Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Matahari, bulan atau .....
Hisashiburi
Yosh..!!
Having you by my side...
Ayumi Hamasaki dancing poco poco eh?
If i can love you again, I will never let go off y...
Yeah.
not functioning
Ganbarimasu..!
randomness

Click!

> comments
Update
Written at Sunday, January 17, 2010 | back to top


1) SCHOOL LIFE

-Homework sangat banyak sampai tak tau nak buat yang mana satu lagi masih nak terus berfoya-foya tanpa sedar diri.

-Lecturer semester ni nampak lebih berdedikasi dengan bg homework segala lagi tak sabar-sabar nak buat kuiz semua. Petanda baik. Tapi, erk?

-Lagi, ni semester 4 subjek semua tough tiba-tiba rasa takut pulak. Dulu tak sabar nak sem 4, sekarang tak sabar nak sem 5. haha.

-Semoga saya lebih rajin berusaha kali ni.


2) RIADAH

-Azam semester ni nak rajin turun jogging petang-petang sebab saya rasa duduk sini langsung tak sihat untuk 3 sem yang lepas.

-Baru je jogging kaki dah melecet luka. Haha. sengal!

-Semoga semangat dan kerajinan ni akan berterusan.


3) FRIENDSHIP

-Baru-baru ni ada member lama saya kata saya bukan orang yang dia kenal dulu. Yeke? Saya berubah atau tak, itu terpulang pada tanggapan kamu. Kalau kamu kata saya berubah, Then, saya berubah. Kalau kamu kata tak, then, tak la. Saya tak suka ulas dan cakap banyak-banyak. Nanti orang kata saya cuba defend diri sendiri dengan bagi macam-macam alasan.

-Satu yang saya yakin, dimana pun saya, berubah ke saya, saya tetap Nurul Hidayah yang punya value tersendiri. Saya adalah saya. Kalau saya dulu saya keras kepala, sekarang pun saya keras kepala. Kalau dulu saya jahat. Sekarang pun saya jahat. Kalau dulu saya selalu straight forward sekarang lebih dari tu mungkin. Kalau dulu saya pentingkan diri. Sekarang pun sama. YA! Saya mmg bukan seorang yang baik.

-Saya rindu Fatma.HAHA.


4) DRAMA JEPUN YANG SAYA RASA MESTI NAK TENGOK

- CODE BLUE SEASON 2


Drama ni baru main isnin lepas. Saya suka cerita ni. Ketepikan sebab ada Yamapi. Drama ni pun ada value tersendiri. Sebab tu saya rajin nak tunggu season 2. Hari-hari tunggu update bila nak kuar subs episode 1.

Yamapi nampak matang sikit kali ni. Haha. Kata Atirah, rambut Yamapi dlm code blue s1 serabut sangat. Doktor kena kemas. Haha. Baiklah cik doktor. Tapi, saya sentiasa suka Yamapi Tak kisah la gaya apa pun.

Saya suka jugak Hiyama-sensei. Watak dia ada persamaan dengan saya. Shiraishi-sensei, sangat lembut. Kalau jadi kawan saya mesti asik makan hati je dengan saya. Somehow, dia mengingatkan saya pada Fatma. Fujikawa-sensei kalau tak da watak dia cerita ni pun mungkin tak lengkap. Saejima-san antara watak yang buat saya kagum. Saya suka character dia.

-SAIGO NO YAKUSOKU-drama SP



Dah keluar 9hb Jan hari tu. Tapi still tak jumpa download free and yang ada subs. Nak tengok sebab ada Arashi.

Oh. Arashi ada single terbaru, sora takaku and trouble maker.


-BLOODY MONDAY SEASON 2


Kuar 23hb Jan mengikut jadual. Nak tengok sebab cerita ni antara drama yang buat adrenaline saya tak berhenti. Tengok dengan adik saya yang season 1, kesian dia asik kena pukul dengan bantal je dengan saya. Pastu bising menjerit tengah malam sampai kena marah.


p/s:
1) semoga code blue and bloody monday tak mengganggu aktiviti belajar saya. rasanya macam tak sebab seminggu mungkin cuma dapat satu episode. Itupun kalau nasib baik. Haha.

6 comments