Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
It's such a long day...
Written at Thursday, July 30, 2009 | back to top


Heyya my blog! It's been a while since I wrote the last entry. Haha. busy and busy. No time for blogging. haha. Masa rehat digunakan untuk tidur and menonton drama satu episode setiap hari. (Kata busy? Tipu ah! Siap boleh tgk drama segala. Busy kebendanya?) Haha. It's Nurul afterall... Busy macam mana pun still got time utk buat benda-benda yang dah jadi habit. Ok? Apa? Igt budak farmasi tak da life ke? Tak boleh buat benda-benda yang disukai? Jadi robot blajar 28 jam, non-stop. Haha! Saya bukan begitu! Belajar pada masa belajar. Bermain pada masa bermain.

Entry ni sebenarnya nak menunjuk gambar IPSA family day last saturday. Thanks to Shidah and Alyaa di atas gambar-gambar ini. As Nobuta said, and I find it's true, just fit in my real life. No matter what I do, it's never fun until I'm looking back to that moment, it's enough to make me smile...That's the beauty of memories. Just like movies, while I'm watching them, I'm never realizes how fun they are, until I open my book and starting to study, I find, my mind is hovering somewhere else and starting to remember every single scence of the movies. Same goes to IPSA family day. It's such a great time afterall.

Masa Family day ni mmg main je la siang sampai malam. Pagi, Pukul 6.45 am dah kumpul. Awal tak awal? Sampai je Batu Ferringgi, buat aerobic, Hafiz and the gang conduct. Skali bukan aerobic jadinya, menari lagu Sorry-sorry Super Junior. Lepas tu biasa la, form group n buat logo, cheers segala. Kat sini berguna la jugaknya saya menonton Gokusen season 1,2,3 sebab sume org pun tak de idea nak buat cheers macam mana. Pastu tetiba saya terfikir trademark Yankumi (watak sensei dlm Gokusen)"FIGHTO-OH!!" Jadi sebat jela pun. Nama kumpulan pun Adrenaline. Skema tak skema. Tapi apa pun, logo kami cantik. And kami dapat nombor satu utk aktiviti ni. Malangnya, Aktiviti lain hampeh, maka dapat la nombor last. Haha. Doesn't matter. It's just for fun, right? Owh, tarik tali adalah aktiviti paling mencabar. Kanak-kanak 2nd year kalah je. Dah la buat liga. Lawan yg 1st je menang. Cian kami. haha. Malam sesi BBQ. Makan bawang je lebih. Pastu, main poison box. Saya syok la borak dgn Yah n Along.

" Eh Yah, Along, kalau korang kena, pastu dapat benda pelik-pelik korang nak pilih sape?"
"Pilih Apis kot"

Skali je, elok je abis cakap, saya pun terbernasib malang kena racun dengan kotak malang tuh.soalan dy, "Say something weird to your crush." Mana pulak la aku ada crush. Mmg la aku terus pilih Apis. Kotak beracun ni kira aktiviti last skali la. Pastu balik. Menunggu bus punya lama, naik bus terus tidur. Penat n sakit satu badan.































Okey. Cukup. Entry ni dah panjang. Byk gambar 2nd year je. Yg ni gambar pemilik blog ini pulak. Sgt comot. Tak yah cakap dah tau.







3 comments
I need painkiller, so badly!
Written at Sunday, July 26, 2009 | back to top


sakit kepala!!
sangat-sangat sakit..
telalu sakit..
dan memang sakit!
It's driving me up the wall..
gila sakit!





2 comments
saya mesti patuh!
Written at Thursday, July 23, 2009 | back to top



akal berfikir:
Matlamat saya adalah: siapkan literature review, lab report (2) physical pharmacy, and separuh lab report lipid biochem before pergi family day IPSA sabtu nih.

Nurul berkata:

"wakatta."


iklan: saya suka dia. maka ambil sebagai penghias entry ini.





2 comments
tak mampu nak berfikir!!
Written at Wednesday, July 22, 2009 | back to top


Warrghhhh!!!!! Adakah semester ini dah sampai hujung sem? Kenapakah kerja terlalu banyak? terlalu yang keterlaluan. Bila masanya saya nak study kalau sepanjang-panjang buat lab report dengan assignment nih?Hah? jawab? gila banyak kerja macam da 3 bulan padahal baru 3 minggu. Sekarang tengah memerah otak membaca jurnal pharmacy management. Kerja pertama yg telah didedikasikan kepada saya oleh sang ketua adalah buat literature review. Tajuk group saya dapat, Patient safety in community pharmacy: Understanding errors and managing risk.

Okeh! bunyik macam senang. lepas tu, sila la hadap segala jurnal researchers before ni yg have done depa punya research yang banyak lagi panjang tu. Sakit tak sakit kepala? hadeh. paling kurang nak ada 7 jurnal yg di summarize kan isi2 nya. sila buat dalam satu karangan 250 words. camaner saya nak buat sependek itu? okeh! ini baru satu. Assignment berkumpulan saya ada EMPAT ya.

Lagi, lab report. Ok. Saya amat2 suka kalau settle segala lab awal2. maknanya end of semester tak kalut. Tapi, yg tak sukanya, lab report beratur panjang nak check in. dala kena taip segala pulak semester ni. Apa ingat wat lab report macam blogging ke? direct terus keluar dari otak tanpa perlu rujuk mana2 rujukan? haih!

Okeh. Nak tujuk video ni je sebenarnya. tadi tengah stress wat discussion lab report tak jumpa2 jawapan sampai sakit kepala berfikir, beryoutube la kejap. haha. Jumpa video ni. slalu dengar lagunya je. Tetiba terfikir nak cari videonya. Seronok saya ketawa tengok video ni. Kelakar. Memang lebar je sengih n siap gelak2. Video macam rancangan ala2 seseme street tapi versi jepun. Sungguh, macam ubat tension. kesimpulannya saya suka video ni.

video source:youtube.com

video

Wentz Eiji to Gachapin Mukku - Lucky de Happy PV

4 comments
Be Strong!
Written at Friday, July 17, 2009 | back to top


walking through this path, seems difficult, but it's a relief because, after all, difficulties and obstacles make me strong and able to walk alone without hesitation...I believe, I can do everything, if I want to, No matter what...So, be strong, Nurul!


3 comments
Aesthetic
Written at | back to top





Punya la suka lagu ni, siap merekacipta, mengedit picture sampai wat desktop wallpaper segala. Mmg betul nak buat inspirasi nih! Lagu tema hidup ke apa Nurul? Daripada googling cari picture yang best, berphotoshop, baik la pergi menaip lab report segala tuh?? Macam poskad pulak. Tak pela. Kejap je pun buat ni. Tak sampai pun 10 minit. (Alasan nak lari dari tuduhan membuang masa la tu). Ok. Mari tidur. Patutkah??

p/s:hakcipta terpelihara
0 comments
Tak tau nak bagi tajuk apa??
Written at Thursday, July 16, 2009 | back to top


Salam. Hello my blog! lama saya tak hantar entry.

sekarang sedang sibuk tengok video-video tarian Malaysia segala. Ni SHE punya pasal ah ni. Hampeh! Tak pasal-pasal kena buat task ntah apa-apa.

selesema sudah pulih. suara sudah normal. suka! Saya yang senang dapat flu and hilang suara bila kena hujan dan senang berjangkit demam sudah sihat! Alhamdulillah.

Sangat sibuk eventhough baru masuk minggu kedua sem ni. Lab report dah ada dua menanti. group assignment utk medicinal chemistry, Antimicrobial Therapy, Pharmacy Management and Hubungan Etnik(SHE) pun dah start progress.

But, still sempat lagi curi masa tgk Iryu Team medical Dragon 1 and 2. Walau pun saya agak lambat nak tengok drama ni, tapi biar ah. Suka saya ah. Saya punya pasal. Seronok tgk Drama ni since drama ni banyak cerita pasal jantung. Dulu-dulu nk jadi Cardiac Specialist. Tapi, nampaknya saya jadi Pharmacist. Tak pe la. Nanti, kalau ada rezeki sambung master and PhD, saya nak fokus research saya in Cardiology.

This drama, I'll take it as inspiration. Saya suka Asada Ryutaro. Sangat Genius. Saya juga suka Ijyuuin Noboru. Dia rajin belajar. Sangat jujur menjadi seorang doktor. Dulu bercita-cita nak jadi Doktor genius gak. Yang willing to give hands and help other people.

Sekarang, Saya nak jadi seorang pharmacist yang baik, skillful, sangat pakar in clinical, can communicate better with my patients and colleagues, can manage everything in a good way and pendek kata, can contribute something to community without any hesitation.

Saya tau, saya tak pernah meletakkan sepenuhnya keupayaan saya dan kemampuan saya dalam setiap Exam yang saya duduk. Since school memang macam ni. Malas, main, wasting time, last minutes study, tak pernah habis study setiap kali exam. Baca nota pun tak sempat habis, lagi nak baca buku tebal-tebal. Semua benda-benda negatives ni memang sinonim dengan saya. Luckily, Saya seorang yang akan ingat every single word yang cikgu and lectures cakap IF I pay attention to the lesson. Then, saya juga seorang yang relax even tak habis study, confident with myself while doing my work, berani and always believe that I can do everything IF I want to. Having all those positives thinking make me survives in school, matriculation and here. (survive tu maksudnya tak kena expel.haha.) But, when some of my friends said this, "kau ni bijak tapi malas, kalau rajin mesti boleh do better" and they always said it to me, make me think, "am I really bad?" aduh... Pedih...

So, saya berazam (cehs!) saya nak menggunakan all my potential semaksima yang mungkin. Hope saya berjaya merealisasikan azam saya. Huh...

Nak kongsi lagu ni. saya dah letak kat playlist track 1. Tajuk dia, me and my mom by Sekiyama Aika.Lagu drama Tokyo Tower

Here is the lyric. This is such a good and nice song. Really touch my heart.

Every moment without you
Seems like eternity
I'm begging you begging you come back to me
Hard to say goodbye
I can’t smile with you anymore
I want to know
Where did we lose our way?
Winter breeze hurts gently my heart
I know I don't need to be alone
Can we go back to the precious days when our love was strong?
Can you tell me how?
And when a perfect love goes wrong
Somebody tell me how you get things back
Every time I was holding you,
Seems like eternity
I'm asking you asking you comeback to me
Hard to say goodbye
But I'll take sweet memories
I want to show everything I've got from you

Someday sun will shine
And I will walk by myself
Cuz I'm able to feel you even though I'm away from you
Tears are not in vain when I cry
If you're smiling somewhere
I realized some parts of your tenderness
Every moment breathe at you
Seems like eternity
I'm begging you begging you come back to me
Hard to say goodbye
I can’t smile with you anymore
I want to know
Where did we lose our way?
Winter breeze hurts gently my heart
I know I don't need to be alone
Can we go back to the precious days when our love was strong?
Can you tell me how?
And when a perfect love goes wrong
Somebody tell me how you get things back

Every time I was holding you,
Seems like eternity
I'm asking you asking you comeback to me
Time to say goodbye
But I'll retain sweet memories
I want to show everything I've got from you




Owh. I love this song too. Such a great song. Romantic, soothing and beautiful. Really-really love this song.The lyric also nice and beautiful. Sangat-sangat suka lyric dia. Tapi, saya tak mau letak lagu ni dalam blog ni sebab ada my friend yang dah letak dalam blog dia. haha. Here is Aesthetic (Iryu ost).

Longing for you day and in dream
I'm hoping you are here and leading my way

You steers my road anytime I need
If you walk away, I will follow you

Trying my life
With your sacred gifts you gave to me
I won't vain and succeed it as your precious soul

Holding your hand
And I'm walking through the all of the world

Carrying your wish like the Venus in the dim sky


2 comments
Serendipity
Written at Saturday, July 11, 2009 | back to top


Hukumlah saya kerana terana telah mengikut kehendak nafsu. Ok. Td g berwindow shopping di Bukit Jambul. Konon2 keluar tanpa tujuan. Cuma nak jln2, tengok2, buh-san duk umah. Sudahnya, termembeli barang yg tak sepatutnya dibeli. Cari lain, dpt lain. hampeh! (T_______T)

Ok. Konon2 tujuan utama kuar nk beli cooling pad laptop, (yg lama telah di'kerja'kan adik2 sy hingga hancur. Apa depa ingat benda tu robot mainan ke apa? nasib baik sy seorg kakak yg baik.) shower foam,facial foam n biskut2 chipsmore je.diulang. SAHAJA. Konon2 member ajak tgk wayang, mls la nk tengok coz nk jimat n x da mood nk tgk movie. pastu, jln2 tgk jeans, byk gak yg lawa2 n ada sales, tp x nak gak beli. sayang duit. Penat menahan perasaan melonjak2 nk beli earphone baru. Pun berjaya kontrol. Hebat nih!

Lg pun sy mmg slalu akan cenderung berfikir, "ermmm...rugi je kalo beli nih. baik wat makan duit nih."Kira okey la. x da terbeli barang yg x sepatutnya. Malangnya, tewas jua pada saat akhir. Cehs! Dah nk balik, sementara tggu member len siap shopping, g la masuk kedai kasut. Skali je jumpa kasut ini.

Konon2 try je pakai. Sekali berkenan. maka berbelah bagi. nak beli ke tak nak. nak ke x nak. Konon2 blah, nk sedapkan hati, x ya beli. otak pun berperang.

nafsu: nak beli ke x?

Akal: X payah. aritu baru beli kasut. kasut ni pun mahal. kasut aritu pun mahal.

Nafsu: tapi suka sgt. nti x beli menyesal.

Akal: xda menyesalnya. Jgn membazir.

Nafsu: ok. kali ni je. Lg pun td xda beli apa2 lg selain benda2 penting.

Akal: jgn Nurul. Kan da ada kasut.

Nafsu: boleh pki lama kasut ni. Buat raya.

akal: kau bukan raya pakai slipar je ke?

Nafsu: tp nak jugak...."a good shoes bring to a good place", what?


Maka akhirnya, nafsu menang. Actually, baru je beli kasut kuliah last week kat JB. Sama harga dgn kasut ni. Tu yg rasa ala2 bersalah nk beli. kalau mmg x beli lg kasut kat JB mmg sy akan beli tanpa teragak2. Maka jalan nk sedapkan hati...

Akal: Bila kau nak pakai kasut ni?

Nafsu: Ok. kalau ada lab, aku pki kasut yg ayah beli, kalau x da lab aku pki kasut td...Ok?

Hampeh sungguhla kamu ni Nurul. Sakit apa hari ni? Biasanya, jarang Nurul yg kedekut ni nk keluar duit. Pelik sungguh!

Okey. Cukup pasal kasut. Item2 lain yg dibeli adlh:-

1) cekak rambut (lagi?)

2) Shower foam Secret Garden.
3) Bekas air.
4) Facial foam.
5) cooling pad.
6) marshmellow.
7) double cheese burger+cheezy wedges.

Owh. Suka jugak keluar hari ni sbbnya masa teman member beli printer, chinese guy yg jaga kedai tu hensem+cute. haha. Mmg lama la duk kedai tu sbb member sy sebuk interview org tu pasal printer. Dan saya pun seronok la tggu sebab bley tgk org hensem. Ala2 tgk pelakon Taiwan plak. haha. Dala dy sgt bersungguh2 explain, sgt baik, wahaha. sy pun amek kesempatan menyibuk2 tnya itu ini. Gatal sungguh! perangai huduh!

Balik merentas hujan= Saya da ilang suara skrg. Pai memandai je takutkn sy dgn H1N1. Takut plak aku. Hampeh budak ni!

Kira ok la da keluar berjln. Pasni, da xda masa nk merayau. tp duit da pokai, cane nk join trip kelas g Genting nih? Hampeh! (T_T)


spec baru sy. saje nk menunjuk. haha.*ketawa jahat*


1 comments
Yes! you're my man!!
Written at Thursday, July 9, 2009 | back to top


Yayy!!Suka mereka. Suara mereka best+cool. Even Hyun Joong xda kat lagu ni, tak kisahla. SS501 tetap best!! dan saya dah letak lagu ni kat playlist atas sekali. dorang punya dance sgt lincah n sgt suka. nak tgk lg jelas, Clik here

Nothing much to say, mood nk menghantar entry pun xda, juz nk kata sgt suka lagu ini (i'm ur man) dan SS501 especially Hyun Joong. owh, dah beli spec baru, power pun naik byk. Aunty kedai tu membebel pasal power naik. Saya berjaya mendapatkan harga lebih murah juga. pandai tawar-menawar dgn muka manis.haha.(ops! aunty tu yg kata. part manis je sy tambah). Half-frame, dark brown n stylo (ya la sgt.) hahah.

owh. ini ada result kuiz personality ag. tp da lupa wat kat mana.

Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. ( Ahah! Ini betul. Aku mmg tak reti bertapis-tapis,berlapik segala. But, it seems like I got sooo many trouble b’coz of it.) You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties. (Hmm…usually. I’m a good listener, though.)

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You are not looking merely for a girl/boyfriend - you are looking for your life partner. (of course.aku bukan jenisnya yg kerjanya mess around dgn lelaki.bazir masa dan mgkin air mata.) Perhaps you should be more open-minded about who you spend time with. The person you are looking for might hide their charm under their exterior. (whoa…yea?)

Your readiness to commit to a relationship:

You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship. (hmm…yela.x kan main sauk je sape2 nk buat life partner.)

The seriousness of your love:

Your have very sensible tactics when approaching the opposite sex. In many ways people find your straightforwardness attractive, so you will find yourself with plenty of dates.(huh?)

Your views on education

Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can. (sure do, learn everything without any limit and beyond my path)

The right job for you:

You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. ( that’s why I choose pharmacy as my path.) Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

How do you view success:

You are afraid of failure and scared to have a go at the career you would like to have in case you don't succeed. Don't give up when you haven't yet even started! Be courageous. (yeah…I hate being a loser. That’s why I hate competition, and being compared.)

What are you most afraid of:

You are afraid of things that you cannot control. Sometimes you show your anger to cover up how you feel. (yeah…sgt takut dgn benda yg x mampu nak buat sebab takut gagal. Sound silly, ain’t it?)

Who is your true self:

You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve. (hmm…people keep asking me for advice, yet I can’t do it for myself, however. Person who always got dilemma, it’s me.)



0 comments
double OMG!
Written at Wednesday, July 8, 2009 | back to top


Oh My God! Should I say, "this is soooo gonna be good" (sarcastically) or what ey? My timetable for this sem sgt pack.Weekdays tu ada kelas daripada 9 am till 5 am with 1hr break at 1pm adalah perkara biasa. Then, Saturday pun ada kelas for Pharmacy Management till 12pm. Sheesh!Ok. fine. Having class in saturday seems normal to us. Mmg always ada pun class since 1st sem ag. Tengok2, Friday petang pun ada class jugak. Adeh... Dulu, mengharap untuk berehat sikit pd ptg jumaat, tp sem ni nmpk mcm xda peluang.

Then, 2nd OMG is, subjects for this sem look very tough.*sigh* Sangat takut wooo...

core subjects
1) Antimicrobial Therapy
2) Physical Pharmacy
3) Biochemisty
4) Dosage form ii
5) Princple of medicinal Chemistry

Elective subject
1) Pharmacy Management

University Course
1) Hubungan Etnik(SHE)

Dan kebayakan subjek2 tersebut perlu membuat assignment yg byk,lab report perkara biasa, presentation, poster, study case segala. haih lg sekali!

Balik Rumah, kepala sgt sakit, bila pegang kepala, tarik rambut, rasa berdenyut. Tp nk tidur tak bley. Konon2 baca nota, tapi, sakit sgt2 nk tgk nota pn x bley. Masa tu tiba2 je rasa nak makan pil tidur utk tidur. Rasa mcm nk nangis dan menjerit, "tolonglah, saya perlukan pil tidur sekarang, so badly..." At the end, dpt gak tidur sekejap (tu pun dah 5.30) n skarang dah tak sakit kepala lg.

Hopefully, everything will be more fantastic this sem, with so many thing to do and by the end of the day, I can be a competent pharmacist and achieve the ultimate purpose of learning-appreciate the knowledge by contributing something to the community .


2 comments
Senyuman bukan lagi dikira sedekah, tetapi jenayah jika anda.....
Written at Tuesday, July 7, 2009 | back to top


memiliki senyuman versi pencairan hati seperti orang ini...





Ok. Cukup. tamau letak byk2. Nanti blog sy jd crime scene coz org2 yg melihat terhilang hati dicuri pencuri hati kelas satu ini. haha.

Inche Kim Bum ini, antara sebab sy mengulangtonton Boys before flower setiap hari selama cuti 2 bulan. Hahah. Memang gila la masa tu. Melekat di laptop menonton dia je. Sampai dah terhapal segala dialog. Sgt suka kekiutannya. Selama ni sy x bley terima kalau ada org kata lelaki tertentu cute coz word cute tu mmg tak masuk langsung dgn lelaki. Tapi kali ni mmg sy nak melangkah daulat kata-kata sy sendiri la. Lelaki ini mmg cute. Tidak mampu menafikan. Cukup. Tamat.


seorang lagi yang memiliki sijil pencuri hati kelas satu ini adalah Inche Kim hyun Joong. Ok. Dia tidak memiliki ke'cute'tan, tapi expresi wajah dia boleh dianggap jenayah kerana telah berjaya mencuri hati saya dengan wajah tanpa perasaan tapi cool je tu. dan sgt menarik bila senyum sebab nampak gigi dy yg cantik tu. haha. dah la weh. cukup-cukup la tu.





kalau saya jd Geum jan di dlm ni mmg sy tak kan jatuh hati pd Gu Jun Pyo punya la. Mesti akan terus menerus terjatuh hati pd Yoon Ji hoo (kim hyun joong) ni. Watak guardian angel dy ni mmg sgt2 best dan boleh buat org jatuh cinta berkali-kali. Kalau wujud org cam ni, kira lelaki yg mmg paling baik la kan. Tapi, sygnya dah mmg patern drama korea, lelaki sgt baik mesti akan jadi hero kedua. Hero mesti sgt jahat dan pentingkan diri lagi ego yg amat. Ok. lupakan yoon ji hoo. Lihat dy sbg penyanyi. Suara dia juga sgt best. Suara dy pun ada kredit untuk membuatkan saya tidak sampai hati untuk tidak jatuh hati pd dy. haha. Mmg gila la kau ni Nurul..

Ok. Cukup bercerita pasal lelaki-lelaki pencuri hati kelas satu. Hari ni dah start kuliah. Lecture Physical Pharmacy. Nama lecturer sbject ni amat glamour. Amer Hayat khan. haha. Macam menarik je lecture beliau. Biasalakan, hari 1st mmg excited. Cubala bila assigment, kuiz, lab report segala berlambak, mulala bosan asik memikir cam besh je ponteng kelas. haha. Fikiran kotor dihari pertama. Kelas Antimicrobial therapy konon2 nak belajar part clinical dulu, tetiba batal coz Lectureretiba t x bersedia lg. Jd honeymoon la td ptg...Hahhah.. Dunia Bslik Pulau sudah bermula...

pic source
kim bum:seoulbeats
kim hyun joong: google image




0 comments