Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Smile Maker
NewS
P.E.N.A.T
Otanjoubi omedetou dear Pai...
Love makes me strong
Kepada Allah kita datang kepadanya juga kita kemba...
Tiba-tiba.
Code Blue 2: Episode 2
Template baru =D
Iye.Aku memang jakun baru nak belajar main photosh...

Click!

> comments
Entry rojak.
Written at Monday, March 8, 2010 | back to top



Salam alaiyk

Tengah buat kerja. Tiba2 rasa nak update blog.

1) Zaman kejatuhan dinasti NURUL.

Aik? Duit mara baru masuk dah bankrupt? Hari tu pertama kali menggunakan aplikasi transaksi duit dari akaun sendiri ke akaun kolej untuk bayar yuran. Dengan penuh jakunnya tengok dalam akaun ada Rm1000++. Lepas tu, dengan penuh confident berfikir 300 sebulan cukup untuk makan. Lalu, membayar yuran Rm 700. Keluar je dari bilik ATM baru teringat cermin mata yang pecah kat kedai kena bayar 100. Jadi duit tinggal 200. Lepas tu harus membayar duit internet, duit kelas pun dah tak ada. kena bayar jugak. tolak2 tinggal 150 lebih kurang. Ni masih awal bulan. jadi terpaksa berjimat dengan sangat cermat bulan ini. tak boleh jalan walaupun setakat beli biskut kat kongsi apatah lagi pergi BJ atau Queensbay.

2) Kerja sangat banyak di tambah lagi dengan kuiz bertimpa timpa.

Haha. Ini memang statment membosankan. asik2 banyak kerja. Ada sorang pakcik yg ngurat saya kata saya ni busy dengan kerja ke dengan boyfriend sebenarnya? Wahaha. Di hati nak membalas "iya. saya busy dengan boyfriend saya berdeting biasala malam minggu.pakcik tak pernah buat ke?" supaya pakcik tu terus terdiam. tap sebab memang tak ada boyfriend kalau menipu berdosa. jadi menjawab."pakcik saya memang sgt buzy dengan kerja. nak ada boyfriend pun x sempat. jadi, kalau pakcik kesian kat saya tolonglah jangan ganggu saya." haha. iye ke aku jawab mcm tu? lebih kurang la kut.

3) Penat tunggu Code Blue 2 punya subs tersangkut tengok Yamato Nadeshiko Shichi Henge.

Ewah, ewah! yang konon2 tadi banyak kerja sampai semua segala tak sempat, tengok cerita sempat pulak. Ala....satu episode tak sampai satu jam. Satu hari satu episode ok apa? Kan? kan? haha. Tengok cerita ni sebab tertarik dengan banner dia. Ada gambar perempuan pakai jubah dengan hood macam witch, pastu gambar petir. Macam kelakar. Baca synopsis macam best. Tengok senarai pelakon Ada Tegoshi Yuuya! haha. suka tengok dia selain dari Yamapi dalam NewS. Ada Kamenashi gak. Tapi saya bukan peminat dia. tapi saya rasa ramai je tengok cerita ni sebab ada Kame. Sila ketepikan saya dari senarai tersebut ok. tapi dalam ni saya suka tengok Uchi Hiroki-bekas member NewS yang kena buang and kena suspend sebab ambil alcohol bawah umur. tapi sekarang dah atas umur dah. baru2 ni je kut tempoh suspend dah tamat and mula bergiat aktif semula. watak Takenaga yang dia bawak smart, calm, soft, gentle. kalau diberi pilihan saya suka lelaki macam tu. haha.

Best gak ceritanya. Pasal 4 orang budak lelaki universiti kena ubah sorang perempuan yang ada masalah inferior complex yang hidup dalam gelap, yang tengok horror movies macam tengok berita, kawan dengan mannequin dengan tengkorak, fascinate dengan blood and benda2 seram yang pelik macam alat2 penyiksaan zaman dulu, kepada seorang LADY. Kalau dia orang berjaya ubah perempuan tu jadi lady duit sewa rumah tak payah bayar sampai graduate. Kelakar cerita ni. Memang asik ketawa je tengok. yang paling saya suka bila perempuan tu tengok manusia normal or cahaya dia akan jerit
Ma~Ma~Ma~Mabushiiiiiiiiiii....~~
Bila orang panggil dia BUSunako (Busu=huduh) dia akan dapat superpower and jadi kuat berlawan dengan orang tu. Bengong! haha. Dalam cerita ni, sorang (Sunako -pelakon: Oomasa Aya) bencikan diri dia sebab orang pernah hina dia kata dia tak cantik. Sorang lagi (Kyohei -pelakon: Kamenashi Kazuya) bencikan diri sendiri sebab dia kacak ramai orang suka sampai parents pun tak boleh nak terima dia. Cerita ni basically pasal sayangi diri sendiri tak kisah la macam mana atau siapa pun awak. Hargai diri sendiri. Sesuai la dengan lagu tema Love Yourself-KAT-TUN. Kimi ga kirai na, kimi ga suki~ saya suka diri awak yang awak benci.

Saya suka watak Noi. Macam gedik sikit. Tapi suara dia comel. haha.


Empat lelaki tersebut yang kira macam abang2 Sunako. Budak kecik tu kelakar n cute. Tegoshi berbaju merah.

Uchi hiroki (Takenaga). Sebab watak dia paling cool dalam ni. Jadi boleh letak gambar sorang2 walaupun bukan watak lelaki utama.

P/S: dalam ni Yamato Nadeshiko (perfect lady) dibayangkan macam perempuan solehah versi jepun lemah lembut menguruskan hal2 rumah tangga dengan penuh keayuan memasak juga sedap dan penuh dengan adab ketimuran lagi sopan santun. Wah..! Saya ada macam Yamato Nadeshiko tak?
2 comments