Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
Ntah ah
Written at Monday, September 28, 2009 | back to top


Aku tw byk benda nk cover..
tp, aku nak hapdet jugak cite pasal raya..
huahua..

Adik aku kata raya kali ni tak macam raya..
sebab smpi umah pun sehari nak raya..
aku balas..
"Weh!aku rasa weh nak raya..sebab pinggang aku sakit mop umah..lap kipas..sampai kilat nampak muka."
Yaya kata.."Blah ah!"
Una Kata.."First time nampai Yuyui balik, turun bus sampai umah terus pegang batang mop kemas umah segala, kalo tak, mesti sampai umah membuta sampai tengah hari.."

wahaha..
Penat woh naik bus kalau sampai umah jumpa katil best tapi tak tido..
hahah..

Ok lah..
saje nak buang masa 3 minit dgn blog..
yg penting , nk kata, raya tahun ni kurang besh..
sbb, sekejap je..
jd, x bley nak blk kg and raya sakan..
kuih raya pun tak banyak..
main mercun je banyak..
mercun ngan bunga api je yg besh!!
hoho...

p/s: sgt byk benda nak buat dan cover..Mama!! tlg!! tak mo belajar la cenggini!
(byk bunyi la kau!duduk diam belajar sekarang!!)

2 comments
saya sudah bingung
Written at Sunday, September 27, 2009 | back to top

mari berehat membuang masa sekejap.



0 comments
Rehat 2 menit
Written at Saturday, September 26, 2009 | back to top


merenung langit maghrib lagi...
awan cantik..
nak duduk dekat atas awan..
huuuu...
awan dah kelabu...
lapar...
penat...
mengantuk tp x bley tido...
risau...
bosan...
semua rasa ada...

"sebelum cuti relax konon2 kuiz pas cuti smpat study.naik cuti baru kelam kabut sume benda"


2 comments
Salam Aidilfitri
Written at Friday, September 18, 2009 | back to top


Kepada semua orang yang bakal menyambut Aidilfitri, Selamat Hari Raya diucapkan..mintak maaf salah silap segala and happy holiday. Saya nak buat kad malas, semuanya malas, jd, ucapan ikhlas ni sudah memadai ya..


Semalam bershoping di Queensbay..

cuma beli:-

1) Contact lense- Sgt kagum sbb murah kat Q'bay kat Balik Pulau sgt mahal woh.

2) Secret Recipe- Blueberry yogurt cheese cake + Black forest cake. Sedikit kagum dgn secret recipe sbb saya jenis tak makan kek yang ada cream2 ni tp sedikit pelik kek secret recipe makan pulak. Sungguh mmg sgt suka dpt makan kek ni. (cream kek sgt tak best kecuali secret recipe)

Ni gmbr ikhsan google image. Kek sy makan smlm serupa ini la.


3) KFC- 2 kotak Cheezy wedges + ais krim


4) McD- 1 set double cheese burger

5)Nasi+ayam potong kecik2 masak dgn kuah black paper- tak tau nak panggil apa. makan kat food court utk buka puasa.

Semuanya makanan kan. Sungguh kalau sy shopping mmg jenis tak beli barang byk sgt sbb bila nak beli akan cenderung berfikir syg nya duit dan akn berkata nanti kalau dah kerja baru bley beli. Tp, duit mesti habis dekat makanan. Tengok kedai makan tu best. Tgk coklat tu sedap. Nampak ais krim wow bestnya. Bila tabiat makan yang buruk ni nak berubah pun x tau. HAHA.


Teringat cerita jepun tajuk Seigi No Mikata. Watak Nakata Makiko (Yamada Yu) sgt gila addicted dgn makanan. Teringat satu scene dlm cite ni.


Nakata Youko (adik Makiko): I'm very sorry. Because of over eating, she had acute gastroenteritis three times already.

Yoshikawa Naouki (husband Makiko): She was so engrossed in eating that she never listened to what i had say.

Nakata Youko (adik Makiko): eh?

Yoshikawa Naouki (husband Makiko): this is the first time i've seen a woman eat to the point of throwing up.

Masa ni Naoki ajak Makiko bincang pasal perkahwinan dia orang yang dah nak hancur dekat restoran makanan Perancis. Makiko tak dgr satu apa pun yg Naoki cakap tp cuma sibuk dgn makanan sampai muntah and Naoki sgt kecewa and buat keputusan mmg betul2 nak bercerai. Tak da guna da bincang2.


Haha. Saya belum lg sampai tahap makan terlalu byk sampai muntah. Huhu. (^_~)


Ok. Nak packing. Selamat balik Kg semua. Bye!


p/s: penat tggu buzzer beat epi 10. bila keluar subs pulak tak da? Haih! naek raya la gamaknya baru bley tgk.

2 comments
memang sah belum boleh kahwin lagi
Written at Wednesday, September 16, 2009 | back to top


Tiba-tiba terpikir macam ni sebab pagi tadi bangun awal pun tapi tetap pukul 8.20am baru kelam kabut nak iron, nak mandi segala. Buat semua benda pun terhegeh-hegeh lagi2 kalau hari ada kelas pukul 8.00. Lepas tu mula nak berebut toilet dan timbul idea2 mahu ponteng segala. Kelam kabut cari nota, kertas segala tak jumpa sebab meja sgt serabut lagi ntah apa-apa. Nampak sangat pengurusan diri dan masa seorang Nurul sgt teruk. Tapi, biasanya, roomate la yg kelam kabut risau. Si budak yg terhegeh-hegeh masih berlagak tenang, relax smbil tersengih-sengih. Mungkin sebab dia confident gila dia bley siap cepat punya even da lambat. haha. Maka langsung tidak layak kahwin sebab nanti hanya akan menambahkan lagi fail penceraian. HAHA. Kalau nak kahwin pun mungkin 15 tahun akan datang baru layak sebab level umur sekarang serupa budak 5 tahun baru nak pergi kindergarden, mama kejut pergi sekolah sangat liat nak bangun. Kemudian mengharap semua benda tersedia depan mata.

J-A-N-G-A-N-M-I-M-P-I-L-A-N-U-R-U-L

Sikap terhegeh-hegeh ni selalu buat ayah dan ibu pening kepala. Bila mahu berubah entahlah. HAHA.

Situasi 1:

pukul 7.00 pg

Si Anak Baik: Ayah nak pergi pukul berapa?

Ayah: ayah blk kerja 5.30 nanti prgi la..

Pukul 5.20 ptg

Ayah: Kak Yui mana?

Adik: Tido kat atas.

Ayah: Pagi petang siang malam asik tido je..Kat sekolah pun tido je agaknya..

Akhirnya, tak jadi pun pergi sebab si anak menspoil keadaan lantas dengan rela hati berkata begini. "Esok jela ayah.."

HAMPEH!


Sikap suka bermain dan buat perkara tak berfaedah menjadi rungutan ibu.

situasi 2

ibu: Ibu belikan laptop bukan untuk tengok cerita korea jepun tu.

Si Anak baik: Alah. balik rumah pun xkan nak belajar je (dalam hati)

Adik: kau la ketawa macam pontianak. Mana ibu tak bising.


Semasa di sekolah dulu2.

Situasi 3:

ustazah: Kalau nak kahwin peragai mesti kena elok 15 thn sblm kahwin supaya anak2 tak menurun perangai buruk.

Si anak murid baik : ("__"!!) tak kahwin aku camnih!

Haha.

Kesimpulan:
Kalau ayah si anak yg baik tu jenis macam dalam cerita Ahmad Albab tu, si anak kena paksa kahwin memang mak mertua boleh sakit jiwa masuk hospital dengan perangai buruk menantu. HAHA.

Haih! mari sambung buat assingment!!




6 comments
Suara Hati
Written at Monday, September 14, 2009 | back to top

4 orang yang suaranya saya amat kenal dan cam walaupun tak nampak siapa yang berkata:-
1) Mizushima Hiro-suara dia sedap pd saya walaupun dia bukan penyanyi

2)Koike Teppei-suara dia macam kanak-kanak


3)Yamashita Tomohisa-mungkin sebab byk tgk cerita yg dia berlakon

4)Matsumoto Jun-semestinya saya kenal haha


Ok.Cukup Nurul.Cukup.Tak ada kena-mengena langsung dengan entry ini. mentang-mentang tajuk entry ada perkataan suara. hoho.


Minggu ni sangat buzy sampai tak sedar jumaat ni nak balik raya dah. Boleh ingat minggu depan baru balik raya. Haha. Sila contohi saya. Sangat workaholic sampai lupa dah nak cuti. hoho. Sgt perasan! Hari ni, macam2 perasaaan ada. Sbb tu nama entry suara hati.

SUKA

1) Dapat link subtitle Buzzer Beat episode 09 dari Sani. Sgt suka. Haha. Tq2.

2) Tiba-tiba Apis besar bagi link clip video Kimi Dake. sgt suka. Dah lama tak berYou Tube menggoogle lagu2 Koike Teppei sbb byk kerja. Masa senggang diguna utk tgk Buzzer Beat dan tido ja.

3) Buzzer Beat episode 09 bak kata Sani semua orang baik dalam episode ni. Walaupun pada aku Natsuki tetap menyampahkan.Haha. Tp episode ni mmg best, tak macam episode 08. Rasa geram, pas tgk rasa tensen terus tido. Haha.

SAKIT


Aku kurang sihat hari ni. Badan panas. Kerja banyak. Sepetang tido berselubung. Pastu sakit perut lg semalam. Tension betul. Apala orang yg masak makanan aku buka semalam. Mesti, makanan tu ada E.coli semalam. E.coli? Arghh!! Sgt menggelikan. Masak la makanan elok2 kalau nak bg orang makan. Kata Tendou Souji punya nenek "Makanan untuk buat orang sihat bukan buat orang sakit." (Nurul, bley tak jgn quote mana2 ayat dalam cerita2 yg kau tgk?). Ahh! Aku tension sekarang perut sakit tak bley buat apa asik pegang perut ja.

TENSION


Kerja sangat banyak lepas tu semua lecturer sibuk nak cerewet pulak nak kata assignment orang rubbish lepas tu kena buat semula bla bla bla. Naseb baik assignment kumpulan. Dala guide line tak bagi pastu expect semua orang bley buat perfect. Ni baru satu subjek. Subjek len lg?Lab report lagi? Boria, Ulek Mayang, Bikir Barat, Tarian segala lagi? TENSION!!

PENAT


Tak tau kenapa yang penting sekarang hari-hari sangat penat. Mungkin kesan bebanan kerja terlalu banyak. Hari sabtu ada Lab. Ahad Assigment. Weekdays kelas. Habis bila aku nak main? Ok. Habis, bila aku nak ulang kaji exam dah dekat timetable pun da keluar. Haih! Adakah menjadi seorang pharmacist nanti akan sepenat dan sesibuk ini??

BOSAN


Sgt bosan dengan hidup sekarang. Terkurung, terperangkap dengan segala macam benda, asik dengan assignment, nak tgk drama pun sambil pegang kertas assignment pastu asik menghadap benda sama, buat benda sama, berbuka pun makan makanan yang sama. Argghhh!! Bila hidup aku nak warna-warni nih??

BLUR TAK ADA PERASAAN


Sungguh! Sekarang memang tak ada perasaan .Tak tau nak senyum ke, ketawa ke, tak tau nak bagi expresi macam mana. Kalau orang tanya apa2 asik tayang muka blur membuatkan orang pun malas nak tanya aku apa2 agaknya dan aku pun tak ada perasaan nak jawab apa2 soalan dari orang len.

BENCI


Benci dengar lagu raya sebab orang len sibuk bersuka ria untuk raya, tapi aku sibuk menari-nari kegembiraan dengan assignment sampai lupa ahad ni nak raya dan terfikir, "Nurul, Ramadhan dah nak habis, apa yang kau dapat tahun nih?"


Harapan seorang Nurul:
Saya tak minta banyak. Saya cuma inginkan hidup yang berwarna-warni yang setidak-tidaknya saya boleh senyum dengan senang hati.


"Sesungguhnya, Allah tidak membebankan seseorang itu dengan sesuatu yang tidak mampu dipikul."

Nurul, percayalah, dengan janji Tuhan sebab Dia tak pernah memungkiri.



p/s: perlukah saya menari gumbira seperti ini sambil membuat assigment??haha
13 comments
Suddenly, falling in love with....
Written at Wednesday, September 9, 2009 | back to top

Suddenly, falling in love with classical music...Semuanya sebab wanita ini.

Keiko Kitagawa

Dia memegang watak pemain violin dalam Buzzer Beat. Saya rasa dia main violin sangat sedap. tapi tak pasti sama ada dia sememangnya violinist atau tidak. Yang penting sekarang saya rasa classical music is soothing, relaxing and refreshing. Senang cerita classical music nyaman dan menenangkan.

Aibu Saki

Saya juga sukakan wanita ini. Dia chumell, berambut cantik, tapi dia bawa watak jahat dalam Buzzer Beat. Sedikit pelik tengok dia pegang watak jahat sebab sebelum ni tengok dia baik dalam Zettai Kareshi.


Entry ni tak ada apa nak cakap sebenarnya. cuma nak cakap, Classical Music mula mendapat tempat dihati saya. (Padahal before ni tgk Anime Nodame Cantabile tak da perasaan pun). buzzer beat cerita pasal basketball player dengan violinist. Tapi, malangnya, walaupun saya tengok je anime or drama or baca manga pasal sukan, tak ada pun perasaan nak bersukan. Sememangnya, saya memang teruk dalam sukan. Main badminton pun hancur. Pastu salahkan tangan kidal. haha.

Lagi satu, saja nak tulis entry bertarikh 090909. Tarikh cantik. Rasa macam nak kahwin je hari ni sebab tarikh cantik sangat.huhu. (padahal boyfriend or calon pun tak ada. Perasan macam ada orang je nak kahwin dengan dia.haha.). Tapi. tahun lepas punya lagi cantik. 080808. Ada Ong.haha.

Ok. Bye!

p/s: Ramadhan dah 20 malam. Selamat beramal dan mencari lailatulqadar. Semoga semua mendapat rahmat dan maghfirahNYA...

2 comments
which one?
Written at Monday, September 7, 2009 | back to top


SUNRISE OR SUNSET

sunrise

sunset

Ada orang tak tau pun nak bezakan sunset dengan sunrise. Kalau orang tanya aku, aku akan jawab, kalau yang nampak sedih tu sunset dan kalau nampak ceria tu sunrise. Haha. teori ni betul ke tak pun aku tak tau.

Personally, aku lebih suka matahari terbenam rather than matahari terbit. Kenapa? Ntah! Mungkin sebab sunset lebih cantik dari sunrise. Betul ke? Ntah...Mata aku kata. Tapi cantik kat mana aku tak tau. Sunset lebih tenang berbanding sunrise. Mungkin...sebab makin lama langit makin gelap. Dan langit malam menenangkan.

Dari kecik aku suka tengok matahari terbenam. Masa zaman sekolah rendah, keluar main waktu petang, mak selalu suruh masuk awal sebab nak dekat maghrib. Rumah lama ada beranda. Mak tak suka anak dia bersidai kat beranda time maghrib. Tapi aku suka buat. Tengok sunset. Masa sekolah menengah, kat tepi surau sekolah ada taman. Aku suka lepak kat taman tu sorang-sorang before maghrib. Lagi-lagi lepas kena tinggal dengan kawan-kawan aku pergi dewan makan. Tengok sunset kat situ, fikir macam-macam. Tentang hari ini. tentang esok. Esoknya kena tinggal lagi, dan pergi lagi taman tu. Tengok lagi sunset. Habit ni berkurang sikit bila naik form 5 sebab masa form 5 aku lagi suka lepak kelas petang-petang. Kalau pun aku curi masa lepak kat taman tu, tengok sunset, nanti ada AJK kerohanian tegur ajak masuk surau terus. Masa matrik, duduk tingkat 4, time angkat baju waktu maghrib, melepak sekejap kat koridor tengok sunset jugak. Sekarang, bilik aku, meja belajar aku mengadap tingkap sebelah barat. Hari-hari tengok sunset.

Bila tengok sunset, biasanya aku rasa sedih, sayu, tapi, aku tetap tak boleh tahan bibir dari senyum. Tak tau kenapa. Aku rasa energetic, strong bila tengok sunset. Mungkin ini adalah alasan kukuh kenapa aku suka sunset. For me, bila tengok sunset, maknanya, pada ketika tu, aku dah berjaya hadapi hari tersebut. Walaupun hari tu adalah the worst day, got soo many trouble, sangat sukar dan menyakitkan, at least, aku masih bernafas. Maknanya aku selamat. Dan maknanya aku masih kuat hadapi semua cabaran. Maknanya, aku seorang yang cekal dan tabah. Tapi, kalau tengok sunrise, maknanya aku akan hadapi satu hari yang baru. Dan aku tak tau cabaran hari tu. Apa yang akan datang. Rasa risau. Aku tak suka perasaan risau dan rasa tak selamat. Bila sunset, semua rasa hilang macam tu je. macam hilangnya matahari. Esok, rasa risau datang semula. Macam tu la seterusnya. Selagi aku hidup...


WHITE FLOWER OR OTHER COLORS?


white tulips

white sakura

white sunflower

white jasmine

Bila cakap pasal bunga, aku bukan la perempuan yang terlalu suka bunga. Jangan harap nak tengok aku menjerit-jerit gedik kalau dapat bunga. Tapi, bunga memang cantik. Dan bunga yang aku suka cuma Tulip, Sunflower, Sakura and Jasmine. Tapi sume bunga-bunga tu mesti kena warna PUTIH. Haha. warna lain tak ada perasaan.

Warna putih memang cantik. Sangat suka benda warna putih. Bersih, suci, fresh. Kemudian, tiba-tiba suka warna pink. Mungkin sebab warna pink ceria. Sampai sekarang, aku selalu keliru kalau kena pilih warna, nak putih atau pink. Hati selalu kuat sebut putih. Tapi, akhirnya end up dgn pilih pink. Sebab orang kata putih cepat kotor. Mungkin betul. PUTIH CEPAT KOTOR. Yang suci dan bersih, senang je untuk dikotorkan. Mungkin sebab putih terlalu naif. Innocent. Tak sedar dunia ni palsu. Banyak jerat dan penipuan. Mungkin sebab tu putih cepat kotor.

p/s: mungkin jugak sebab selalu bangun lewat menyebabkan jarang tengok sunrise then tak rasa jatuh cinta pada sunrise. hoho..(^_~)

Jaa..
Bye-bye!
6 comments
Tengok desktop da tau
Written at Sunday, September 6, 2009 | back to top

betapa serabutnya hidup seorang nurul sekarang. Sila jangan tiru perangai huduh ini. Tu saja nak cakap. Sekian Terima kasih.



4 comments
Smiley
Written at | back to top


Saya telah di tag oleh Senpai saya-Kak Nuha.Maafla kalau lagu-lagu tersebut tak diketahui atau tak pernah didengar. Serius playlist saya hanya ada lagu Jepun dan Korea. Saya terlalu sangat jarang dengar lagu Malay and English. Ok. Mari mulakan!
  1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
  2. For each question, press the next button to get your answer.
  3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
  4. Tag 10 friends.Everyone tagged has to do the same thing.Have fun.
1) someone says ‘Are you okay’ you say?
Memories-Aragaki Yui
Mungkin memori semalam kut yang membuatkan orang tanya "Are you okay?" pada saya.huhu

2) How would you describe yourself?
Jasmin-Makino Yui
Ya.Jasmin Berwarna Putih, suci, pure and Fresh. Saya juga begitu.

3) What do you like in a guy/girl?
A little-Suh Jin Young(Boys Before Flowers ost)
"whenever I sad, I smell the fragrance of the flower..
I miss you, I touch your scent..
walking the distance, fleeting in the wind..
I feel as though I could touch your breath.."

Ya, bila saya sukakan seseorang, saya sukakan the warm feeling yang dia bawa untuk saya.sentiasa disisi walaupun jauh.

4) How do you feel today?
Kizuna(bond)-Kamenashi Kazuya(Gokusen season 2 ost)
"Even if i think about the future as much as I can,
It's impossible for a person to see the real future
Some thing gets stuck in the gap of my heart
I just keep on making errors
It's okay if it's one step at a time,
just don't let go of my hand
The steps that we took together,
you are going to keep on living
Even if I keep on withdrawing until I crumble,
The bond of that time, that place, will never disappear.."

Tolong jangan biarkan saya sendirian.Walaupun saya kelihatan tenang bila sendiri tapi hakikatnya i'm afraid of being alone.
5) What is your life’s purpose?
restart-WaT
Restart apa yang gagal. Kita hidup dengan belajar dari kesilapan kan?
6) What’s your motto?

Tomorrow's way-Makino Yui
Ya. Sentiasa fikirkan tentang hari esok. Tomorrow never die.

7) What do your friends think about you?
because I'm Stupid-SS501(Boys Before Flower ost)
Mereka mungkin fikir begini."Nurul terlalu suka lagu 'Because I'm Stupid' because She is Stupid."Hoho..

8) What do your parents think about you?
Truth-Arashi
Parents saya selalu percaya saya sebab pada mereka apa yang keluar dari mulut saya adalah kebenaran dan benar-benar belaka.

9) What do you think about very often?
La Familia-Matsumoto Jun
YA.TEPAT SEKALI.Saya mengalami ketagihan melampau terhadap MatsuJun dan lagu ini. Setiap saat merenung wajah beliau.

10) What is 2 + 2?
Kazami Dori-Arashi
soalan yang tak sepatut disoal juga akan dijawab dengan jawapan yang x sepatutnya.=p

11) What do you think of your best friend?
Over The Rain-flumpool(Blody monday ost)
walaupun nama dia bukan Hana,tapi dia seperti bunga yang berkembang selepas hujan...

12) What is your life story?
Wish You're My love-Tmax
Yeah.I wish you'll be my love, MatsuJun...

13) What do you want to be when you grow up?
Sotsugyo Time-WaT
graduation time? Yeah. Mungkin saya tak sabar untuk grade dan menjadi pharmacist.

14) What do you think when you see the person you like?
Rain-Arashi
Mungkin dia adalah pelangi yang muncul lepas hujan.

15) What will you dance to at your wedding?
Tears Are Falling-Lee Sang Goan(Boys Before Flowers ost)
Mungkin saya menangis sebab kena kahwin paksa atau bahagia dapat berkahwin dengan lelaki impian(MatsuJun contoh terbaik). tapi, perlu ke menari tu?

16) What will they play at your funeral?
Believe-Arashi
Sedikit pelik. bolehkah play song at funeral? Ianya tidak boleh dilakukan dalam islam.

17) What is your hobby / interest?
Ehagaki-Koike Teppei
sejujurnya saya tak tau Ehagaki tu apa. Ok. ini memang hobi saya. Mendengar lagu yang tidak difahami atau diketahui liriknya.hoho

18) What is your biggest fear?
Flavour of Life-Utada Hikaru(Hana Yori Dango ost)
"When you say thanks to me,
For some reason its hurts,
like a magic spell that doesn't,
get undone even after goodbye,
A hint of bitterness,
The flavour of Life."

Saya takut melalui hari-hari yang pahit dan menyakitkan. But, the fact is, hidup lebih banyak yang pahit dari yang manis.

19) What is your biggest secret?
My First Love-Super Junior
Haha. Saya dedahkan sekarang. Dia adalah Junior sekolah yang lebih tua dari saya. (Sekarang cinta beralih pada MatsuJun.=p)

20) What do you want right now?
Perhaps Love-Howl Feat J (Princess Hours ost)
Ya.Saya ingin disayangi semua orang. Sebagai tanda sayang, sila jangan bebankan saya dengan homework, kerja, assigment, group work terlalu banyak supaya saya boleh menikmati hari-hari dengan gumbira.

21) What do you think of your friends?
Hikari-Aragaki Yui
Hikari(Light). cahaya? Yeah. Teman-teman saya adalah cahaya hidup saya.=)

22) What will you post this as?
Smiley-Ai Otsuka

"La la la yeah...
Itsumo ijooni pusshushite
Itsumo ijooni love love day
Itsumo ijooni donto kamaete
Itsumo ijooni omoiyaru
Minna atsumatte sawaide
Seishunshite fuzakeatte
Korehodo ni nai shiawasemono ni naru
Smily"

Smile and Nothing we Can't Overcome! (tagline blog saya!)
Tag 10 people:

1) Rafizan
2) Syafizan
3) Ihsan
4) Siti Fairus
5) Fadilah
6) Sani
7) Kak Ya
8) Miza
9) Syafiqah Sair
10) Fierina

Okay! siap. Mereka yang di tag, sila la jawab. Kepada Kak Nuha. Sila la baca.
Mahu sambung membuat assigment!
Bye-bye!

3 comments
Update!
Written at Friday, September 4, 2009 | back to top

Hye!

Sedikit sibuk dan tak ada idea nak update minggu ni. Today ada jamuan buka puasa for Pharmacy student. Jadi, makan free hari ni. Minggu ni berjalan macam biasa. Nothing impress. Cuma lately, my housemate and I became addicted to Farmville. Farmville adalah game dalam facebook. Buka ladang, harvest and got money. Ringkasan aktiviti kebelakangan ni selain dari belajar, do homework and religious activities lebih kurang macam ni:

1) Farmville

Sangat ketagihan melampau dengan game ni. Matlamat utama adalah duit dan besarkan ladang. Sedikit kelihatan seperti mata duitan. Siang malam fikir nak harvest je.(ni bukan ladang saya. Pinjam ladang ni sebab ladang saya baru harvest kosong tanpa pokok)


2) Jdorama-Smile



Sedang menonton drama ni. Baru tengok dua episode. Drama ni best dan buat saya rasa macam nak habiskan tengok sekarang jugak. Mula-mula terfikir nak tengok sebab MatsuJun dengan Aragaki Yui berlakon. Saya sangat suka mereka. Tapi lepas tengok episode 1, perception saya berubah. Saya suka jalan cerita dia. If yang berlakon bukan MatsuJun and Gakki, saya tetap akan tengok drama ni.

3) Jdorama-Buzzer Beat


Merancang menonton drama ini bila-bila ada masa.


Bye!
0 comments