Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Kepada Allah kita datang kepadanya juga kita kemba...
Tiba-tiba.
Code Blue 2: Episode 2
Template baru =D
Iye.Aku memang jakun baru nak belajar main photosh...
Code Blue 2: Episode 1
sila ganti kelas english kepada kelas jepun. demi ...
Taiyo No Namida-Tears of The Sun
Update
Matahari, bulan atau .....

Click!

> comments
Love makes me strong
Written at Wednesday, February 10, 2010 | back to top


Hello Minna-san!
assalamualaikum.


Saya suka gambar dan cerita ni. Best! Love make me strong. Mula2 saya ingat tagline cerita ni. Tapi bukan. Tagline dia Gakeppuchi No Hero. Oh banyak skrip dalam cerita ni yang menarik perhatian saya. Saya dah pernah cerita pasal cerita ni dulu2. So, tak payah ulas lagi.

Hmm..love makes me strong. Betulkan? Haha. Biasanya kita akan jadi lebih kuat demi orang lain lebih lebih lagi orang yang kita sayang, cinta. Haha. Saya tak bertujuan nak cakap cinta girlfriend boyfriend. Lagi kalau nak cerita pun tak tau nak cakap apa. Teringat kata Jane, "its a sad story selama 21 tahun tak pernah ada boyfriend budak 14 tahun pun ada boyfriend." haha. kelakarla. Kalau saya 19 tahun. tak sedih pun. Haha. tak ada perasaan.

Cinta yang boleh buat orang jadi lebih strong, tabah adalah cinta pada Tuhan. apa2 agama pun, cinta pertama mestila pada tuhan. Dan kalau macam saya, islam, mestila cinta pada Allah.

Dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah.Sesungguhnya yang berputus asa dari rahmat Allah hanyalah orang orang yang kafir. (Yusuf :87)

Dalam hidup ni, kita tak sentiasa kat atas. Jadi, bila kita kat atas, jangan lupa yang di atas (Allah). Kalau allah nak tarik balik nikmat, sekelip mata je boleh. Contohnya, tengah buat experiment, mata terpercik acid. Dan bila kita kat bawah, bersyukurlah dengan apa yang ada sebab ada lagi lebih teruk dari kita. Kalau kita sentiasa ingat Allah, insyaallah hidup akan jadi tenang. Datanglah apa kesusahan pun, kita akan jadi kuat bila kita sentiasa yakin yang allah sentiasa dengan kita.

Lagi, cinta ibu bapa. Ibu dengan ayah yang banyak bersusah payah untuk kita sejak kita kecil sampai besar pun masih lagi buat dia orang rasa risau. Jadi, kita memang tak mampu balas jasa dia orang. So, kita memang tak layak nak ketepikan dia orang dari hidup kita. Kadang kadang memang ada parents yang tak layak dipanggil parents. Ketepikan sekejap isu ni.

Naturally, bila jadi parents, semua orang mula belajar tanggungjawab. Macam saya, saya selalu kagum dengan ayah saya bila dia buat apa2 la. Saya pernah terfikir macam mana ayah dapat kekuatan untuk buat buat semua tu ya. Mungkin kerana dia seorang ayah. Ayah selalu busy. Siang kerja, malam kat masjid, weekend outstation or ada jela kerja dia buat. Ayah memang selalu tak ada kat umah. Kalau holiday, buka je sekolah, kawan2 semua cerita berjalan sana sini. Kalau saya ceritanya mesti berbunyi, tengok TV, cartoon, baca Comic puas2, tido puas2, dinner puas2 dengan family. Jarangla kami ada masa nak jalan2 keluar bercuti. Tapi saya tak kisah pun. Saya bangga dengan ayah yang selalu busy. Sebab saya tau, ayah busy untuk saya n my family. Maknanya, ayah memang sangat sayang kami semua.

Macam ibu, dia kata zaman dulu2 kala dia pun bukan rajin sangat nak masak memasak semua ni. Tapi kenapa ibu sangat rajin pagi2 lepas subuh buat breakfast, lepas tu lunch lepas tu dinner. Hari2 macam tu. Mungkin sebab dia seorang ibu. Iya. Semua orang belajar tanggungjawab and it's comes naturally. Sebab parents sayang anak2 la dia orang sanggup buat apa saja untuk kita. Cuba kalau untuk diri dia, contoh macam ibu, kalau duduk sorang2 makan biskut je. See, love makes people strong. banyak la lagi contoh best2, saja nak bagi contoh simple. So, kita sebagai anak, kena la cuba untuk senangkan hati parents walaupun memang jarang nak senang hati parents. Contoh terdekat saya la. Ayah selalu tak percaya saya buat apa2. Mungkin sebab saya anak dia. So, dia tau banyak perangai buruk degil saya. haha. Tapi kita boleh cuba ubahkan?

Cerita ni sebenarnya untuk diri saya. Supaya saya lebih bersyukur dan beringat. Siapa siapa rasa boleh ambil iktibar bolehlah fikir2 semula semuanya. Muhasabah diri kita. =)

P/s:
saya dah ada code blue 2 sampai epi 5. tapi sub baru ada 3. sedih. Tazawa satoshi mati dalam episod 5. lagi Yamada iichiro ayah Aizawa sensei. Haha. Betul pun saya teka. saya memang terer main teka teki ni. dari kecil lagi. HAHA!



2 comments