Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Suara Hati
Suddenly, falling in love with....
which one?
Tengok desktop da tau
Smiley
Update!
Kad raya
KANCIL HIJAU, PEF 9948: Operasi GAGAL
Ramadhan
Matsumoto Jun female version

Click!

> comments
memang sah belum boleh kahwin lagi
Written at Wednesday, September 16, 2009 | back to top


Tiba-tiba terpikir macam ni sebab pagi tadi bangun awal pun tapi tetap pukul 8.20am baru kelam kabut nak iron, nak mandi segala. Buat semua benda pun terhegeh-hegeh lagi2 kalau hari ada kelas pukul 8.00. Lepas tu mula nak berebut toilet dan timbul idea2 mahu ponteng segala. Kelam kabut cari nota, kertas segala tak jumpa sebab meja sgt serabut lagi ntah apa-apa. Nampak sangat pengurusan diri dan masa seorang Nurul sgt teruk. Tapi, biasanya, roomate la yg kelam kabut risau. Si budak yg terhegeh-hegeh masih berlagak tenang, relax smbil tersengih-sengih. Mungkin sebab dia confident gila dia bley siap cepat punya even da lambat. haha. Maka langsung tidak layak kahwin sebab nanti hanya akan menambahkan lagi fail penceraian. HAHA. Kalau nak kahwin pun mungkin 15 tahun akan datang baru layak sebab level umur sekarang serupa budak 5 tahun baru nak pergi kindergarden, mama kejut pergi sekolah sangat liat nak bangun. Kemudian mengharap semua benda tersedia depan mata.

J-A-N-G-A-N-M-I-M-P-I-L-A-N-U-R-U-L

Sikap terhegeh-hegeh ni selalu buat ayah dan ibu pening kepala. Bila mahu berubah entahlah. HAHA.

Situasi 1:

pukul 7.00 pg

Si Anak Baik: Ayah nak pergi pukul berapa?

Ayah: ayah blk kerja 5.30 nanti prgi la..

Pukul 5.20 ptg

Ayah: Kak Yui mana?

Adik: Tido kat atas.

Ayah: Pagi petang siang malam asik tido je..Kat sekolah pun tido je agaknya..

Akhirnya, tak jadi pun pergi sebab si anak menspoil keadaan lantas dengan rela hati berkata begini. "Esok jela ayah.."

HAMPEH!


Sikap suka bermain dan buat perkara tak berfaedah menjadi rungutan ibu.

situasi 2

ibu: Ibu belikan laptop bukan untuk tengok cerita korea jepun tu.

Si Anak baik: Alah. balik rumah pun xkan nak belajar je (dalam hati)

Adik: kau la ketawa macam pontianak. Mana ibu tak bising.


Semasa di sekolah dulu2.

Situasi 3:

ustazah: Kalau nak kahwin peragai mesti kena elok 15 thn sblm kahwin supaya anak2 tak menurun perangai buruk.

Si anak murid baik : ("__"!!) tak kahwin aku camnih!

Haha.

Kesimpulan:
Kalau ayah si anak yg baik tu jenis macam dalam cerita Ahmad Albab tu, si anak kena paksa kahwin memang mak mertua boleh sakit jiwa masuk hospital dengan perangai buruk menantu. HAHA.

Haih! mari sambung buat assingment!!




6 comments