Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Tiba-tiba.
Code Blue 2: Episode 2
Template baru =D
Iye.Aku memang jakun baru nak belajar main photosh...
Code Blue 2: Episode 1
sila ganti kelas english kepada kelas jepun. demi ...
Taiyo No Namida-Tears of The Sun
Update
Matahari, bulan atau .....
Hisashiburi

Click!

> comments
Kepada Allah kita datang kepadanya juga kita kembali.
Written at Saturday, February 6, 2010 | back to top

Assalamualaikum...

Bila tajuk pun macam tu, maknanya ada musibah yang melanda kan. Ini entry saya yang ke 100 sejak saya masuk dunia blog memblog ni. Tapi, tak sangka pulak entry ke 100 temanya cerita sedih. Umah saya kena pecah masuk malam tadi. Saya tido dalam pukul 4 lebih tak sangka bila bangun pukul 6 tengok2 rumah kena pecah masuk. Alhamdulillah tak ada apa yang teruk berlaku and kami pun selamat. Alhamdulillah barang saya langsung tak ada yang kena curi walaupun sebatang kunci sebab pencuri ni memang pengutip kunci. Saya bersyukur sangat sebab kalau saya pun kena, jenuh saya nak ganti duit orang. Kawan2 saya yang hilang barang, insyaallah ada hikmah nanti. Mungkin Allah bagi musibah macam ni supaya kita sentiasa ingat dekat Dia lagi sentiasa berwaspada bila2 pun. Termasuklah saya yang selalu lalai. Saya selalu percaya yang rumah saya selamat and macam tak akan berlaku benda2 macam ni. Musibah ni buat saya terfikir semula yang cuma Allah je yang boleh lindung diri kita dalam keadaan apa sekali pun. Rumah yang berkunci lengkap, masih lagi ada orang yang berjaga, pun boleh di pecah masuk. Maknanya kalau Allah kata nak jadi memang akan jadi. Sekarang ni, yang terbaik boleh dilakukan saya rasa, jaga betul2 barang2 dan bila dah selesai semua ikhtiar, kita tawakkal serah semua pada Allah.Wallahu'alam.

Oh. YM saya bengong sekarang. tak boleh sign in. tak tau la. bila tiba2 dia nak jadi boleh, boleh la. Ikut suka hati dia je. Nak uninstall and install baru pun tak boleh.


3 comments