Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
Code Blue 2: Episode 2
Written at Sunday, January 31, 2010 | back to top




Kad matrik saya. Abaikan kualiti gambar dan juga gambar comot saya. Fokus pada lanyard merah.


Fokus pada lanyard merah beliau. Walaupun warna merahnya sama, tak bermakna kami berdua berada di tempat yang sama. Saya punya ICT dia punya Shohoku Hospital. Haha.

Saja nak bagi tau sekarang makin skema pakai kad matrik ke hulu ke hilir. kawan2 sila contohi saya. haha.


Episod ni start dengan monolog Shiraishi sensei tentang beza antara fellow doctor dengan senior doctor. Tentang keyakinan. Tentang skill.

....soushite, sugi wa mou. kore ga,honto no jibun? iiya.chiga.chiga oto shinjitai...!

Episode ni lebih kurang macam episode lepas. Benda yang saya tak expect cuma boyfriend Seijima yang menghidap Amyotrophic Lateral Sclerosis (ALS) tu sebenarnya surgeon. Dia cerita kat Aizawa sensei yang dia dapat ALS masa tu masa umur dia sebaya dengan Aizawa sensei. Tengah sibuk nak tingkatkan skill, bersaing untuk jadi paling hebat, tiba-tiba disahkan menghidap ALS. No wonder masa season lepas dalam medical record, dia pernah commit suicide.


Satoshi: First case of ALS in the hospital. and its me. what a joke.

Case yang sedih kali ni kes couple suami isteri ni gaduh lepas tu isteri dia baling ashtray kat kepala suami dia. Then, bila buat check up suami dia ada brain tumor. Choice of treatment ada dua. Satu surgery yang ada high chances untuk hilang ingatan tapi boleh hidup lama. Satu lagi, radiotherapy yang tak gangu apa2 sistem otak, tapi jangka hayat makin pendek. Kat sini Shiraishi sensei yang kena negotiate dengan suami isteri tu which one is the best choice.


Masa ni, Shiraishi sensei marah Saejima sebab Saejima suruh isteri patient tu pilih radiotherapy supaya suami dia tak hilang ingatan. Masa tu, perempuan tu cerita yang dia orang kawin sebab love at first sight. Masa hari first terjumpa, esoknya suami dia lamar dia ajak kawin. Then, Saejima terbawa dengan emosi antara dia dengan boyfriend dia then cuba pengaruh perempuan tu supaya tak pilih surgery.

Saejima san: youre really cold-hearted now. although youre such a cry-baby previously, at least youre still acting humanly.



Sebab terpana dengan kata2 Saejima, Shiraishi sensei tanya Aizawa sensei masa dia explain pasal therapy, dia macam berat sebelah ke paksa patient pilih surgery.


Then, Aizawa sensei, macam biasa expresi serius tanpa perasaan jawab yang Shiraishi sensei acting macam seorang doktor.

Shiraishi sensei nampak macam bukan diri dia kat sini masa ni. Macam sedikit pelik bila dia jadi tegas and tak consider perasaan orang lain.



Then, masa nak operation, patient tu minta Shiraishi sensei tlg bagi tau isteri dia yg dia sangat sayang isteri dia. dia cuma nak hidup dengan isteri dia je walaupun dekat kehidupan yang akan datang. Dia nak cakap sendiri kat isteri dia, dia tak mampu. Mungkin sebab ego seorang suami.



After operation, lelaki ni memang betul2 hilang ingatan. dia dah tak kenal isteri dia. sangat sedih. Tapi, masa Shiraishi sensei nak sampaikan pesanan lelaki tu, tiba2 lelaki tu tegur isteri macam kali pertama dia lamar isteri dia. Menggunakan ayat yang sama. love at first sight. Isteri dia sangat sedih dan terharu. Dengan saya sekali terharu sama.Isk.Isk.(T_T)





Heli case kali ni pulak Fujikawa sensei yang uruskan.


Masa dia buat emergency operation kat site, Aizawa sensei yang instruct dari shohoku.


Tapi malangnya patient mati masa dia cuba nak drain keluar bleeding dekat lungs patient tu. Rasa macam kesian sangat kat dia masa patient tu mati.


Masa dia handle case ni dia baru lepas kena puji dengan Tachibana sensei. Tachibana sensei kata dalam banyak2 fellow, Fujikawa sensei yang terbaik. Haha. Terbaek dari ladang.


Bila Fujikawa sensei fail untuk selamatkan patient, dia jadi down sangat. Dia tanya Tachibana sensei, if Aizawa sensei yang perform surgery untuk patient tu, mesti patient tu selamat.

Tachibana Sensei: Maybe. Since he is experienced in managing chest trauma. However, in certain aspect you're better than him.
Fujikawa sensei: In which aspect i'm better?
Tachibana sensei: You understand yourself better.



agak tersentuh masa Fujikawa sensei masuk lift yang sama dengan Aizawa sensei dia tanya Aizawa sensei,
" why i'm not you?"
dan untuk jawapannya, Aizawa sensei jawab masa dia orang borak dekat rooftop hospital.
"i'm no different from you."


Aizawa sensei: We can afford to forget those we've saved. But we must remember who can't be saved. Kato Naoki. Mayama Shoko. Ika Shuji. These are patients who i can't save for this week. And this is just one week. I guest I still regretful even after a month or a year. I'm no different from you.

Oh ya. rooftop scene ni saya bg award as scene terbaek untuk episod ni. Haha. saya suka pic ni.

Antara patient lain episod 2:


Nak capture pic pakcik ni tercapture muka nurse comey ni pulak. Suka nurse ni. comel sangat. Haha. Pakcik ni ada masalah dengan brain dia and buat dia bertindak agresif and luar kawalan. kerjanya asik duk meraba punggung nurse comey ni aje.


Patient ni pulak perempuan tua yang boleh kita panggil nenek cucuk botox kat Thailand and maybe quality perkhidmatannya tak dikawal, faktor cuaca, lagi makan makanan mentah, jadi nenek ni dapat jangkitan fungi kut tak silap saya. Tak ingat apa nama dia sebut. Fungi ke bacteria. Lepas tu tangan dia kena potong. Mati tak silap saya nenek ni sebab segala mesin dicabut dari badan dia masa scene last untuk case dia.



Episod ni Hiyama sensei kena paksa buat check up untuk complication after surgery dia dulu2. Tapi, dia tak mau sebab dia takut akan affect kerja dia or kena hospitalized lagi or takut kalau Tachibana sensei tau. Sebab ni dia asik bertekak je dengan Shiraishi sensei.


Kat dalam ward pun boleh main kejar2 hide and seek bertekak sampai patient pulak yang tenangkan. Haha. Ngeng.


Shiraishi sensei: Now i understand. You're acting tough. However, when things happen on yourself, you tend to act like a coward.That's your true self.


Hiyama sensei: I also found out that. Surficially you are always trying to be considerate to others, but actually you can't accept it when others disagrees with you. Typical arrogant doctor. And that your true self.




Shiraishi sensei masih lagi dihantui insiden tangan Kuroda sensei kena amputated sebab kecuaian dia. Sebelum Kuroda sensei keluar dari Shohoku, Kuroda sensei suruh Shiraishi sensei jadi doctor yang paling banyak naik heli. Sebab tu la kali ni apa2 semua dia aje yang cuba nak menang semua.


Oh ya. teka teki saya masa episod 1 dulu belum terjawab. Cuma baru tau lelaki tu namanya Yamada Ichiro. And maybe dia penyebab kematian Aizawa sensei okasan.

Ayat yang saya rasa paling best and touching and buat saya berfikir untuk episod 2,

Shiraishi sensei: In the journey called life, sometimes, we tend to hates the other side of us. However, we'll still be the one who will decide which side we are on eventually. But no matter which side we are on, we'll always in doubt about ourselves. However life goes on and we still have to continue this journey, together with the other side of us, which we hate most.


6 comments
Template baru =D
Written at Friday, January 29, 2010 | back to top


Saya suka template baru blog saya. Saya suka putih, hitam, biru, pink. Saya rasa rasa warna paling ok is blue. Kalau pink pun girlish sgt. Tak mau girlish2 ni. Saya nak sesuatu yang sedap je saya nak tengok.

Hari ni dua kali saya kena tegur dalam lecture. Padahal saya tak terbang mana2 pun. Okla. Mula2 kena tegur masa tu saya memang tengah terkebil2 tahan ngantuk dengan muka tak bermaya. Kali kedua kena tegur, saya tengah berfikir mcm mana nak tulis ayat yg senang saya faham kat notebook saya. Dalama jugak nama tak kena panggil. Masa matrik dulu, saya selalu jd sasaran dalam tutorial biology. Seyes bosan belajar bio. semua benda nak kena ingat. Biodiversity je best. Masa sekolah dengan ustaz Quran sunnah. siap kena ketuk kepala dengan pencil case. Sampai masa saya kerja kat koperasi sekolah pun dia sempat mengumpat saya kat junior.

Oh ya. Hari tu, ada ceramah agama. Bolehla saya nak kata hisashiburi dekat ceramah2 macam ni. Dah lama sangat tak dengar. bila dengar rasa seronok sangat. bila masuk part parents tiba2 saya rasa nak balik sangat. teringat dekat ayah. Ayah saya lelaki yang jenis banyak dengar dari cakap. Ayah jarang komen apa2. Ayah selalu dengar je. Nampak macam tak ambil kisah. Tapi sebenarnya dia kisah. Macam mana saya tau ayah kisah. Sebab tiba2 je ayah tanya benda2 yang saya rasa masa saya cakap dia mungkin tak kisah. ayah selalu ikut cakap kita orang dari ibu. Haha. Kesian ibu. Saya tau ayah selalu je tak sampai hati nak tolak kalau kita orang mintak apa2. Susah nak nampak ayah marah. Kecuali kalau main2 benda agama. Ayah pernah cakap.
Ayah tau korang semua cemerlang pelajaran.Tapi, ayah nak anak yang taat agama. kalau tak pandai pun ayah tak kisah. Janji jaga agama.
Ayah penyabar. Ayah kelakar jugak. Ayah caring. Agaknya, hampir semua ayah memang macam tu kan. Kenapa saya cakap pasal ayah. Sebab malam tu lagu yang ustaz tu guna lagu ayah-aeman. Jadi, lebih terkesan pada ayah. Masa form 2 saya rasa, saya beli kaset inteam-Damba kasih semata-mata sebab suka lagu sentuhanmu dalam tu.

Oh ayah..tak pernah ku tanya
kemana tumpahnya keringatmu
oh ayah..tak pernah ku hitung
betapa banyak kerutan didahimu
yang ku pinta hanyalah kemahuan hatiku
yang sedaya ayah laksanakan..

Lagu ni best. Lirik dia mendalam. Lagi pun masa tu tak banyak lagu pasal ayah. Saya masih ingat yang ayah saya nak pinjam kaset ni dari saya letak dalam kereta. Hmm, saya suka lelaki yang ada ciri2 macam ayah. Tak payahla 100%. Sekurang-kurangnya penyabar, understanding macam ayah. Agak2 Yamapi ada tak ala2 macam ayah saya sikit2? Haha. stop.stop.stop! Kalau dah masuk mode merepek ni sila la berhanti sekarang.

-Myu no Anyo Papa ni Ageru, epi 01-




2 comments
Iye.Aku memang jakun baru nak belajar main photoshop.
Written at Thursday, January 28, 2010 | back to top

Ketawala kuat2 guling2 sampai tak boleh nak bernafas lepas tu jadi tachycardia sampai pengsan pun aku tak kisah. hahaha. Apa kena mengena tachycardia. ok. sebab belajar thyroid diseases. ok. apa kena mengenanya.

6 comments
Code Blue 2: Episode 1
Written at Sunday, January 24, 2010 | back to top


Hari ni bangun je tido nak solat subuh, benda first saya sebut "Sweater?Eh?" .Aku pakai sweater? Bila aku pakai? Betul.biasanya saya mmg slalu tido tak proper. Ayah pun slalu bising. Tido kat meja sampai pagi. Tido sana sini. Tapi, saya blh kata yg my memory is great. saya ingat apa yg saya buat walaupun separuh sedar. Malam tadi study veterinar. Malam td panas. Lg, tak ada binatang hijau. So, tak pakai sweater. Lepas study tertido kat meja. Somehow, saya rasa saya igt saya ada naik katil Pai. tapi, bila bgn tido tgk2 bersweater sedikit pelik. Kalau selimut, mungkin Pai. Tapi, sweater. Dulu Pai slalu kata Matsumoto Jun kut keluar dari laptop. Saya bantai gelak habis2. Sekarang Yamapi duk kat desktop. Ok. Ini bukan cerita P.Ramlee. Jangan merepek. Biarla. Lupakan kisah sweater. Saja nak timbulkan persoalan kat sini.Haha.

Dah tengok episode 1 code blue s2. Suka..!!


Kalau masa season 1 saya suka skrip ni. Hiyama sensei cakap kat Aizawa sensei

" I wonder, who exactly are we being doctors for..."

Masa ni Aizawa sensei sibuk nak tingkatkan skill dia and tak endah kan nenek dia yang di hospitalized kat Shohoku. Hmm, betul jugak. Tak kisah la profession apa pun. At first, kita selalu fikir buat semua tu demi keluarga. Tapi, bila dah mula sibuk, dah mula hampir ke puncak, kita selalu lupa tujuan sebenar kita. Skrip ni buat saya termenung sekejap.



Sekarang episod 1 season 2, saya suka skrip ni.

Aizawa sensei: "There's no miracle in emergency room.That the first thing I learn after becoming a doctor.The second thing I learn is, when in front of patients there's no doctor who doesn't pray for a miracle.Sou. Human are always waiting for miracle to arrive."

Hmm, manusia mmg mcm tu kan? sentiasa nak keajaiban. Dalam 1Litre of Tears, Aya Ikeuchi cakap "Human are too greedy..." Hmm. kadang2, saya rasa betul. tak cukup dengan satu nak lagi yang lain. Balik dekat code blue, cerita ni agak betul pada saya. Hebat macam mana pun doctor tu, dia bukan tuhankan?


Lagi, yang saya suka dalam ni, time Fujikawa sensei tanya Hiyama sensei, Xmas eve ni ada date dengan siapa2. Fujikawa sensei sibuk nak mengurat Saejima tapi tak lepas2. Then, Hiyama sensei jawab,

"Rupture of Abdominal Aortic Aneurysm (AAA), Boerhaave syndrome ,Acute pancreatitis. Anymore complicated diseases? Be my date."

Macam kelakar je dengan muka serius cakap macam tu. Sarkastic pun ada. Haha. Tapi sgt dedikasi or blh dikatakan addict dgn kerja. Bila agaknya saya nak addict dgn buku pharmacy saya?



Episod 1 overall cerita pasal selamatkan budak kecik (kodomo. Dalam episod ni baru saya tau kodomo tu maksudnya kanak2.hehe. Kodomo Lion.) yang jatuh dalam sungai pada musim winter then dapat hypothermia. Saya suka scene ni. Dia org buat heart massage dalam bath tub yg ada air panas. Tapi, masa ni resuscitation dah lambat. Dah lebih 30 minutes. 60 minutes tak silap saya. Lucky budak ni selamat. Tapi dalam vegetative state and blh jadi brain death. Then keluarla ayat pasal miracle tu. Dekat ending episod, budak ni di hantar kat hospital pediatric and sedar tapi pupil still tak ada reaction to light.




Pembinaan character pulak, dalam season ni, Hiyama sensei macam cepat mengalah mungkin sebab Artery operation dia masa episode special dulu. So, dia slalu sakit2. Then, jumlah dia selamatkan patients paling sikit skali sebab kena hospitalized 2 month. Dalam 70 lbh patients je tak silap. Orang lain dah ratus2 even Fujikawa sensei pun. Tu mungkin buat dia down sikit. Tapi, still poison tongue macam season lepas.



Saejima pulak makin lembut sikit. dia dah boleh cakap baik2 dengan Shiraishi sensei. Dengan boyfriend dia yang lumpuh pun dia dah mula caring. kalau season lepas, dia pentingkan diri. Tapi saya suka watak dia ni. oh. Bf dia tandatangan kebenaran untuk tak payah buat resuscitation or any benda2 yg blh sambung hayat if dia dah tenat. dia tak mau guna mesin segala. Agak sedih kat sini. Saya suka gambar yang Saejima jalan dengan Shiraishi sensei. Masa scene tu, kat tingkap ada salji turun.

Yang saya rasa paling obvious, Shiraishi sensei makin aggressive season ni. Gambar ni masa scene dia gaduh dengan ayah dia, Professor hospital university. Kalau season lepas, dia sangat lembut, tak yakin even sgt berpengetahuan, sangat baik dengar kata parents. I'm looking forward to her character this season. Saya harap watak dia improve sikit then tak ada macam watak Aizawa sensei je yang asik menonjol. Walaupun Yamapi kata season ni semua watak dlm skrip seimbang and ada peningkatan, saya still harap tak ada yang mengecewakan season ni.



Tachibana sensei, watak baru yang ganti Kuroda sensei. Wataknya memang berlawanan langsung dengan watak Kuroda sensei. Saya lebih prefer Kuroda sensei. Tapi, ni baru episod 1. So, tak boleh decide sekarang. Oh. Dekat scene last episod ni tunjuk yang Tachibana sensei ni bekas suami Mitsui sensei. Mula2 saya ingat cuma colleague masa sebelum Mitsui sensei masuk Shohoku.

Sekarang nak main teka teki. Rasa2 siapa lelaki ni? dekat scene last dia cari nenek Aizawa sensei.Saya rasa mungkin ayah dia. Sebab sebelum ni tak ada cerita pasal ayah dia hidup lagi ke tak. Haha. Nanti tengok betul tak saya.


Yamapi, macam saya kata kat entry sebelum ni, season ni dia nampak lebih matang compare to season lepas. Asyik sibuk dengan skill lagi susah nak kerjasama dengan orang lain. Season ni pun dia makin care dengan nenek dia.


-Stand Up-

Yang penting, cuma satu je saya nak kata. Macam mana pun dia still handsome and cool. Kakkoi, ne? Haha. That's why in real life dia tak jadi doctor. Disaster. Lagi2 kalau dia kerja dekat hospital yang sama dengan saya nanti. Hahaha. Tak logic langsung.


By the way, saya suka tengok drama medical genre ni. Buat saya lebih excited nak belajar. Ya. saya memang bukan doktor. Saya bukan nurse. Saya pharmacist. Roles doctor, nurse and pharmacist berbeza. Tapi, asasnya sama. we are here to protect people's life.

p/s:
tak sabar nak tggu srt episode 2. Mungkin sabtu ni. Btw, Esok episod 3 keluar. =D

2 comments
sila ganti kelas english kepada kelas jepun. demi kebaikan saya.haha
Written at Tuesday, January 19, 2010 | back to top


Saya dah ada episode dua tapi episode satu punya sub pun masih tak ada lagi cam mana nak tengok. sangat geram bukan? Ok. sekian terima kasih.

-episode 2-
Aizawa sensei bagi instruction kat Fujikawa sensei buat emergency operation di tempat kejadian.

p/s:Mari mandi, solat, makan, buat kerja sekolah.
4 comments
Taiyo No Namida-Tears of The Sun
Written at Monday, January 18, 2010 | back to top


P-E-N-A-T
T-A-K-B-O-L-E-H-B-E-R-D-I-R-I
T-A-K-S-U-K-A-B-I-N-A-T-A-N-G-H-I-J-A-U
P-E-N-G-S-A-N (T__T)

MySpace

p/s: maafkan tajuk tak ada kena mengena.
6 comments
Update
Written at Sunday, January 17, 2010 | back to top


1) SCHOOL LIFE

-Homework sangat banyak sampai tak tau nak buat yang mana satu lagi masih nak terus berfoya-foya tanpa sedar diri.

-Lecturer semester ni nampak lebih berdedikasi dengan bg homework segala lagi tak sabar-sabar nak buat kuiz semua. Petanda baik. Tapi, erk?

-Lagi, ni semester 4 subjek semua tough tiba-tiba rasa takut pulak. Dulu tak sabar nak sem 4, sekarang tak sabar nak sem 5. haha.

-Semoga saya lebih rajin berusaha kali ni.


2) RIADAH

-Azam semester ni nak rajin turun jogging petang-petang sebab saya rasa duduk sini langsung tak sihat untuk 3 sem yang lepas.

-Baru je jogging kaki dah melecet luka. Haha. sengal!

-Semoga semangat dan kerajinan ni akan berterusan.


3) FRIENDSHIP

-Baru-baru ni ada member lama saya kata saya bukan orang yang dia kenal dulu. Yeke? Saya berubah atau tak, itu terpulang pada tanggapan kamu. Kalau kamu kata saya berubah, Then, saya berubah. Kalau kamu kata tak, then, tak la. Saya tak suka ulas dan cakap banyak-banyak. Nanti orang kata saya cuba defend diri sendiri dengan bagi macam-macam alasan.

-Satu yang saya yakin, dimana pun saya, berubah ke saya, saya tetap Nurul Hidayah yang punya value tersendiri. Saya adalah saya. Kalau saya dulu saya keras kepala, sekarang pun saya keras kepala. Kalau dulu saya jahat. Sekarang pun saya jahat. Kalau dulu saya selalu straight forward sekarang lebih dari tu mungkin. Kalau dulu saya pentingkan diri. Sekarang pun sama. YA! Saya mmg bukan seorang yang baik.

-Saya rindu Fatma.HAHA.


4) DRAMA JEPUN YANG SAYA RASA MESTI NAK TENGOK

- CODE BLUE SEASON 2


Drama ni baru main isnin lepas. Saya suka cerita ni. Ketepikan sebab ada Yamapi. Drama ni pun ada value tersendiri. Sebab tu saya rajin nak tunggu season 2. Hari-hari tunggu update bila nak kuar subs episode 1.

Yamapi nampak matang sikit kali ni. Haha. Kata Atirah, rambut Yamapi dlm code blue s1 serabut sangat. Doktor kena kemas. Haha. Baiklah cik doktor. Tapi, saya sentiasa suka Yamapi Tak kisah la gaya apa pun.

Saya suka jugak Hiyama-sensei. Watak dia ada persamaan dengan saya. Shiraishi-sensei, sangat lembut. Kalau jadi kawan saya mesti asik makan hati je dengan saya. Somehow, dia mengingatkan saya pada Fatma. Fujikawa-sensei kalau tak da watak dia cerita ni pun mungkin tak lengkap. Saejima-san antara watak yang buat saya kagum. Saya suka character dia.

-SAIGO NO YAKUSOKU-drama SP



Dah keluar 9hb Jan hari tu. Tapi still tak jumpa download free and yang ada subs. Nak tengok sebab ada Arashi.

Oh. Arashi ada single terbaru, sora takaku and trouble maker.


-BLOODY MONDAY SEASON 2


Kuar 23hb Jan mengikut jadual. Nak tengok sebab cerita ni antara drama yang buat adrenaline saya tak berhenti. Tengok dengan adik saya yang season 1, kesian dia asik kena pukul dengan bantal je dengan saya. Pastu bising menjerit tengah malam sampai kena marah.


p/s:
1) semoga code blue and bloody monday tak mengganggu aktiviti belajar saya. rasanya macam tak sebab seminggu mungkin cuma dapat satu episode. Itupun kalau nasib baik. Haha.

6 comments