara Tegomassu line ni.

"Saa kao agete boku rashiku..."

Celah mana boleh terselit lagu Jepun dalam mimpi pasal puisi, bahasa, budaya segala? aku tak tau rashiku tu apa. The rest tu macam " aku akan angkat muka ku" ok. Bm macam pelik, kalau english dia macam ni lebih kurang "Then, i will lift my face". macam perbuatan menghadapkan muka ke satu arah la. ini la yang aku faham. tak reti nak describe. Aku rasa lagu ni macam lagu yang bagi motivation segala macam tu la. Tapi perkataan rashiku tu apa, macam menggangu je fikiran aku. Tengah sibuk berfikir dalam mimpi, mungkin geram tak dapat berfikir rashiku tu apa, aku macam-aaahh~apa ni!! terus terjaga and terus duduk. Mata aku hampir berair. Hey! Nurul menangis betul betul dalam mimpi? haha. Lepas tu kat telinga aku masih bunyi lagu Boku rashiku ni lagi. Aku macam ehh?. Then aku ketawa sorang sorang. Ohh. Rupanya MP aku masih berputar lagi. tu yang terselit lagu jepun dalam mimpi.

Mimpi ni buat aku berfikir, hey apa sebenarnya yang aku gaduhkan dengan adik adik aku sampai nangis nangis. Then pertandingan apa yang kami masuk tu sampai menang. Dan sampai sekarang aku masih berfikir.

Sekarang aku sangat rindu nak balik rumah jumpa adik adik aku. Nak balik. nak balik. nak balik. semalam aku message dengan una. Then dia minta idea buat essay pasal Triumph. lebih kurang macam ni.

Una: Tengah buat homework. Essay BM dengan English. Bagi la idea nak buat essay tajuk my greatest triumph.

aku: Balik sekolah tidur sepanjang hari tanpa tukar uniform tanpa mandi, itu hebat bukan? wakaka.

Una: Woii! serius ah! Tak baik ah. Nak aku fail spm ke?

Aku rasa aku too involved dengan message message tu. sebab tu terbawa bawa sampai mimpi. Pulak sebelum tidur aku tengok Soukon (Run spirit) japan variety show pasal marathon, lari lari, semangat kesukanan ni. Tu yang mimpi pertandingan segala tu. haha.

Lagu boku rashiku pulak ini first time aku dengar sebab aku baru je download single Tanabata matsuri tegomassu minggu lepas. Aku tau lagu tanabata Matsuri je dalam single ni. Then baru je google, tengok translation, Lagu ni kebetulan fit dengan mimpi pasal pertandingan. Sekarang aku dah tau maksud rashiku tu apa.


Boku Rashiku-Be Who I Am (Tegomasu)

Niwa no sukima ni ochita tane
Hikari wo abite me wo dashita
Sora ni mukatte massugu ni
Utagau koto mo sezu
Aa boku nante nayande utsumuite iru
Wakaranai! Arukenai! Sonna toki koso

A seed dropped in a gap in the garden
It is bathed in the sun and sprouts
It heads straight up towards the sky
Without questioning it
Ah, I am worrying and looking down
I don't know! I can't go on! At those times

Saa kao wo agete boku rashiku
Makesou na yoru datte hikari wo mune ni
Saa kao wo agete boku rashiku
Nando demo tachiagaru tsuyosa wo mune ni
Mirai e

So I'll lift up my face like who I am
Even on nights when I feel beaten, there's a light in my chest
So I'll lift up my face like who I am
I'll keep standing up again, there's a strength in my chest
To the future

Kaze ni fukare taoretemo
Ne wo hari okiagaru
Aa boku nante tsumazuite kujikete iru
Wakaranai! Arukenai! Sonna toki koso

Even if it's blown by the wind and knocked down
It sets down its roots and rises up again
Ah, I am pausing and sitting
I don't know! I can't go on! At those times

Saa kao wo agete boku rashiku
Makesou na yoru datte hikari wo mune ni
Saa kao wo agete boku rashiku
Nando demo tachiagaru tsuyosa wo mune ni
Mirai e

So I'll lift up my face like who I am
Even on nights when I feel beaten, there's a light in my chest
So I'll lift up my face like who I am
I'll keep standing up again, there's a strength in my chest
To the future

Ryoute hirogete mada minu sekai ni yume wo haseru nosa

I'll spread out my arms and stake my dreams on the as yet unseen world

*english lines*

Be yourself and show the world
You're proud of who you are!
Be yourself and show the world
Show them all the very best version of you!

Saa kao wo ageyou boku rashiku
Nando demo tachiagaru tsuyosa wo mune ni
Ashita mo saa boku rashiku

So let me lift up my face like who I am
I'll keep standing up again, there's a strength in my chest
Tomorrow too, I'll be who I am

creadit translation: makikawaii-jklyrics

Ijou, Nurul deshita. That's all, from Nurul.


p/s: perasaan nak balik membuak buak. Nak balik! Nak balik! Nak balik! Nak Balik! Nak Balik! nak balik!

0 comments