Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Iye.Aku memang jakun baru nak belajar main photosh...
Code Blue 2: Episode 1
sila ganti kelas english kepada kelas jepun. demi ...
Taiyo No Namida-Tears of The Sun
Update
Matahari, bulan atau .....
Hisashiburi
Yosh..!!
Having you by my side...
Ayumi Hamasaki dancing poco poco eh?

Click!

> comments
Template baru =D
Written at Friday, January 29, 2010 | back to top


Saya suka template baru blog saya. Saya suka putih, hitam, biru, pink. Saya rasa rasa warna paling ok is blue. Kalau pink pun girlish sgt. Tak mau girlish2 ni. Saya nak sesuatu yang sedap je saya nak tengok.

Hari ni dua kali saya kena tegur dalam lecture. Padahal saya tak terbang mana2 pun. Okla. Mula2 kena tegur masa tu saya memang tengah terkebil2 tahan ngantuk dengan muka tak bermaya. Kali kedua kena tegur, saya tengah berfikir mcm mana nak tulis ayat yg senang saya faham kat notebook saya. Dalama jugak nama tak kena panggil. Masa matrik dulu, saya selalu jd sasaran dalam tutorial biology. Seyes bosan belajar bio. semua benda nak kena ingat. Biodiversity je best. Masa sekolah dengan ustaz Quran sunnah. siap kena ketuk kepala dengan pencil case. Sampai masa saya kerja kat koperasi sekolah pun dia sempat mengumpat saya kat junior.

Oh ya. Hari tu, ada ceramah agama. Bolehla saya nak kata hisashiburi dekat ceramah2 macam ni. Dah lama sangat tak dengar. bila dengar rasa seronok sangat. bila masuk part parents tiba2 saya rasa nak balik sangat. teringat dekat ayah. Ayah saya lelaki yang jenis banyak dengar dari cakap. Ayah jarang komen apa2. Ayah selalu dengar je. Nampak macam tak ambil kisah. Tapi sebenarnya dia kisah. Macam mana saya tau ayah kisah. Sebab tiba2 je ayah tanya benda2 yang saya rasa masa saya cakap dia mungkin tak kisah. ayah selalu ikut cakap kita orang dari ibu. Haha. Kesian ibu. Saya tau ayah selalu je tak sampai hati nak tolak kalau kita orang mintak apa2. Susah nak nampak ayah marah. Kecuali kalau main2 benda agama. Ayah pernah cakap.
Ayah tau korang semua cemerlang pelajaran.Tapi, ayah nak anak yang taat agama. kalau tak pandai pun ayah tak kisah. Janji jaga agama.
Ayah penyabar. Ayah kelakar jugak. Ayah caring. Agaknya, hampir semua ayah memang macam tu kan. Kenapa saya cakap pasal ayah. Sebab malam tu lagu yang ustaz tu guna lagu ayah-aeman. Jadi, lebih terkesan pada ayah. Masa form 2 saya rasa, saya beli kaset inteam-Damba kasih semata-mata sebab suka lagu sentuhanmu dalam tu.

Oh ayah..tak pernah ku tanya
kemana tumpahnya keringatmu
oh ayah..tak pernah ku hitung
betapa banyak kerutan didahimu
yang ku pinta hanyalah kemahuan hatiku
yang sedaya ayah laksanakan..

Lagu ni best. Lirik dia mendalam. Lagi pun masa tu tak banyak lagu pasal ayah. Saya masih ingat yang ayah saya nak pinjam kaset ni dari saya letak dalam kereta. Hmm, saya suka lelaki yang ada ciri2 macam ayah. Tak payahla 100%. Sekurang-kurangnya penyabar, understanding macam ayah. Agak2 Yamapi ada tak ala2 macam ayah saya sikit2? Haha. stop.stop.stop! Kalau dah masuk mode merepek ni sila la berhanti sekarang.

-Myu no Anyo Papa ni Ageru, epi 01-




2 comments