Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
Yosh..!!
Written at Thursday, November 19, 2009 | back to top


Salam alaiyk...

Yuhuu!!Exam saya dah habis. Sgt suka! Oh ya. Masa exam last hari selasa aritu, saya jwb paper hubungan etnik(SHE). Dah la hari last exam. Paper university pulak tu. Blajar pasal2 negara, etnik, rakyat, ketamadunan pulak lagi. Confirm la mmg saya tak study. Pastu, pagi2 baru nak gelabah biawak belek soalan kat kedai makcik bamboo sambil sarapan. Masuk dewan pun lambat. Lepas dah jawab setengah jam kuar la awal. Mmg riang gembira la kan. Sbb lepas tu nak g merayau-rayau mengukur queensbay.

Tetiba dlm kul 12 before g Q'bay, lecturer call along housemate saya. Dy tanya apesal saya x angkat phone. Ok. Sbb saya silent. 8 kali dy call saya x jwb. Rupa2nya, kat ofis sume kecoh cari saya sbb saya tak isi kulit skrip jawapan utk booklet. Alah. yg untuk ikat dgn kertas jwpn subjektif. cik Hezrin mmg geleng kepala jumpa saya. Haih! manala saya nk tau kena tulis sbb kan borang OMR. tetiba nak pakai kulit2 pulak.

Ada sorg lecturer tu tanya, "awak ni tahun dua kan? macam mana boleh tak tau?" yela. saya mana pernah jwb guna OMR.pulak masuk lmbt ag. pahtu, dgn bahagia kuar awal. haruslah mmg sy tak tau. tapi, kalau ikut logic pun. Buat apa dy bg kalau x kena isi kan? Saya pun ngeng sama. Haha. Mmg nak nangis masa org yg call tu kata, "awak fail ni Nurul Hidayah kalau x isi borang tu. Saya dah hantar ke usm da skrip jawapan" Gila! nak repeat paper SHE. x masuk akal lgsung. Nasib baik la dorg x anta lg. kalau x, tak tau la saya. Syukur!



Petang tu gi jln2 Q'bay. Tgk movei 2012. Seat full. dpt line G. Mmg agk sakit tengkuk la kan. tp, cerita ni mmg best. 3-4 kali saya nangis tgk. haha. sungguh rasa terharu masa president x mo ikut naik kapal n masa anak president kata "kalau ayah saya ada kat sini, dia msti buka pintu tu." Kalaula realitinya seperti apa yg di portray kan dlm movie ni. Alangkah damai dunia...citer ni saya bg 4 dari 5 bintang la. Even dy ala2 mcm the day after tomorrow. tak kisah la kan. lg nama pengarah yg sama.

Then, jalan2 x beli ape2 pun. Igt nk beli skirt paddle pop. Tp x jumpa. nk beli kasut pun, x jumpa yg berkenan. Last2 beli makanan je byk, sushi, kek, ntah apa lg saya beli. Pastu melantak kat kedai kasut sementara tunggu Yah ngan Along pilih kasut.

Lagi,

Semalam, kami 14 org pegi bukit Merah. satu van satu kereta. dorg2 la jugak yg drive. Sume ok cuma ada masalah accident sikit. tp, alhamdulillah sume selamat. Sgt Best!Saya sgt suka! Main bomerang. sy x sgka saya akan main benda tu. terjun dari tmpat tinggi, curam dan gayat. yang paling x menahan, boleh pulak nangis main tu. bukan nak nangis, tp automatik ternangis. Nak jerit x boleh, tiba2 rasa ada air mata keluar. Haha. Gmbr2 dlm air x da sbb x bw masuk kamera.

Balik, penat, konon2 nak basuh baju, amek gmbr2, tp bukak2 laptop, konon2 tggu loading, terus pengsan tido dgn jeans segala smpai ke subuh. Haha. nasib baik da solat isyak kat tgh jalan.hampeh! tp ok la. saya mmg x tido pun dlm van td. Masa pergi n balik. Rancak borak ngan mama. haha.


Krew penggambaran. ceh!

skychair ke apa nama benda alah ni. yg penting penat je bebel2 kat atas ni pasal keselamatan. Igt kan x da besi hadang tu. Sekali masa nk turun, baru perasan ada. Itu pun sbb nmpk shidah agkat dy punya. Haha. Nasib baik kita org x jatuh. Ngeng sungguh!

pemandangan helikopter.



Animal show. Saya suka time burung tu belakon mati kena tembak. Haha. Sangat, sangat comel masa tu.


Beliau adalah Matsumoto Jun. Bukan si ajis tu. tp anak beruk tu. Sungguh x tipu! nama dy Jun junior. Haha. Penat saya gelak masa ni.

Mike. Beliau sgt hebat!wahaha.

Pintu masuk pulau org Utan.

Mereka pun ada sijil lahir ok.



Eco park.






Lagi,
sangat suka naik feri malam2 semalam. Ok 2nd time naik feri. 1st time naik waktu malam bersama kenderaan. mmg cantik Ah. Sgt kagum giler tgk bangunan. Tetiba je rasa bestnya naik cruise. Wahaha.

Sekian. berita terkini.

p/s:
1) Baru perasan, tiap2 ujung sem, berjalan mst tempat ala2 mesra alam. Haha. harus di puji nih!
2) Selamat bercuti semua. Jaga diri hiasi peribadi.*ayat piawai*
3) Saya beli bag konon2 nk bg ibu.Tetiba berubah hati rasa cam nak pakai sendiri pulak. Haha. Teruk punya anak.


2 comments
Having you by my side...
Written at Saturday, November 14, 2009 | back to top


Saya sunyi hari ni. Walaupun, pasang playlist kuat pun. Sunyi jugak. Haha. Nak fokus pun susah.

Yukawa sensei: kenapa hari ni kamu diam?

Utsumi: kalau saya bising sensei tak boleh fokus.

Yukawa sensei: Manusia adalah haiwan yg mudah adapt (maaf x dpt fikir perkataan adapt dlm bhs melayu) pada persekitaran. Keadaan lagi mengganggu bila orang yg biasanya bising tiba2 jd senyap.

Tiba2 terlintas ayat ni kat kepala.

"...to walk the same path is merely a test of perseverance. But reaching different paths together is called Friend..."


Beliau yg mengatakan ayat di atas. ok.watak lakonan beliau. Bukan nenek beliau punya watak ok. Sbb yg len sume asik nenek je kan yg cakap.

sumber gambar adalah facebook.

"...Found a reason to be strong, you're the one always in my heart my friends, everytimes you called my name, I will be there, no matter how far, we're friends..."

Jantung hati saya haruslah menjadi penghias entry.HAHA.ok. serius. beliau bertanggungjawab menyanyi dan menciptakan lirik di atas.

Kawan yg baik adalah yg berkawan hanya kerana untuk berkawan. Bukan kerana saya bijak kamu nak berkawan dgn saya. saya seksi kamu suka kawan dgn saya. saya ustazah, jadi kamu mahu berkawan dengan saya. Saya pendengar bebelan kamu lalu saya adalah kawan kamu.

Sbb bila berkawan kerana itu, bila saya bodoh, teruk dan malas, maka kamu tinggalkan saya. bila saya dah tak cantik dan seksi kamu malu nak berkawan dengan saya. bila saya lupa lalai jahil tentang agama kamu hina saya. bila saya x dengar apa yg kamu kata, kamu lupakan saya.

Indahnya bila berkawan tanpa apa2 alasan. Hanya kerana pertemuan kita ditakdirkan tuhan. Lalu kita berkawan kerana ALLAH. Bila ALLAH menjadi sandaran, bertemu tak kan jemu, berpisah tak kan gelisah.


P/S:
1) Saya juga insan biasa. Yang sedang belajar berkawan dan belajar untuk menerima kawan2 saya seadanya. Sgt byk kelemahan saya. Mari kita sama2 belajar untuk jadi kawan sejati kpd kawan2 kita. =)
2) terima kasih kpd kamu, kamu dan kamu, ok semua org, kerana menjadi kawan saya.

6 comments
Ayumi Hamasaki dancing poco poco eh?
Written at Thursday, November 12, 2009 | back to top

HAHA. Baru je lepas bergayut dgn adik saya Una.

*************************************

Si adik: Eh, kau ni makin gemuk x?

Si kakak: Gemuk kut. Makan tido je keje aku kat sini weh.haha.

Si adik: Kau tu dah ok aku rasa. Cuma pendek je. kalau kau tinggi lg, ok r.wakakaka.

Si kakak: Ceh! Blah ah! eh, Ayumi Hamasaki tu sama tinggi dgn aku 156 cm glamer je dy. Org x bising, x kutuk pun.

Si adik: Ayumi tu hari-hari bersenam dengan org jepun menari poco poco. x heran r kalau tinggi 156 je.

si kakak: HAHAHA. *ketawa kuat gila mcm pontianak*

si adik: weh, Jgn mengilai kat talipon bley x?

Si kakak: *dengan suara tersekat sekat sbb ketawa* Poco poco pulak kan Ayumi Hamasaki. Para para dance la..!! HAHAHA.ngeng! Aku nk tulis kat blog ah cani.

***************************************

Para para dance by Ayumi Hamasaki


p/s:
1) Kan bagus kalau saya senang igt drugs mcm nk igt tinggi n blood type org.
2) Antara hobi adik2 saya adalah mengutuk ketinggian saya. Mentang2 mereka tinggi.


0 comments
If i can love you again, I will never let go off your hand...
Written at Tuesday, November 10, 2009 | back to top



If that is the only way to keep Seo Dong Chan, bianne Harabuji..

I'm sorry, i couldn't keep the promise of not letting you cry...



Haha. Sepatutnya sekarang belajar AMT. Tp kenapa saya tgk episode 2nd last cerita ni? HAHA. Ok. Saya baru tgk episode 1, 2 and 15 cerita ni. So, sy rasa worth utk saya teruskan downld. Sbb saya rasa best. Kalau x best, tgk online cukup. Kenapa tgk episode 2nd last terus? Tu mmg hobi saya nk tgk cerita tu ok ke tak. tgk 2 episode awal and episode 2nd last. Lagi, saya suka perempuan ni blakon. Lagi, ost dy agak best. Saya suka.=)

simpan2 dulu cerita tu nurul.Baca buku dulu. ibu merayu ni nak... Baiklah ibu. Saya faham. *anak baik* haha. Baik la sangat kan?


Dah2. g tido sekarang.

p/s:
1) sedang berfikir cepat la exam habis. Banyak benda bukan2 nak dibuat ni.HAHA
2) saya rasa cerita ni ada pengaruh My Girl n Boys Before flower. Tapi, x kisah la kan?haha.
3) Saya rasa rumah perempuan ni, rumah yg sama dgn Goo Jun Pyo.


2 comments
Yeah.
Written at Thursday, November 5, 2009 | back to top

Stand for what you believe in even if it means you're standing alone...

Saya jumpa these words semalam. Dalam buku BPC saya. Ya. Terconteng disitu. Don't remember when I wrote these words. And yeah. I love these words. Much.







p/s:
tenang itu indah bukan? =D


5 comments
not functioning
Written at Monday, November 2, 2009 | back to top

Kalau saya robot, mungkin saya dah meletup agaknya.haih.

Everyday is black and white, I want them to be attached with colours...
-Kaoru Amane-




4 comments
Ganbarimasu..!
Written at Sunday, November 1, 2009 | back to top


Exam timetable B.Pharmacy usm (2nd year)


02/11/09 (mon) - Dosage form II theory paper

04/11/09 (wed) - Pharmacy management

05/11/09 (thurs) - Dosage form II practical paper

06/11/09 (fri) - Principle of medicinal Chemistry

09/11/09 (mon) - Biochemistry and molecular biology

13/11/09 (fri) - Antimicrobial Therapy

16/11/09 (mon) - Physical Pharmacy I

17/11/09 (tues) - Hubungan Etnik


Kepada semua rakan2 saya yang juga sedang atau akan ambil exam, semoga berjaya.

kepada Classmates saya, maaf salah silap, halal segala ilmu, semoga berjaya.

Ganbatte kudasai..!

here is some video for you all. here we go. mite kudasai...

School Days by Guardian 4


p/s:
my classmates, anggapla kedai makcik bamboo tu royal garden tempat lepak minum tea n lunch yg terhebat. =)


6 comments