Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
Benda ni dikira macam tag jugak ke?
Written at Friday, April 30, 2010 | back to top


Mood: Tired.

Now playing: L’Arc~en~Ciel – Killing me.

Salam alayik.

Nurul Shariff desu.

Baru balik berjalan jalan dari pagi sampai ke malam. Dari Arboretum Botanical Garden sampai ke BBQ Pulau Betong. Balik tak tau perut kenyang ke perut masuk angin sebab makan lambat. Yang penting perut penuh. Habis rosak diet Koda Kumi aku. Haha. Beriya time exam dinner pukul 5.30 petang sebab tamau makan lepas pukul enam. Sekali lepas exam semalam sampai pukul 2 pagi aku masih makan sushi, karipap segala. Hari ni menyambung BBQ pulak. Haha. Okay sila jangan salah faham yang bukan bukan. Makan banyak banyak time exam tak elok untuk otak.

Sangat penat dan nak tidur sekarang jugak. Sekali jalan jalan blog orang jumpa Mr. Reffizan suruh aku buat benda ni. Tekan tekan huruf dekat toolbar search. Tengok website apa paling glamour dekat browser aku.

Mari buat!

A – No result.

B - www.bharian.com.my/

C - No result.

D - http://www.dramacrazy.net/ - Kalau tak sabar tunggu srt/ass file keluar, aku tengok kat sini dulu. :)

E - http://enovel-link.blogspot.com/

F - Facebook

G - google.com.my

H - No result.

I - internet-live-radio.blogspot.com/

J - http://japanesemusicdream.wordpress.com/

K - http://www.kawaii-joyuu.com/

L - No result.

M -http://milkteazoo.wordpress.com/

N - newshfan - tempat aku download DVD concert dan segala apa variety show juga drama.

O - http://www.onemanga.com/

P - No result.

Q - No result.

R- No result.

S - Spilledmilk - Antara tempat aku baca Mags trans, News fandom, jweb trans. :)

T - twitter.com/

U - http://www.utusan.com.my/

V- No result.

W - No result.

X - No result.

Y - yahoo.com.my/

Z- zetychan.blogspot.com/

Haha. tak ada satu pun yang ada kena mengena dengan academic. Contohnya seperti medline, MIMS dan segala yang berkenaan walaupun aku selalu bukak website website tersebut. Maknanya website yang berunsur keduniaan dan bersukaria lebih kerap dibuka lalu menjuarai carta. Tapi academic pun keduniaan jugak. haha.

Okay la. Aku nak tidur. Ngantuk. Penat.

Esok nak merayau cari cd and mother's day present. Tak tau nak beli album kompilasi L'Arc~en~Ciel yang latest ke mini album Tegomass ynag baru release 21/04/10 . Padahal dua dua aku dah download secara halal. Saja gatal nak mengabis duit. Itu pun kalau ada. Yang penting dua dua kalau ayah aku dengar mesti dia geleng kepala ntah apa anak dia dengar. Lagi lagi L'Arc~en`Ciel. Patut belajar pun pening pening. Hari hari dengar benda ntah bukan bukan. Haha. Okay tukar rancangan. Beli cd bagaimana mahu mejadi pelajar cemerlang atau bagaimana mahu menjadi jutawan atau ciri ciri ahli farmasi yang hebat atau ciri ciri gadis solehah yang menjadi idaman lelaki soleh. Tu dia. Cemerlang gemilang terbilang aku semester depan. haha. :)

Hadiah mother's day tak tau nak beli apa. Besok la fikir.

Ni gambar buat iklan. ^^





gaya tangan tu aku penah nampak dekat satu tempat lain


tempat ni ke? biarla shaking gelap pun aku nak letak jugak

iklan perlu di tutup dengan wajah rock freak-die hard fan Hyde-san- kaki bola-peminat barcelona- si encik self-centered with no evil intention supaya aku boleh terus tidur dengan nyenyak sekarang.

haha.

Okay babai.

0 comments
Sunao ni Narenakute~Hard to say I love you
Written at Tuesday, April 27, 2010 | back to top

Mood: Happy.Hello! Myspace Comments
Now playing: New world-L'Arc en Ciel

Perasaan hari ni sangat bahagia. Tiba tiba terasa macam ada masalah psychology. Semalam gloomy hari ni happy. Biasala emosi memang selalu tak stabil kalau exam. Tinggal paper pharmacognocy hari khamis nanti. Yeay! Jadi hari ni aku dah berseronok menonton Sunao ni Narenakute (Hard to say I love you). Biasalah dah hujung hujung ni lagi la malaskan. Jadi bersuka ria sekejap. :)

Ohh. Sila jangan salah faham aku tengok drama Sunao ni Narenakute bukan sebab Encik Kim Jae Joong yang berlakon okay. :) Sila jangan salah faham. Aku bukan die hard fan mahupun fangirl beliau atau apa saja yang berkaitan. Aku bukan okay. Karang nanti ada yang kata alah tengok sebab sibuk nak tengok jaejoong lah tu. Bukan. Bukan. tidak sama sekali. Aku bukan peminat TVXQ. Tapi aku dengar je lagu dia orang yang mana sedap. Yeah. Aku dengar tak semestinya aku minat penyanyinya okay. Aku suka lagunya. Sila betulkan persepsi anda ya. :)

Aku suka cerita ni sebab tema cerita ni unik. Friendship melalui Twitter. Plot dia menarik dan sedikit complicated. Buat aku curious nak tau apa yang akan berlaku seterusnya. Setakat ni baru dua episod on air. Cerita start dengan Nakaji berlari lari pergi apartment tengok ada darah mengalir depan pintu sambil jadi narrator cakap pasal true love. Then cerita terus flashback pada pertemuan Nakaji dengan 4 twitter friends dia, Haru, Doktor, Linda dan Peach. Setiap watak ada masalah tersendiri yang complex. Basically, masalah dia orang berputar pada masalah kerjaya, tak ada kawan and being alone. Peach mulanya kawan sekolah Haru yang tak ambil port pun dalam twitter. Then mula join twitter sebab nak mulakan hidup baru.

Antara dialog yang aku suka:

Nakaji: Ah! I think I can see you when you bring them back.

Haru: That's bad!! Don't try to make girls think you like her. This is why I don't trust popular guys.

Haru: Ah...I can't I can't. I can't throw up in front of such a pretty face. Nakaji. Call Nakaji..!
************
Nakaji: She can't throw up in front of Doctor? And it's okay in front of me? Am I a sink? A toilet?

Haru: Nakaji you big stupid idiot! I hate you! Return back my "keep trying". Return back my cheer "keep trying"!!!

Antara pelakon drama ni,

1) Ueno Juri (Haru)
Juri ni antara pelakon yang serba boleh pada pandangan aku. Sebelum ni pernah tengok dia bawa watak tomboy, protector Ruka dalam last Friend dengan watak childish, naive, lazy pianist dalam Nodame Cantabile. Kira memang pelakon yang baiklah bila boleh bawak macam macam watak yang berbeza. Dalam drama ni Haru, part-time teacher yang clumsy, lembut tapi tegas, baik, selalu kena marah dengan senior teachers. Doktor suka Haru tapi Haru suka Nakaji. Hubungan Haru dengan Nakaji seems complicated. Soon, Haru mungkin akan ada masalah dengan anak murid dia. Lagi, mak Haru macam ada hubungan lampau dengan lelaki yang aku rasa ayah Nakaji.

2) Eita (Nakaji)
Sebelum ni tengok Eita dalam cerita yang sama dengan dengan Juri, Last Friend and Nodame Cantabile. Walaupun dalam tiga tiga cerita ni watak dia tak sama, tapi aku rasa macam tengok orang yang sama. Dia mungkin macam Yamapi. Pegang watak apa apa pun tetap nampak macam Yamapi. Sebab muka and gaya dia orang buat macam mana pun tetap macam tu jugak. Nakaji, photographer kerja untuk majalah 18sx, so bakat artistic dia memang tak pernah dihargai and dia ada hubungan dengan isteri orang.

3) Kim Jae Joong (Doktor)
Aku tak pernah tengok Hero pujaan ramai ni berlakon. Jadi tak tau nak comment apa. Tapi dalam ni aku rasa dia macam kekok je berlakon. Tak apa boleh cuba lagi. ganbatte kudasai. ^^ Dalam ni dia pegang watak korean guy yang kerja dekat Jepun dekat syarikat jual barang barang perubatan as Jurujual and selalu kena buli kat tempat kerja. Dia ada adik perempuan and trying to protect her. Dia suka Haru tapi Haru suka Nakaji.

4)Tamayama Tetsuji (Linda)
Pernah tengok dia berlakon dalam Boss jadi detective. Dalam drama ni, Linda kerja dekat magazine publishing company. selalu kena gangguan sexual dengan boss dia. Perempuan buat sexual harassment dekat lelaki. Rasa geli je tengok. lepas tu dia ada masalah dengan parents dia.

5) Seki Megumi (Peach)
Tak kenal and tak pernah tengok dia berlakon. Peach, kawan sekolah Haru, kena tinggal dengan boyfriend and dia banyak kali attempt suicide. Mula mula dia tak berapa suka twitting, sebab berkawan dengan orang yang tak dikenali dia rasa pelik, then, dia mula berkawan dengan kawan kawan Twitter Haru and cuba untuk mula hidup baru.

Antara screen caps:


qualiti tak berapa tapi aku nak letak jugak








Sekian, Nurul deshita.
jaa, mata ashita. Bye Myspace Comments
0 comments
Monday is a gloomy day =(
Written at Monday, April 26, 2010 | back to top


mood: gloomy day

Hey, just found this on net, actually it is my old friend's page on tumblr.

The same girl who laughs and talk a lot and seems very happy is also the girl who may cry herself to sleep...


people are unpredictable, right? It's hard to understand people's thinking.

I used to hate people who said to me, I understand you from the inside. But what they do are only the things that show they don't understand me at all.

Well, this is random.
People around me,
this is nothing to do with you.
Nobody hurts me.
At least for today.
So, don't take it to heart.

pic credit: violet
2 comments
...
Written at Sunday, April 25, 2010 | back to top

Kenapa...?
hmm...
1 comments
Oh oh ohh heaven!
Written at Thursday, April 22, 2010 | back to top


Baru lepas shower. Bilik air gelap lampu rosak. tertukar shampoo dengan conditioner. Ohh exam 3 paper dah lepas. Tinggal 4 lagi. Exam kali ni memang buat rasa nak terjun bangunan. Lagi lagi organic chem and phytochemistry. oh oh ohh. bila masa exam buat kau rasa macam hea...vennn cik nurul? pernah eh? cuba cerita sikit. haha. Kalau exam tu heaven mesti tak macam ni membebel bebel nak terjun bangunan. mesti tak rasa macam nak clock up baca sume benda sampai pening kepala. mesti tak berdebar debar adrenaline rush macam nak keluar jantung ke anak tekak. palpitation sweating semua ada macam kena syndrome apa segala penyakit yang ada dalam endocrine system syllabus. mesti tak ketakutan call ibu mintak doa banyak dengan harapan doa seorang ibu makbul. Ehh. tapi doa ibu memang penting. kalau study banyak banyak tak ada berkat parents pun tak jadi jugak kan. kalau berkat tuhan tak ada pun tak jadi jugak. dalam hidup ni yang penting keberkatan. Okay. stop membebel. ada tag. mari jawab. :)


what is your full name?
Nurul Shariff.

when is your birthday?
7th october 1990.

what is your sugar daddy's name?
MARA n CIMB. Yeay panda!

what is your mum's name?
Ibu. haha.

how many siblings do you have?
7.

where do you live?
Hometown: Japan. haha. Johor Bahru. Currently living in Penang.

your favourite colour?
Pink and White.

still studying?
Yup.

do you have a bestfriend?
I do have many good friends.

do you love them?
I love my friends.

pop or jazz?
classical music. haha. Anything is okay for me.

chicken or beef?
Fish and fillet. Ikan keli. Yeay Panda!

coke or 100 plus?
100 plus.

what brand is your purse?
MT Bear.

how much do you have in your wallet right now?
less than RM10.

high heels or flat?
Slippers.

skirts or jeans?
jeans.

shirt or blouse?
both.

watch or bracelet?
Both.

favourite watch's brand?
Anything is okay for me.

do you have boyfriend/girlfriend?
If Tegoshi can be counted as a boyfriend then he is. haha.

did you love him?
Who? Tegoshi? Definitely, of course. Unfortunetely it's kataomoi. haha.

did you ever kiss him?
No kisses. No hugs. No holding hands. unless we're married couple.

facebook or myspace?
facebook. blog. twitter. anymore?

what is your dream?
Yume? hmm...able to achieve my dream is my dream right now.

BERIKAN 5 YANG ANDA TAU TENTANG ORANG YANG MENTAG ANDA :
-Alif iskandar.
-Ex-smkabp. ex-sakti.
-akan further study kat jepun.
-pandai debate. If I not mistaken. Kan Alif?
-hometown: kota tinggi.

Done!

untuk pika sair. tag kau-gambar depan cermin nanti aku buat. aku korek dulu gambar kalau ada. haha.

off for physical pharmacy!
Jaa, mata ashita. haha. macam la update blog esok.
Oyasumi! ceh! tadi kata nak study physical pharmacy. Pergi study sana. tidur pulak!

4 comments
sementara tunggu turn mari menjawab tag
Written at Wednesday, April 14, 2010 | back to top

Sementara tunggu turn nak mandi, mari menjawab tag dari kouhai saya masa sekolah, Mr Alif Iskandar.

Rules: It’s harder than it looks! Copy to your own blog, erase my answers, enter yours, and tag five people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real, nothing made up! IF the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any words twice and you can’t use your name for the boy/girl name question.

What is your name :
Nurul Shariff

A four Letter Word :
Nona. Haha. Saya mahu jadi nona manis.

A boy’s Name :
Ermm let's see...Yeah! Ninomiya Kazunari. Yeay Nino!

A girl’s Name :
Noda Megumi. Ahahaha. aku nak main piano macam kartun ni.

An occupation :
Nurse.

A color :
Navy Blue. No! Pink and white are better. :)

Something you’ll wear :
My Navy blue hair clip. It's cute :)

A type of food :
Nasi putih daging merah.

Something found in the bathroom :
Navy blue secret garden bottle .Wait! It's not Navy blue. It's turquoise. Then Navy blue toothbrush. but mine is pink. :)

A place :
Narita Airport. Ehh?

A reason for being late :
No one wake me up so I slept in.

Something you’d shout :
Nande Atashi..?!! No!!

A movie title :
Nodame Cantabile The Movie.

Something you drink :
Ermmm...Nescafe. But I don't like it.

A musical group :
Yeah! Obviously it's must be NEWS! Yeay!

An animal :
Ehh? Ermm...Nyamuk!

A type of car :
A Navy blue car. Obviously I can't think anything. haha.

A type of fruit :
Nenas.

Ok! done! Turn mandi pun dah sampai!
Byebye!


2 comments