Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Tengok desktop da tau
Smiley
Update!
Kad raya
KANCIL HIJAU, PEF 9948: Operasi GAGAL
Ramadhan
Matsumoto Jun female version
The way you see the world
Award
Minna Ohaiyo!!

Click!

> comments
which one?
Written at Monday, September 7, 2009 | back to top


SUNRISE OR SUNSET

sunrise

sunset

Ada orang tak tau pun nak bezakan sunset dengan sunrise. Kalau orang tanya aku, aku akan jawab, kalau yang nampak sedih tu sunset dan kalau nampak ceria tu sunrise. Haha. teori ni betul ke tak pun aku tak tau.

Personally, aku lebih suka matahari terbenam rather than matahari terbit. Kenapa? Ntah! Mungkin sebab sunset lebih cantik dari sunrise. Betul ke? Ntah...Mata aku kata. Tapi cantik kat mana aku tak tau. Sunset lebih tenang berbanding sunrise. Mungkin...sebab makin lama langit makin gelap. Dan langit malam menenangkan.

Dari kecik aku suka tengok matahari terbenam. Masa zaman sekolah rendah, keluar main waktu petang, mak selalu suruh masuk awal sebab nak dekat maghrib. Rumah lama ada beranda. Mak tak suka anak dia bersidai kat beranda time maghrib. Tapi aku suka buat. Tengok sunset. Masa sekolah menengah, kat tepi surau sekolah ada taman. Aku suka lepak kat taman tu sorang-sorang before maghrib. Lagi-lagi lepas kena tinggal dengan kawan-kawan aku pergi dewan makan. Tengok sunset kat situ, fikir macam-macam. Tentang hari ini. tentang esok. Esoknya kena tinggal lagi, dan pergi lagi taman tu. Tengok lagi sunset. Habit ni berkurang sikit bila naik form 5 sebab masa form 5 aku lagi suka lepak kelas petang-petang. Kalau pun aku curi masa lepak kat taman tu, tengok sunset, nanti ada AJK kerohanian tegur ajak masuk surau terus. Masa matrik, duduk tingkat 4, time angkat baju waktu maghrib, melepak sekejap kat koridor tengok sunset jugak. Sekarang, bilik aku, meja belajar aku mengadap tingkap sebelah barat. Hari-hari tengok sunset.

Bila tengok sunset, biasanya aku rasa sedih, sayu, tapi, aku tetap tak boleh tahan bibir dari senyum. Tak tau kenapa. Aku rasa energetic, strong bila tengok sunset. Mungkin ini adalah alasan kukuh kenapa aku suka sunset. For me, bila tengok sunset, maknanya, pada ketika tu, aku dah berjaya hadapi hari tersebut. Walaupun hari tu adalah the worst day, got soo many trouble, sangat sukar dan menyakitkan, at least, aku masih bernafas. Maknanya aku selamat. Dan maknanya aku masih kuat hadapi semua cabaran. Maknanya, aku seorang yang cekal dan tabah. Tapi, kalau tengok sunrise, maknanya aku akan hadapi satu hari yang baru. Dan aku tak tau cabaran hari tu. Apa yang akan datang. Rasa risau. Aku tak suka perasaan risau dan rasa tak selamat. Bila sunset, semua rasa hilang macam tu je. macam hilangnya matahari. Esok, rasa risau datang semula. Macam tu la seterusnya. Selagi aku hidup...


WHITE FLOWER OR OTHER COLORS?


white tulips

white sakura

white sunflower

white jasmine

Bila cakap pasal bunga, aku bukan la perempuan yang terlalu suka bunga. Jangan harap nak tengok aku menjerit-jerit gedik kalau dapat bunga. Tapi, bunga memang cantik. Dan bunga yang aku suka cuma Tulip, Sunflower, Sakura and Jasmine. Tapi sume bunga-bunga tu mesti kena warna PUTIH. Haha. warna lain tak ada perasaan.

Warna putih memang cantik. Sangat suka benda warna putih. Bersih, suci, fresh. Kemudian, tiba-tiba suka warna pink. Mungkin sebab warna pink ceria. Sampai sekarang, aku selalu keliru kalau kena pilih warna, nak putih atau pink. Hati selalu kuat sebut putih. Tapi, akhirnya end up dgn pilih pink. Sebab orang kata putih cepat kotor. Mungkin betul. PUTIH CEPAT KOTOR. Yang suci dan bersih, senang je untuk dikotorkan. Mungkin sebab putih terlalu naif. Innocent. Tak sedar dunia ni palsu. Banyak jerat dan penipuan. Mungkin sebab tu putih cepat kotor.

p/s: mungkin jugak sebab selalu bangun lewat menyebabkan jarang tengok sunrise then tak rasa jatuh cinta pada sunrise. hoho..(^_~)

Jaa..
Bye-bye!
6 comments