Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Entry 5 minit
sangat yang sangat
Nak Balik!
Sakura Girl~
Award-Beautiful Blogger
Forever
Code Blue 2: The End
RM50 terakhir season ini
WHY?
Lazy

Click!

> comments
Kenapa aku berdebar debar ni?
Written at Tuesday, April 13, 2010 | back to top


Ini dating game. Rule dia simple. pilih satu pintu antara 6 pintu dalam masa 5 saat. Lepas tu orang di sebalik pintu tu yang akan kita dapat. 6 orang tu adalah NEWS. Aku nak sangat dapat Tegoshi. Bila tengok, warna setiap pintu ikut turutan biru, merah, kuning, purple, orange, hijau. Merah synonym dengan Ryo. Hijau dengan Shinge. And aku rasa kuning mungkin Massu. So tinggal biru, purple, orange. Which one is Tegoshi's? Then, aku decide nak warna purple. At least, dalam banyak banyak warna yang ada kat situ, warna purple yang paling aku suka. At least aku pilih warna yang aku suka. Then bila masa tinggal satu saat, aku teringat Kei chan selalu synonym dengan purple. Then secara automatic aku ubah pilih orange. Sebab lepas purple orange. Warna tu je yang aku ingat. At least, tak dapat Tegoshi dapat Yamapi. Ahahaha.

Sekali bila tengok jawapan, mula sekali pintu warna biru adalah Kei chan. Reaksi spontan adalah menjerit. Sebabnya, clip tu dari dvd diamond party, which mean aku rasa aku dah boleh agak aku akan dapat siapa. Tapi tak berapa sure sebab dah lama tak tengok dvd tu sebab exam. Dah tak ingat susunan dia orang masa opening dalam dvd tu. Jadi berdebar debar menunggu. Ahahaha!

Finally, I got Massu! hahaha. Bila tengok pintu warna kuning adalah Yamapi, terus gelak sebab dah tau dalam dvd tu lepas Yamapi adalah Tegoshi. And dalam game (video kat atas ni) lepas pintu kuning adalah pintu purple. Ceh! Aku dah pilih Purple awal awal. hahaha.

Pengajarannya, kalau kena pilih apa apa biasanya pilihan pertama tu yang betul dan terbaik. Contohnya dalam exam, jawapan mula mula aku pilih A. Tiba tiba dah nak hantar kertas jawapan aku ubah pilih B. Tengok tengok A yang betul. Jarang la jawapan kedua aku yang betul. Biasanya jawapan pertama yang tepat. Tapi walaupun biasanya macam tu, aku masih lagi terus buat kesilapan yang sama. Masih lagi tak yakin dengan jawapan pertama. Bila ubah jadi salah. Jawapan pertama tadi yang betul. Teori tu 85% betul untuk aku. Tapi tak tau la orang lain macam mana. :)

Tiba tiba terfikir macam sengal je main benda ni. haha.

Okay. Sambung belajar kembali.


3 comments