Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
Award-Beautiful Blogger
Written at Tuesday, March 30, 2010 | back to top


Salam alaiyk...

Ok aku baru buka blog aku tengok ada award classmate sekolah menengah aku bagi. So, sementara aku duduk duduk ni kejap sebelum terlupa meh aku buat kejap. :)

Anugerah Blogger Cantik


Peraturan 1

Terima kasih pada Zetty clasmate sekolah menengah dulu. Aku bukan cantik, rasa cantik pun tidak tapi terima kasih bagi dekat aku. Aku nak tambah doa tu supaya Uchi Hiroki pegang watak Kyoya senpai kalau ada live action. Wahaha. Hiroki memang best kenapa beliau buat hal kalau tak boleh tengok ke dengar dia dalam segala DVD NEWS hari-hari. itu melampau. tapi aku buat.

Peraturan 2

Aku nak bagi award ni dekat

1) Yamapi (dia ada nikki or orang melayu panggil diari. hari-hari dia update.esok naik award aku dekat nikki dia)

lagi, Tesshi, Shinge, Massu, Kei-chan, Ryo-chan (sebab aku selalu baca NEWS punya Jweb ke apa benda itu aku tak ingat. esok mesti ada award aku. hahaha.)

Ok sila serius sekarang. Sebenarnya aku tau semua orang pun sibuk nak exam sampai buka blog sendiri pun malas apa lagi nak main kutip award jawab tag. Karang nanti aku bagi tak diambil, kecik pulak hati aku. haha. tipu. Jadi, SIAPA RASA DIA NAK, SILA AMBIL. Kawan-kawan aku cantik-cantik semua.

Oh. aku rasa aku boleh bagi dekat Alif Iskandar-kouhai sekolah dulu memandangkan dia baru naik tahun dua AAJ (aku baru belek blog dia). Belum nak exam esok or lusa. So, tak ada la sesibuk orang nak exam minggu depan. Ambil ye dik.


Peraturan 3

7 perkara tentang penerima award.

  1. Student tahun 2. tak lama lagi naik tahun 3.
  2. Asal Johor.
  3. perasaan ponteng kelas itu seronok.
  4. Up until now, aku cuma dengar lagu jepun korea dan beberapa lagu english yang aku suka. tengoklah kalau tiba-tiba aku berevolusi hari-hari nak dengar lagu dangdut nanti aku bagi tau.
  5. Aku suka tengok cerita jepun, korea, anime (ongoing-ouran high, one piece), baca manga (ongoing-ouran high, ntah apa lagi malas nak tulis) ,tengok Sekai no Hate Made Itte Q (ada itu Tegoshi as jemputan tetap) Hey3x, music station, waratte ittemo ke apa segala yang jemputan dia adalah NEWS or Arashi. Nanti kalau tiba tiba aku tengok forum RTM aku bagi tau.
  6. Aku bercakap benda yang aku suka. Kalau aku tak minat aku prefer dengar saja sebab tak tau nak cakap apa kan.
  7. Aku baik. Jadi aku suka orang buat baik dekat aku dan aku mudah terharu dengan perbuatan itu.

Zetty, Arigato lagi sekali. (aku bow ni.hahah)

peraturan:

1) Say thank kepada pemberi award dan link kepada beliau.
2) pass pada blogger lain.
3) state 7 perkara pasal penerima award.


2 comments
Forever
Written at Monday, March 29, 2010 | back to top

Mood: Normal
Listen to: Forever-News

Kali ni aku nak cerita pasal lagu yang aku tengah dengar sekarang. Lagu Forever-News dalam album Color release Nov 2008. Mula-mula dengar lagu ni tak ada la nak suka sangat. Boleh la nak kata lagu ni bukan my type. Sekali dengar macam lagu lagu cinta yang tipikal. Dengar pun sebab suka part Yamapi rap dengan starting Tegoshi. Hey aku tau ini bias. Aku tak suka lagu rap, tapi aku suka Yamapi dengan Sho (arashi) rap. Lagu rap english? Heh. aku tak dengar kut. =D.

Tapi lagu Forever ni bila dengar banyak kali,18 kali,28 kali, kalau macam aku 88 kali infiniti, lama lama jadi suka pulak. Boleh la nak kata lagu ni agak romantik. Bukan. Memang romantik. Dan sweet. Dan aku sangat suka. Yup. Aku suka benda romantik sweet. Tapi kalau melampau lampau sampai rimas jadi too much to kill pulak.

Basically, lagu ni cerita pasal, cinta seorang lelaki yang boleh la dikatakan sejati dekat girl dia, then dalam lagu ni dia mencurahkan sepenuhnya perasaan sayang dan cinta dia pada girl tersebut dan betapa gadis itu sangat precious untuk dia. Dan perasaan cinta dia tak berubah. Forever. For a lifetime. Dia yakin kalau dia bersama girl tu, tak kisah la dalam keadaan apa pun, selagi mereka berdua bersama dia bahagia.

Duduk sama sama recall memory dulu dulu, doing everything together, those things really sweet, right? haha. kelakar. But hey! betul la. Esok esok bila dah jadi nenek kan macam sweet bila duduk sama sama bercerita pasal kisah dulu, maza zaman gaduh gaduh siapa kena ambil anak dekat sekolah, zaman merajuk merajuk sebab isteri selalu bawa balik lauk kantin tempat kerja je tak sempat nak masak. Haha. Sweet kan bila ingat balik. comel je. Haha.

Ok. sorry kalau contoh bengong lagi pelik. Aku tak tau nak describe dengan words benda benda perasaan macam ni. Karang nanti lama lama nak muntah pulak. haha. Sungguh.

Then, aku suka Tegoshi punya starting part. The way dia bawa lagu ni, expresi yang dia letakkan macam wow bersungguh sungguh dia nak bagi tau girl tu yang girl tu adalah the only one and forever untuk dia. Yang ini aku tengok dalam winter diamond concert punya DVD. dekat disk 2. Yeah. Aku rasa aku mula start suka lagu ni pun lepas tengok diamond dvd. Suara Tegoshi memang always sweet and best. Antara suara terbaik pada telinga aku.

Nanti aku nak paksa suami aku hapal lagu ni hari hari nyanyi kat aku dengan expresi bersungguh macam Tegoshi. Haha. nak muntah. tapi aku nak jugak. haha.


Forever-News

You’re my precious baby my darling
Can’t stop thinking of you Only you
From the bottom of my heart everyday, every time, Forever

If it’s a lifetime with you, even a thousand years wouldn't be enough
With all sorts of plans, and so many dreams
I hope we’ll laugh and always be happy no matter what
So that there won’t be any sadness we can’t rise above

In an unknown future, there might be some anxious moments
But if the two of us just believe, there’ll be nothing to fear

Forever
You’re my precious baby my darling
Can’t stop thinking of you Only you
From the bottom of my heart everyday, every time, Forever
You’re my precious baby For the first time, I can swear without hesitation
For always I will love you Forever

If it’s a lifetime with you, I can laugh at my mistakes
We’ll spin together memories as the years go by
Because a future without you has no meaning
That kind of sadness isn’t something I can rise above

In a bitter world, there is bound to be hurt
But if the two of us support each other, we’ll make it through

Forever
You’re my precious baby my darling
Can’t stop thinking of you Only you
From the bottom of my heart everyday, every time, Forever
You’re my precious baby For the first time, I can exchange these words without hesitation
For always I will love you Forever

*yamapi's rap*
I can’t believe in love like a mom (line ni je aku tak faham.kenapa mum?)
(But) I know it from the time I saw you, that night, at sight
Kiss and hug never fade away
This is the must time, last vibes in my life,
Rib it “Forever”

Forever
You’re my precious baby my darling
Can’t stop thinking of you Only you
From the bottom of my heart everyday, every time, Forever
You’re my precious baby For the first time, I can exchange these words without hesitation
For always I will love you Forever
You’re my precious baby In all truthfulness, you’re like a treasure
For always I will love you Forever

credit translation: jpopasia.com


Ok aku nak baca pasal tumbuhan dan haiwan sebab baru-baru ni aku jatuh cinta dengan peladang. kena la belajarkan. Wahaha. tipu.

2 comments
Code Blue 2: The End
Written at Wednesday, March 24, 2010 | back to top


Code Blue season 2 dah tamat isnin lepas.

Shiraishi sensei and Fujikawa sensei passed the training as flight doctor.
They decided to stay at emergency department.

Aizawa sensei too. Tapi dia tukar department lain further training in neurosurgery and cardiothoracic surgery before balik semula emergency department.

Only Hiyama sensei failed.
mungkin sebab kes Tsubasa-kun.
dia putuskan alat sambung hayat tanpa mintak mak Tsubasa sign DNR form.
Tapi dia ada sebab.
dan kalau aku kat tempat dia pun,
aku akan buat macam dia.

Sedih.
Tak kisah kalau watak lain yang failed training.
Kenapa Hiyama?
Sangat suka watak dia.
dia tak genius, anak doctor, macam Shiraishi sensei.
dia tak skillful, tensai, hebat macam Aizawa sensei.
dia cuma orang biasa.
Normal.
Macam aku.
Macam kau.
Dan kebanyakan orang.
Tapi dia bekerja keras.
Aku sangat admire watak dia.
At least untuk season dua.


Episode 8: Hiyama-sensei

Episode 8: Hiyama-sensei
sebab dia tragic heroin jadi aku letak gambar dia dua kali



Main casts: 4 doctor 1 nurse
*gambar kebas dari facebook*
Anyway,
itu cuma drama.
aku je yang ' too involved' with it. :)
However, drama ni banyak pengajaran untuk aku.
dan buat aku berfikir. :)


Yamapi said:

"Even though second season has concluded, the fellows' stories and Shohoku's stories will definitely, always, always continue without ending. This is only the end of a chapter, I hope this is a piece of work that does not have an ending."

Credit: Yamasugee livejournal

p/s : DNR=Do Not Resuscitate
tensai=genius


4 comments
RM50 terakhir season ini
Written at Sunday, March 21, 2010 | back to top


telah selamat digunakan dengan jayanya.



beliau telah menjadi duit duit kecik

yang in a blink of eyes

boleh berubah jadi benda lain

masuk perut

habis.

mula memasuki fasa mencatu duit.

This is what we called

Never Ending Wonderful Story (NEWS)


Hidup memang sentiasa wonderful kan?

Ada duit ke, tak ada duit ke,

senyum je.


walau pun senyuman tak boleh bayar

teh o ais dekat Bamboo.

atau bihun sup dekat Adam.

sila bersabar menunggu duit jatuh dalam akaun.

kalau nak rompak

yang aku ada

cuma senyuman je

x payah rompak

aku boleh bagi sedekah.


entry hipokrit untuk menyenangkan hati sendiri.


2 comments
WHY?
Written at Thursday, March 18, 2010 | back to top

Why I can't be honest to myself?
*sigh*

If my presence is inconvenience,
tell me,
I'm not going to say I'm okay with it.
But,
at least I know,
I'm a nuisance.


Sakura Girl PV


I love this PV.
I love this song.
Watching it makes me happy.
NewS' charm.
Tegoshi's cuteness.
Massu's smile.
Yamapi's gentleness.
Shinge's Baka-ness.
Koyama's kindness.
Ryo-chan's seriousness.


At least, I know,
there is something that can make me laugh.
And I still can laugh.





0 comments
Lazy
Written at Monday, March 15, 2010 | back to top


I'm too lazy to do anything.
study for exam.
prepare for quizzes.
doing report (veterinar).
entering lectures.
wake up in the morning.
eating.
doing laundry.
facebook-ing.
comment photos (dinner photos).
Reading manga (Ouran high, Lucky Star,etc).
watching dramas.
playing games.
update blog (dinner, farm visit).
going out.
walking.
reading NewS or Arashi stuff.
google-ing anything randomly.
Youtube-ing.
Reading Japan entertainment stuff.
Download Arashi's new single.
YM-ing.
Even reading Yamapi's diary too.
(if speaking about food, apart from study, reading Yamapi's diary also my diet. the only difference is I'm studying and doing revision because I need to do it. It's my responsibility. Instead of it, reading Yamapi's diary is my hobby, I think. I really enjoy it. Well, doing something because it's fun is something that we called it hobby, right?)

The only thing that I want to do is SLEEPING.
day and night.
weird? huh?




Konata Izumi-Lazy girl who is occupied with with video or online games, manga, anime, or all of the above, Konata is actually capable of intelligence and athleticism, but does not join any school clubs because of her otaku interests.

-lucky star-

Am I look like Konata Izumi?
*sigh*
No. I'm way better.
But, I don't even know myself.
Yamato Nadeshiko ka? (perfect lady, huh?)
Could I be Yamato Nadeshiko?


2 comments
Mendokusai!
Written at Tuesday, March 9, 2010 | back to top


mood: marah.

Lampu bilik aku rosak. Dah 5 hari aku bergelap. Masalahnya satu2 tempat aku belajar dalam bilik aku. Kat meja luar dah penuh. Kat meja bawah plug dah penuh. Hep janji paling lewat hari ni. Pastu tak betulkan pun. Bila tanya kata barang tak ada. Duit nak beli barang tak ada la. Ala, kalau kolej dah tak ada duit sangat, meh aku yang miskin ni bagi duit. setakat nak beli starter ke mentol sebijik pun tak mampu ke. Heh. kalau aku sampai nak manjat betulkan sendiri, dah lama aku buat sendiri. tak payah tunggu kolej la. kalau kat rumah ni ada tangga. memang aku dah panjat. Kalau ayah aku duduk umah sebelah. Memang aku dah minta ayah je yang buat. Dah la dulu masa kscp 3 minggu bilik aku tak ada lampu. Nasib baik tak ramai orang. boleh aku study kat meja orang lain. Kan aku dah mengungkit. Faham tak aku ada kuiz ari jumaat? Ingat aku tak bayar ke duit yuran?

2 comments
Entry rojak.
Written at Monday, March 8, 2010 | back to top



Salam alaiyk

Tengah buat kerja. Tiba2 rasa nak update blog.

1) Zaman kejatuhan dinasti NURUL.

Aik? Duit mara baru masuk dah bankrupt? Hari tu pertama kali menggunakan aplikasi transaksi duit dari akaun sendiri ke akaun kolej untuk bayar yuran. Dengan penuh jakunnya tengok dalam akaun ada Rm1000++. Lepas tu, dengan penuh confident berfikir 300 sebulan cukup untuk makan. Lalu, membayar yuran Rm 700. Keluar je dari bilik ATM baru teringat cermin mata yang pecah kat kedai kena bayar 100. Jadi duit tinggal 200. Lepas tu harus membayar duit internet, duit kelas pun dah tak ada. kena bayar jugak. tolak2 tinggal 150 lebih kurang. Ni masih awal bulan. jadi terpaksa berjimat dengan sangat cermat bulan ini. tak boleh jalan walaupun setakat beli biskut kat kongsi apatah lagi pergi BJ atau Queensbay.

2) Kerja sangat banyak di tambah lagi dengan kuiz bertimpa timpa.

Haha. Ini memang statment membosankan. asik2 banyak kerja. Ada sorang pakcik yg ngurat saya kata saya ni busy dengan kerja ke dengan boyfriend sebenarnya? Wahaha. Di hati nak membalas "iya. saya busy dengan boyfriend saya berdeting biasala malam minggu.pakcik tak pernah buat ke?" supaya pakcik tu terus terdiam. tap sebab memang tak ada boyfriend kalau menipu berdosa. jadi menjawab."pakcik saya memang sgt buzy dengan kerja. nak ada boyfriend pun x sempat. jadi, kalau pakcik kesian kat saya tolonglah jangan ganggu saya." haha. iye ke aku jawab mcm tu? lebih kurang la kut.

3) Penat tunggu Code Blue 2 punya subs tersangkut tengok Yamato Nadeshiko Shichi Henge.

Ewah, ewah! yang konon2 tadi banyak kerja sampai semua segala tak sempat, tengok cerita sempat pulak. Ala....satu episode tak sampai satu jam. Satu hari satu episode ok apa? Kan? kan? haha. Tengok cerita ni sebab tertarik dengan banner dia. Ada gambar perempuan pakai jubah dengan hood macam witch, pastu gambar petir. Macam kelakar. Baca synopsis macam best. Tengok senarai pelakon Ada Tegoshi Yuuya! haha. suka tengok dia selain dari Yamapi dalam NewS. Ada Kamenashi gak. Tapi saya bukan peminat dia. tapi saya rasa ramai je tengok cerita ni sebab ada Kame. Sila ketepikan saya dari senarai tersebut ok. tapi dalam ni saya suka tengok Uchi Hiroki-bekas member NewS yang kena buang and kena suspend sebab ambil alcohol bawah umur. tapi sekarang dah atas umur dah. baru2 ni je kut tempoh suspend dah tamat and mula bergiat aktif semula. watak Takenaga yang dia bawak smart, calm, soft, gentle. kalau diberi pilihan saya suka lelaki macam tu. haha.

Best gak ceritanya. Pasal 4 orang budak lelaki universiti kena ubah sorang perempuan yang ada masalah inferior complex yang hidup dalam gelap, yang tengok horror movies macam tengok berita, kawan dengan mannequin dengan tengkorak, fascinate dengan blood and benda2 seram yang pelik macam alat2 penyiksaan zaman dulu, kepada seorang LADY. Kalau dia orang berjaya ubah perempuan tu jadi lady duit sewa rumah tak payah bayar sampai graduate. Kelakar cerita ni. Memang asik ketawa je tengok. yang paling saya suka bila perempuan tu tengok manusia normal or cahaya dia akan jerit
Ma~Ma~Ma~Mabushiiiiiiiiiii....~~
Bila orang panggil dia BUSunako (Busu=huduh) dia akan dapat superpower and jadi kuat berlawan dengan orang tu. Bengong! haha. Dalam cerita ni, sorang (Sunako -pelakon: Oomasa Aya) bencikan diri dia sebab orang pernah hina dia kata dia tak cantik. Sorang lagi (Kyohei -pelakon: Kamenashi Kazuya) bencikan diri sendiri sebab dia kacak ramai orang suka sampai parents pun tak boleh nak terima dia. Cerita ni basically pasal sayangi diri sendiri tak kisah la macam mana atau siapa pun awak. Hargai diri sendiri. Sesuai la dengan lagu tema Love Yourself-KAT-TUN. Kimi ga kirai na, kimi ga suki~ saya suka diri awak yang awak benci.

Saya suka watak Noi. Macam gedik sikit. Tapi suara dia comel. haha.


Empat lelaki tersebut yang kira macam abang2 Sunako. Budak kecik tu kelakar n cute. Tegoshi berbaju merah.

Uchi hiroki (Takenaga). Sebab watak dia paling cool dalam ni. Jadi boleh letak gambar sorang2 walaupun bukan watak lelaki utama.

P/S: dalam ni Yamato Nadeshiko (perfect lady) dibayangkan macam perempuan solehah versi jepun lemah lembut menguruskan hal2 rumah tangga dengan penuh keayuan memasak juga sedap dan penuh dengan adab ketimuran lagi sopan santun. Wah..! Saya ada macam Yamato Nadeshiko tak?
2 comments
Smile Maker
Written at Monday, March 1, 2010 | back to top



Salam Alaiyk.
Konbawa.
Nurul desu!
I'm happy. Really happy!
Today Ruzana said "best la love song tu.suka."
then, I am like "ehhh..??Ye ke? Ye ke? aaaaa~"
It's been a long time since my friends acknowledge my taste.
And she like it.

Love Song.
I really love it.
I know a lot of new songs.
But this song is the best.
Don't know why.
The melodies, maybe.
The feeling.
Then, I'm smile.
for no reason.


Now.I can't stop smiling.
Kiss ruzana.
Thanks. A lot.

oh. somehow i think,
Does it easy to entertain me?
Just say something that i really like.
Then i"ll smile for the whole day.
Even, if it just a small-little-tiny thing.
like this.
A~ahh. Never mind.


4 comments