Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

The way you see the world
Award
Minna Ohaiyo!!
I'm sick of laboratory reports!
It's such a long day...
I need painkiller, so badly!
saya mesti patuh!
tak mampu nak berfikir!!
Be Strong!
Aesthetic

Click!

> comments
Matsumoto Jun female version
Written at Saturday, August 15, 2009 | back to top


Dulu lelaki ini pada saya sedikit pelik. Saya sangat pelik kenapa ramai orang sangat meminati dia. Even, ada gak member lelaki meminati beliau. Asalnya, saya kurang sedikit meminati dia. Pada saya, ramai lagi artis jepun super kawaii. Tapi kenapa mesti dia. Mungkin kerana pengaruh Hana Yori Dango. Saya kurang suka rambut dia dalam cerita tu. Tapi sekarang, kenapa mesti dia jadi penghias desktop saya? (^_^")


Sebab, saya baru saja terperasan dia SENYUM BIBIR SENGET. suka!suka!

LELAKI SENYUM SENGET MEMANG BOLEH BUAT ORANG JATUH CINTA PANDANG PERTAMA.(ada juga kes minoriti yang tak valid dgn ayat diatas). Akhirnya, saya melangkah daulat kata-kata sendiri. Kawan saya budak lelaki yang minat lelaki ini kata saya sengal sebab tak perasan dari awal dia senyum senget. Tulah! Siapa suruh buat rambut stail kurang kacak dalam Hana Yori Dango yang bak kata housemate saya Fatimah si kipas susah mati MatsuJun nih dia buat rambut nak ikut sama watak kartun dalam manga. Kan saya dah tak perasan senyuman beliau. Lepas perasan senyuman senget ini, angau seketika saya. Hoho. After all, saya sedar aset utama seorang lelaki jika merujuk kepada rupa paras adalah RAMBUT dan SENYUMAN.




Sangat cute kan lelaki tersenyum bibir senget. MatsuJun memang super kawaii kenapa saya baru perasan lepas tengok MV believe-Arashi.


Berbalik tajuk entry, siapa yang tengok Kamen Rider Decade mesti kenal dengan Kanna Mori yang pegang watak Natsumi Hikari dalam Kamen rider Decade. Saya rasa, Kanna Mori boleh dikatakan MatsuJun female version. Wajah mereka ada persamaan. Paling obvious, sengih nampak gigi mereka sama.





perbandingan satu.



perbandingan dua.




perbandingan tiga.

Betul tak wajah mereka agak serupa. Kalau tak, biarlah. Tidak mengapa. Itu cuma pendapat saya. Apapun, sekarang saya sudah mula jatuh cinta pada beliau. Oh-la-la...Nurul mengapakah?? Haih!



Akhirnya saya faham kenapa orang selalu vote beliau sebagai cutest and hottest Japanese idol kalah japanese actress. Dan sekarang saya juga telah menjadi sebahagian daripada orang ramai itu. Walau apapun, watak dia dalam Gokusen memang best sebenarnya. Teringin mempunyai Onni-chan seperti watak Sawada Shin. Sangat caring lagi sayang pada adiknya. Owh! Saya amat angau sekarang!! Suka!!Suka!! <333

jaaa!Bye!

p/s: bahasa melayu saya sedikit janggal sekarang.


2 comments