Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Suddenly, falling in love with....
which one?
Tengok desktop da tau
Smiley
Update!
Kad raya
KANCIL HIJAU, PEF 9948: Operasi GAGAL
Ramadhan
Matsumoto Jun female version
The way you see the world

Click!

> comments
Suara Hati
Written at Monday, September 14, 2009 | back to top

4 orang yang suaranya saya amat kenal dan cam walaupun tak nampak siapa yang berkata:-
1) Mizushima Hiro-suara dia sedap pd saya walaupun dia bukan penyanyi

2)Koike Teppei-suara dia macam kanak-kanak


3)Yamashita Tomohisa-mungkin sebab byk tgk cerita yg dia berlakon

4)Matsumoto Jun-semestinya saya kenal haha


Ok.Cukup Nurul.Cukup.Tak ada kena-mengena langsung dengan entry ini. mentang-mentang tajuk entry ada perkataan suara. hoho.


Minggu ni sangat buzy sampai tak sedar jumaat ni nak balik raya dah. Boleh ingat minggu depan baru balik raya. Haha. Sila contohi saya. Sangat workaholic sampai lupa dah nak cuti. hoho. Sgt perasan! Hari ni, macam2 perasaaan ada. Sbb tu nama entry suara hati.

SUKA

1) Dapat link subtitle Buzzer Beat episode 09 dari Sani. Sgt suka. Haha. Tq2.

2) Tiba-tiba Apis besar bagi link clip video Kimi Dake. sgt suka. Dah lama tak berYou Tube menggoogle lagu2 Koike Teppei sbb byk kerja. Masa senggang diguna utk tgk Buzzer Beat dan tido ja.

3) Buzzer Beat episode 09 bak kata Sani semua orang baik dalam episode ni. Walaupun pada aku Natsuki tetap menyampahkan.Haha. Tp episode ni mmg best, tak macam episode 08. Rasa geram, pas tgk rasa tensen terus tido. Haha.

SAKIT


Aku kurang sihat hari ni. Badan panas. Kerja banyak. Sepetang tido berselubung. Pastu sakit perut lg semalam. Tension betul. Apala orang yg masak makanan aku buka semalam. Mesti, makanan tu ada E.coli semalam. E.coli? Arghh!! Sgt menggelikan. Masak la makanan elok2 kalau nak bg orang makan. Kata Tendou Souji punya nenek "Makanan untuk buat orang sihat bukan buat orang sakit." (Nurul, bley tak jgn quote mana2 ayat dalam cerita2 yg kau tgk?). Ahh! Aku tension sekarang perut sakit tak bley buat apa asik pegang perut ja.

TENSION


Kerja sangat banyak lepas tu semua lecturer sibuk nak cerewet pulak nak kata assignment orang rubbish lepas tu kena buat semula bla bla bla. Naseb baik assignment kumpulan. Dala guide line tak bagi pastu expect semua orang bley buat perfect. Ni baru satu subjek. Subjek len lg?Lab report lagi? Boria, Ulek Mayang, Bikir Barat, Tarian segala lagi? TENSION!!

PENAT


Tak tau kenapa yang penting sekarang hari-hari sangat penat. Mungkin kesan bebanan kerja terlalu banyak. Hari sabtu ada Lab. Ahad Assigment. Weekdays kelas. Habis bila aku nak main? Ok. Habis, bila aku nak ulang kaji exam dah dekat timetable pun da keluar. Haih! Adakah menjadi seorang pharmacist nanti akan sepenat dan sesibuk ini??

BOSAN


Sgt bosan dengan hidup sekarang. Terkurung, terperangkap dengan segala macam benda, asik dengan assignment, nak tgk drama pun sambil pegang kertas assignment pastu asik menghadap benda sama, buat benda sama, berbuka pun makan makanan yang sama. Argghhh!! Bila hidup aku nak warna-warni nih??

BLUR TAK ADA PERASAAN


Sungguh! Sekarang memang tak ada perasaan .Tak tau nak senyum ke, ketawa ke, tak tau nak bagi expresi macam mana. Kalau orang tanya apa2 asik tayang muka blur membuatkan orang pun malas nak tanya aku apa2 agaknya dan aku pun tak ada perasaan nak jawab apa2 soalan dari orang len.

BENCI


Benci dengar lagu raya sebab orang len sibuk bersuka ria untuk raya, tapi aku sibuk menari-nari kegembiraan dengan assignment sampai lupa ahad ni nak raya dan terfikir, "Nurul, Ramadhan dah nak habis, apa yang kau dapat tahun nih?"


Harapan seorang Nurul:
Saya tak minta banyak. Saya cuma inginkan hidup yang berwarna-warni yang setidak-tidaknya saya boleh senyum dengan senang hati.


"Sesungguhnya, Allah tidak membebankan seseorang itu dengan sesuatu yang tidak mampu dipikul."

Nurul, percayalah, dengan janji Tuhan sebab Dia tak pernah memungkiri.



p/s: perlukah saya menari gumbira seperti ini sambil membuat assigment??haha
13 comments