Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Saya happy sekarang!
Ntah ah
saya sudah bingung
Rehat 2 menit
Salam Aidilfitri
memang sah belum boleh kahwin lagi
Suara Hati
Suddenly, falling in love with....
which one?
Tengok desktop da tau

Click!

> comments
Selepas 19 tahun..
Written at Saturday, October 10, 2009 | back to top

Salam alaiyk...
Hisashiburi..!!

To many things yang berlaku this week, tak boleh cramp kan dalam satu entry ni. =)

7hb oct birthday saya. Saya igt saya akan sorang-sorang masa hari jadi saya. Mungkin orang lupa hari jadi saya. Thanks pada mereka yang ingat hari jadi saya even though mungkin ada yang teringat sebab reminder hp or email, or terbaca profile saya kat skype or what so ever. Saya tak kisah semua tu as long as saya tak sorang-sorang pada hari jadi saya dah cukup buat saya. =)

So, saya dah 19 tahun sekarang. Macam tak percaya. Rasa macam still lagi mempelajari diri sendiri.Sometimes when talking about others, we might say "oh! She is likes this and he is likes that.." But when it comes to us, "Oh, I am always like that ya? Really..?" or maybe "Hehh...I don't know myself after all.." And that person is me. Sometimes, when people asking about myself, i just don't know how to describe myself. It's pretty hard to do, seriously. But, I'll try to describe some facts about me here.




1) Very addicted to Arashi especially MatsuJun.sebab most of lagu2 mereka sgt motivated and memberi inspirasi. Dan saya suka all of them as a team.
2) Sangat suka makan-Really love ice-cream and candy.
3) Enjoy bunyi violin and piano walaupun saya tak tahu apa2 pasal music. I just love it.
4) sangat suka drama jepun and korea dan lagu2 artis dari sana.
5) Saya suka baca comic, tengok cartoon.
6) Tak boleh focus dekat apa yg dibaca bila dengar orang bercakap. That's why saya selalu dengar mp4, so, saya tak dengar suara orang.
7) Selalu tak reti bagi respon pada orang lain. They say saya takde perasaan.
8) Saya jarang dengar lagu melayu tapi saya suka dengar lagu berunsur tradisional macam lagu etnik siti Nurhaliza-kurik kundi.
9) Saya sangat suka surfing internet dan selalu makan depan laptop.
10)Saya dulu budak smka.
11)Saya tak reti luah perasaan pada orang lain.I always kept everything myself.
12)Orang selalu kata saya sombong. Saya bukan sombong but im not easy to make friends dan saya bukan peramah dan saya tak suka orang tau terlalu banyak tentang saya. ini Self-defense mechanism.
13)Im a caring person. Tapi, saya tak reti nak tujuk. Mungkin saya nampak macam tak kisah. Tapi sebenarnya saya risau.
14)Wearing contact lenses during the day.
15)Saya cuai but when it comes to work, i always try my best.
16)Saya senang menangis bila tengok drama or movie yg touching.
17)Saya cepat bosan.
18)They say, when i say it should be A, then it must be A.haha. yeke? entah. Ok.saya mmg degil sometimes.
19)Saya enjoy tengok matahari terbenam, awan, bintang.Saya suka benda semula jadi.
20)Saya suka hari hujan, bunyi hujan tapi saya tak suka basah dan tak tahan sejuk.
21)Saya tak suka tempat sunyi sbb tu saya pasang kipas n dengar lagu. At least saya tak rasa saya sorang2. That's why saya sentiasa dengan mp4.
22)Saya selalu kata saya tak heran dengan pujian dan tak kisah dengan kejian tapi saya tak suka n sedih bila orang tak hargai kerja saya.
23)Saya sedikit sensitif.
24)Saya selalu lewat.
25)saya seorang yang relax dan suka sesuatu yang cool dan sesuatu yang menenangkan.
26)I am a left-handed. Selalu kena marah sebab tak sedar makan tangan kiri. bukan saya nak. it goes naturally. Saya selalu segan bila orang bg sesuatu then kata "sorry guna tangan kiri" tp masa tu saya ambil pun guna tgn kiri. Sungguh saya tak suka situasi ni.
27)Saya selalu ketawakan kebodohan saya.
28)3 benda paling saya sayang-laptop, mp4, shaker hitam saya.
29)saya berlidah tajam dan sangat direct bila bercakap.Kadang-kadang saya tak berniat pun nak cakap but it goes naturally.
30)Im a self-lover.





Haha. Akhirnya berjaya juga list down fakta tentang diri sendiri. Lama gila saya berfikir. Saya rasa banyak lagi yang saya tak terdiscover. Haha. terpulang pada orang nak fikir saya apa, yang penting saya still seorang Nurul Hidayah.

Saya tak harap umur yang panjang, tapi, saya harap umur saya yang tinggal ni sangat bermakna, berguna, dan diberkati Allah. Tak guna kalau umur saya panjang, tapi hidup saya tak diberkati.

P/s :
1) ada orang kata, mereka tak boleh baca or jangka apa yang saya fikirkan.Macam kelakar je saya rasa.
2) Birthday saya sama dengan tarikh hari pernikahan parents saya. Saya lahir genap setahun mereka berkahwin. Saya rasa ini istimewa.
4 comments