Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
NewS
Written at Saturday, February 27, 2010 | back to top



Salam. Hello.
I'm damn bored now. Don't know what to do. Although a lot of assignments and reports waiting to be done but i'm sick of it already.
Googling things randomly then I found this Q&A at spilledmilk25.
This blog just like my diary so it's doesn't matter if I do answer this thing here.
It's all about NEWS. My fav Japanese band other than Arashi, Greeeen, Mr.Children or whatsoever.


1. What is your first NEWS song? Do you still like it now?
Cherish.
Yup. I still love it and I think I'll love it forever even though if I'm not their fan anymore.

2. What song that makes you remember NEWS the most?
Cherish.

3. What songs that remind you of the members respectively? (Either you like to count the members till 6 or 8 is up to you).
Yamapi-Love Song.
Tegoshi-Ai Nante.
Ryo-Code
Shige-Chiraizumu.*even though it's pervert's song I think. LOL.*
Koyama-Private Hearts.
Massu-Nantoka Narusa.

4. Can you distinguish all of their vocals in Sayaendou?
Yes!! I always know which one is Yamapi. But Tegoshi is the best here with his high pitch voice.

5. Whose your fav voice to hear in a song?
Basically, Yamapi's voice even though tegoshi is much better than him. Because I always love voice which can make me feel like "Ahh~His voice really gentle, soft and could touch my heart, so, I can't stop smiling when listen to this voice."

6. What PV from the singles that you like most n why?
Taiyou No Namida and Cherish.
Don't know why. Just really love it.

7. What song that makes you cry and or feeling sentimental when you listen to it?
Love Song.

8. What song that could pump up your spirit and get you all excited?
Weeek.

9. What song that makes you think "wow, this is not NEWS-like"?
Labyrinth.
It's sound serious. But I love it. At first when listen to this song, I wonder whether it's NewS or not because I only can spot Yamapi's voice.
the new single- Sakura Girl. It's like Arashi but it's ok for me. I love it.

10. What song that you would like to hear when you're having a bad day?
Love song and Smile Maker.
I always listen to them. Doesn't matter whether it's bad or nice day.

11. People think in different ways, some people think that Shige can sing, some think he can't, some think he only sounds good when he sing his own song. So according to you, what song do you think Shige's voice is at its best, regardless whatever category you think he is?
Chiraizumu. Wait! I think i love his voice when he sang Kiseki-Greeeen in his SP drama-Chichi yo, Anata wa Erakatta.

12. What is your fav solo song?
Love Song.

13. Fav duet/trio song? (e.g. Ginza Rhapsody, Road, Kesenai etc)
Sono Egao Boku Ni Misete-Yamapi and Ryo.

14. What song that you wish there was a PV for it?
Labyrinth. It could be sad like loveless but loveless is too sad and gentle. Labyrinth is more energetic, serious but sad. I know loveless is from Yamapi's solo album. it's not News but it's the only sad song that come across my mind right now.

15. What song that is your least fav?
I don't know.LoL

16. What concert performance of a song that you like most?
Devil or Angel versus Shock Me-Tokyo Dome Pacific 2007-2008 concert

17. What is your fav song title and why? (It's not necessary whether you like the song or not)
Sono Egao Boku ni Misete-Show me that smile.
Just hear the title enough to make me smile. =)

18. What solo song that you would like to see the other member perform it other than the original person?
Ehh? Don't know. Let me see. hmm..Code. I think. But, of course Ryo version always the best. I just want to hear how other members will sing this song.

19. What is your fav song from Touch album?
Love Song. After that, I-Za-Na-i-Zu-Ki.

20. What was your impression the 1st time you hear 'Koi no ABO' song?
This song is funny. I watched their performance at Hey3x and it's really funny.

21. Your most fav NEWS motivational song? (e.g. Gan Gan Ganbatte, Kibou Yell, Teppen etc)
Sayaendou. "Bravo!Bravo!"
Stand Up. "So, stand up, for the champion, for the champion."

22. And your most fav NEWS love song?
Love Song. (this is Yamapi's solo but it's in touch album. so it's still count as NewS right? LoL)
This song is about a guy who lost his girl because of his mistakes then he realizes that there is no other girls better than her and he hopes that he will meet that girl again and promises he will always be by her side.
Yamapi wrote this song himself. i think, solo songs that he composes himself is much better. There have some feeling in those songs.

23. Among the members, who do you wish to see singing as duet that has not fulfilled yet?
Never think of it. I prefer them perform as a group rather than duet or trio.

24. Is there any particular part of any song that you favour so much? (Like Tegoshi's high note in Koi no ABO, or Massu 'Bare bare yare yare' line in Share)
Taiyou No Namida-Yamapi's line.
"nemurenu yoru nekaeri wo utsu tsukanoma no yume wo mite ita."
A brief dream that rock me to sleep on night when I can't sleep.

25. What song that you could memorize the lyrics well?
Love song, Sono Egao Boku ni Misete, Taiyo no Namida, Cherish.
The other songs, usually I can humming and follow them when listen to it.

26. Which song that you like its choreography the most?
Taiyou No Namida, Koi No ABO and of course Cherish. Ohh, Gomen ne, Juliet too since it's included in pacific album as yamapi's solo.

27. Have you ever sing one of their songs in public/special event other than karaoke? (If the answer is yes, what was the song and what event was it?)
Nope.

28. Any song that you would like to recommend to a non fan?
Cherish maybe..? I don't know because if they don't like, the won't listen right? Ohh, i think if i can dedicate songs to my friends *they are not jpop/jrock listener* I would like to dedicate Smile maker and Best Friend to them.

29. What is one NEWS song that you most unfamiliar with?
hmm..Arigato Ima. I rarely listen to this song. I only remember Tegoshi's voice in this song. Ahh~By the way, this song is like Malay song-rock kapak jiwang version

30. Bambina or Ai no Matador?
Bambina

31. Chirarizumu or Murarisuto?
Murarisuto? I never heard this title. I think..? or may be i had listened to this song but never paying attention to it.

32. Can you guess from what song these lyrics are? Don't cheat ;)
LET'S GO TO THE PLANETS SHUTTLE NI NOTTE
LET'S GO TO THE PLANETS... ISOGE!

Let's go to the planet. something like that. I know it's a song from Kibou~Yell single.

33. What song that you consider as their best single?
Taiyou no Namida. Next is Koi No ABO.

34. What is your all time fav song? That even though you were not a fan anymore, there is a huge possibility you would still think, "ah this is a really nice song".
Love song. Ahh~it unfair since it's Yamapi's solo.
Then, Next is Labyrinth.

35. Any wish, hope or anything you want to say?
I hope they will release more singles and albums as many as they can. But still got enough rest and eat well. and I really hope they would not create any problems again that would affect their group.

p/s: waiting for code blue 2 episode 6 and 7 subs. It's tiring, ne. Waiting something. But I understand doing subs is not an easy thing to do. Dakara, ganbatte ne, the subs groups. and thanks as always. =)

2 comments
P.E.N.A.T
Written at Monday, February 22, 2010 | back to top


P.E.N.A.T

P.E.N.A.T

P.E.N.A.T.....!!!

Buat kerja sekolah P.E.N.A.T.

Penat berfikir.

Penat menulis.

Mata penat tengok slide.

penat cari maklumat.

Tengok cerita P.E.N.A.T.

Penat menangis.

Penat berteka teki.

Penat berfikir kenapa tiba2 ayat berbunyi " The suicide, It was my fault..." selepas membaca surat yang yang belum di subtitle kan lagi saya tak paham dia cakap apa.

Penat tengok satu episode 18 kali. haha. Tipu!

Penat tersengih bila tengok artis yang cerita lama2 dia yang kita dah tengok lebih 28 kali pegang watak sengal mengong ngengong tapi sweet lagi cute, lepas tu sekarang tengok cerita yang dulu wataknya sangat dingin, pentingkan diri berubah menjadi warm and gentle yang buat semua orang, ok saya je ulang tengok 18 kali, lepas tu pulak tiba2 tengok dia menari kat concert macam lelaki kaberet rasa macam nak gelak guling2 tapi video tu saya dah tengok entah brapa kali lapan pun tak tau.

Kesimpulannya, semua benda memenatkan.

Belum iron baju lagi.

Saya PENAT sekarang.

Besok jela.

Tido. (^^)



Baru saya perasan format laptop cuti hari tu, cerita beliau yang paling banyak saya ada. Dari kanak2 muda remaja sampai menjadi lelaki matang. Haha. Sebab saya baru susun file dlm hard disk. Slama ni main sumbat aje.

0 comments
Otanjoubi omedetou dear Pai...
Written at Thursday, February 11, 2010 | back to top




Hari ni hari jadi gadis di atas. Roomate saya. Hari jadi yang ke-22.


Semoga bertambahnya bilangan usia kamu seiring dengan kematangan dan sentiasa dalam rahmat dan diberkati Allah. Terima kasih untuk segalanya selama tahun perkenalan kita. Hahaha. Kenapa saya perlu bagi ucapan skema perasan macam menyentuh perasaan. Haha. Ok ok. Saya cuma nak cakap, terima kasih sebab jadi kawan saya, Nurul sayang Pai, lagi honto ni arigato. =D

lagu ni Nurul suruh Yamapi nyanyi kat Pai. Demi saya beliau bersetuju. Betapa sayangnya beliau pada saya. Sila berbangga ok. hahaha. Meluat aku minah perasan. haha. Kiite kudasai. Dozo..


p/s: maafkan saya pai sebab ada gambar pacaran berdeting kat blakang. Gambar buatan segera cari gambar sorang2 yg jelas tak jumpa. =D



1 comments
Love makes me strong
Written at Wednesday, February 10, 2010 | back to top


Hello Minna-san!
assalamualaikum.


Saya suka gambar dan cerita ni. Best! Love make me strong. Mula2 saya ingat tagline cerita ni. Tapi bukan. Tagline dia Gakeppuchi No Hero. Oh banyak skrip dalam cerita ni yang menarik perhatian saya. Saya dah pernah cerita pasal cerita ni dulu2. So, tak payah ulas lagi.

Hmm..love makes me strong. Betulkan? Haha. Biasanya kita akan jadi lebih kuat demi orang lain lebih lebih lagi orang yang kita sayang, cinta. Haha. Saya tak bertujuan nak cakap cinta girlfriend boyfriend. Lagi kalau nak cerita pun tak tau nak cakap apa. Teringat kata Jane, "its a sad story selama 21 tahun tak pernah ada boyfriend budak 14 tahun pun ada boyfriend." haha. kelakarla. Kalau saya 19 tahun. tak sedih pun. Haha. tak ada perasaan.

Cinta yang boleh buat orang jadi lebih strong, tabah adalah cinta pada Tuhan. apa2 agama pun, cinta pertama mestila pada tuhan. Dan kalau macam saya, islam, mestila cinta pada Allah.

Dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah.Sesungguhnya yang berputus asa dari rahmat Allah hanyalah orang orang yang kafir. (Yusuf :87)

Dalam hidup ni, kita tak sentiasa kat atas. Jadi, bila kita kat atas, jangan lupa yang di atas (Allah). Kalau allah nak tarik balik nikmat, sekelip mata je boleh. Contohnya, tengah buat experiment, mata terpercik acid. Dan bila kita kat bawah, bersyukurlah dengan apa yang ada sebab ada lagi lebih teruk dari kita. Kalau kita sentiasa ingat Allah, insyaallah hidup akan jadi tenang. Datanglah apa kesusahan pun, kita akan jadi kuat bila kita sentiasa yakin yang allah sentiasa dengan kita.

Lagi, cinta ibu bapa. Ibu dengan ayah yang banyak bersusah payah untuk kita sejak kita kecil sampai besar pun masih lagi buat dia orang rasa risau. Jadi, kita memang tak mampu balas jasa dia orang. So, kita memang tak layak nak ketepikan dia orang dari hidup kita. Kadang kadang memang ada parents yang tak layak dipanggil parents. Ketepikan sekejap isu ni.

Naturally, bila jadi parents, semua orang mula belajar tanggungjawab. Macam saya, saya selalu kagum dengan ayah saya bila dia buat apa2 la. Saya pernah terfikir macam mana ayah dapat kekuatan untuk buat buat semua tu ya. Mungkin kerana dia seorang ayah. Ayah selalu busy. Siang kerja, malam kat masjid, weekend outstation or ada jela kerja dia buat. Ayah memang selalu tak ada kat umah. Kalau holiday, buka je sekolah, kawan2 semua cerita berjalan sana sini. Kalau saya ceritanya mesti berbunyi, tengok TV, cartoon, baca Comic puas2, tido puas2, dinner puas2 dengan family. Jarangla kami ada masa nak jalan2 keluar bercuti. Tapi saya tak kisah pun. Saya bangga dengan ayah yang selalu busy. Sebab saya tau, ayah busy untuk saya n my family. Maknanya, ayah memang sangat sayang kami semua.

Macam ibu, dia kata zaman dulu2 kala dia pun bukan rajin sangat nak masak memasak semua ni. Tapi kenapa ibu sangat rajin pagi2 lepas subuh buat breakfast, lepas tu lunch lepas tu dinner. Hari2 macam tu. Mungkin sebab dia seorang ibu. Iya. Semua orang belajar tanggungjawab and it's comes naturally. Sebab parents sayang anak2 la dia orang sanggup buat apa saja untuk kita. Cuba kalau untuk diri dia, contoh macam ibu, kalau duduk sorang2 makan biskut je. See, love makes people strong. banyak la lagi contoh best2, saja nak bagi contoh simple. So, kita sebagai anak, kena la cuba untuk senangkan hati parents walaupun memang jarang nak senang hati parents. Contoh terdekat saya la. Ayah selalu tak percaya saya buat apa2. Mungkin sebab saya anak dia. So, dia tau banyak perangai buruk degil saya. haha. Tapi kita boleh cuba ubahkan?

Cerita ni sebenarnya untuk diri saya. Supaya saya lebih bersyukur dan beringat. Siapa siapa rasa boleh ambil iktibar bolehlah fikir2 semula semuanya. Muhasabah diri kita. =)

P/s:
saya dah ada code blue 2 sampai epi 5. tapi sub baru ada 3. sedih. Tazawa satoshi mati dalam episod 5. lagi Yamada iichiro ayah Aizawa sensei. Haha. Betul pun saya teka. saya memang terer main teka teki ni. dari kecil lagi. HAHA!



2 comments
Kepada Allah kita datang kepadanya juga kita kembali.
Written at Saturday, February 6, 2010 | back to top

Assalamualaikum...

Bila tajuk pun macam tu, maknanya ada musibah yang melanda kan. Ini entry saya yang ke 100 sejak saya masuk dunia blog memblog ni. Tapi, tak sangka pulak entry ke 100 temanya cerita sedih. Umah saya kena pecah masuk malam tadi. Saya tido dalam pukul 4 lebih tak sangka bila bangun pukul 6 tengok2 rumah kena pecah masuk. Alhamdulillah tak ada apa yang teruk berlaku and kami pun selamat. Alhamdulillah barang saya langsung tak ada yang kena curi walaupun sebatang kunci sebab pencuri ni memang pengutip kunci. Saya bersyukur sangat sebab kalau saya pun kena, jenuh saya nak ganti duit orang. Kawan2 saya yang hilang barang, insyaallah ada hikmah nanti. Mungkin Allah bagi musibah macam ni supaya kita sentiasa ingat dekat Dia lagi sentiasa berwaspada bila2 pun. Termasuklah saya yang selalu lalai. Saya selalu percaya yang rumah saya selamat and macam tak akan berlaku benda2 macam ni. Musibah ni buat saya terfikir semula yang cuma Allah je yang boleh lindung diri kita dalam keadaan apa sekali pun. Rumah yang berkunci lengkap, masih lagi ada orang yang berjaga, pun boleh di pecah masuk. Maknanya kalau Allah kata nak jadi memang akan jadi. Sekarang ni, yang terbaik boleh dilakukan saya rasa, jaga betul2 barang2 dan bila dah selesai semua ikhtiar, kita tawakkal serah semua pada Allah.Wallahu'alam.

Oh. YM saya bengong sekarang. tak boleh sign in. tak tau la. bila tiba2 dia nak jadi boleh, boleh la. Ikut suka hati dia je. Nak uninstall and install baru pun tak boleh.


3 comments
Tiba-tiba.
Written at Wednesday, February 3, 2010 | back to top

Salam alaiyk...

Saya rasa la kan, nak dekat2 masuk umur 20 tahun ni, makin rasa macam mula menunjukkan tanda penuaanla. Cthnya, kaki kiri saya ni sakit kat tulang tibia. Macam nenek tua. Calcium deficiency ke? Haha. Lagi, eye bags makin teruk. Dulu teruk. Sekarang lagi teruk. Tak cukup tido ke saya? Lagi, entah2 wrinkles pun dah ada kat muka. saya je tak perasan sebab busy sgt. hahaha. Tipu!!

Kerja banyak, nak kena study pun banyak.lagi tak tau nak buat yang mana dulu. Lepas tu rasa macam tak dala main melampau2 mcm dulu2, tengok cerita pun seminggu sekali tu pun sejam code blue tu. Tu pun masih blh byk lagi benda tak study. Pelik ah. Buat apa ntah. Tiba2 dah hari jumaat. tiba2 dah isnin balik. Tiba2 dah nak raya cina. Tak lama lagi tiba2 da nak kena hantar sume assignment. Lagi hebatnya, tiba2 je dah final exam.("_"!)

Ashita kara mata nichi getsu ka
Hora sui moku mawatte kin do nichiyou
Bokura hibi wo tanoshinde ikitekou saa iku zo!

From tomorrow it'll be Sunday, Monday, Tuesday again
See, Wednesday, Thursday, then Friday, Saturday, Sunday
Let's enjoy our days, come on, here we go!

Getsuyou hajimatta itsumo no hibi omoikogareta shuumatsu tooi
Kayou suiyou nareta kita goyousu tsukutta egao hikitsutta kamo!?
Ki ga tsukya mokuyou soutou juuyou ashita no yoru kara no yotei wa mitei dakara
Kinyou ichinichi kangaeyou jiyuu de kabe wo buchikowashi ikou

Monday's begun, the usual days; the weekend we're holding out for is far away
Tuesday, Wednesday, we've got into a routine; are the smiles we've put on starting to hurt!?
Before we know it it's Thursday; this is a serious matter, we've still got no plans for tomorrow night
Let's think about it all day Friday; let's be free and break down those walls

Hibi ikinuite kokoro wa kumori bokutachi wa sugisatte iku
Ayumu kokoro wo akirametara soko de make da okiraku ni ikou

Living day to day, our hearts grow heavy
If you lose the will to move on then you've lost the battle; take a load off


-Weeek,NewS-


Oh ya. 020210 birthday adik saya yang form 5. Otanjobi omedeto my sis. Sayang kamu. =)


3 comments