Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Lagu Kawin

Click!

> comments
Selamat Hari Jadi Ibu Ku Sayang
Written at Wednesday, April 8, 2009 | back to top


Happy Birthday to You,
Happy Birthday to You,
Happy Birthday to Ibu,
Happy Birthday to You...

Hari Jadi Ibu saya jatuh pada 7hb April iaitu semalam. Tapi semalam saya tiada mood untuk mengepost sebarang entry di blog ini.

Semalam, saya call ibu untuk wish birthday beliau,dalam pukul 9.00am. Saya sangga saya adalah anak yg pertama make a call to wish her birthday. Sekali je, ibu kata adik saya, Yaya dah call dulu dari saya. Subuh-subuh lagi. Cis! setiap tahun mesti dia je yg akan wish birthday ibu, ayah, mother's day, father's day dengan kadar yg pantas. Mentang-mentang la dia sekolah petang. Mesti kes tak nak berebut public phone la tu. Subuh-subuh dah call. mengganggu saja. Ceh! Kamu dengki ye Nurul. Kamu tu yg lambat, nk salahkan adik pulak. Adik saya si Yaya ni bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Ismail, Johor Bahru di dalam Tingkatan 3. Sebuah sekolah KLUSTER yg amat dia banggakan. Perlu ke saya cite kat sini sekolah dia tu kluster cemerlang? Hanya menambahkan lagi kebanggaan dia. Ceh!

Okay la, berbalik pada hari jadi ibu saya,
Saya cuma wish saja. No gift.No Card.Apa punya anak la. Kinda Busy la nk cari card n gift coz skrg ni tgh musim exam. boleh ke pikir macam tu? Busy-busy pun family tetap utamakan?
Yela. mother's day nanti saya berada dirumah. Bolehla saya keluar mencari hadiah untuk ibu saya. Okey kan? Sebenarnya, saya nk post card dari enveluv.com. Website menawarkan service mengepost card ke pintu rumah, free off charge. Unfortunely, website dia mengalami masalah sejak sebelum raya cina lagi n belum pulih sehingga kini. Sedih saya. Harapan musnah. Awan Hitam datang.

Okey, after call semalam, kami borak-borakla pasal exam sume. Jadi risau saya. Petang tu ibu saya call saya pulak. Tapi saya tak angkat bcoz of silent mode. Saya lupa nk ubah. Jadi malam tu bila saya check hp, ada 5 miss call dari ibu. so, saya cuba call la semula tapi tak berjaya. Then, beliau call saya semula. Barulah saya teringat, Maxis kan ada perkhidmatan Call percuma masa hari jadi. C eh! padahal hari selain dari hari jadi, Maxis telah banyak menelan duit penggunanya. Nak tebus rasa bersalah la tu.haha. Kami pun berborak lama. Ditambahkan lagi dengan adik kecik saya si Nurul Izzah n Mohd Naim yg suka menyibuk kat telephone, jadi gayanya, saya lebih banyak melayan adik-adik saya tu berbanding bergayut dengan ibu. macam-macam lah yg si budak kecik tu cerita. Makan kek la, hari sabtu kena sekolah la, tak dapat tgk kartun la. Kemudian, asyik suruh saya balik Johor cepat-cepat coz nak main laptop saya. Cis! apa punya adik. Baru berusia 4 tahun lebih sudah pandai untuk bermain dengan benda-benda IT ni. Bukan nak kata, "Kakak Yuyui, bila awak nk balik..Saya rindu kat awak..." sebaliknya dia kata, " Bila awak nak balik? nanti kita tengok CD mari membaca dekat laptop awak." sesungguhnya, adik saya ni materialistik betul. haha.

Okeyla, saya mahu study pula. Kepada ibu...

"happy Birthday, semoga panjang umur, bahagia n diberkati selalu." Ada anak yg baik macam saya kan cukup membahagiakan apa? haha. Ceh! perasan. Baikla sangat kamu tu Nurul.

Okeyla, gotta go now! Bye!


0 comments